Remco van den Tempel

Remco van den Tempel is Chief Financial Officer bij Hands on ICT. Hij is verantwoordelijk voor alles op het gebied wat met te maken heeft met financiële verwerking. Remco is verantwoordelijk voor facturatie en de juiste financiële rapportages en procesoptimalisaties. Dat doet Remco met zijn team door o.a. analyses uit te voeren. Remco is als CFO lid van het directieteam en geeft daarmee sturing aan het hele bedrijf samen met de andere directieleden. Remco heeft een financiële opleiding gedaan en heeft daarna bij verschillende werkgevers ervaring opgedaan in dit vakgebied alvorens de ICT-wereld in te stappen.

Het hele Finance team bestaat uit zeven mensen. Deze hebben allemaal de standplaats Weesp behalve een andere medewerker van het finance team die werkt vanuit Zwolle. Iedereen heeft wel zijn eigen specifieke taken, maar ze doen wel alles samen. Dus als er eentje weg is dan ligt niet alles stil. 

Remco zijn persoonlijkheid kun je het beste omschrijven als enthousiast, tactisch en sterkcijfermatig. Remco is na de overname van de bedrijven gaan werken bij de Hands on ICT.

Remco van den Tempel_verticaal

"Mijn focus ligt erop dat het proces van het begin van een offerte tot de facturatie beter georganiseerd is met als doel de klanttevredenheid te verhogen"

Remco van den Tempel- CFO

Remco aan het woord

"Ik ben sterk cijfermatig ingesteld en werk vanuit cijfers, trendontwikkelingen en ratio’s in een top down benadering. Vanuit deze analyse ga ik op zoek naar verklaringen bij de diverse disciplines binnen de organisatie. Mijn aanpak is gericht op het begrijpen van de processen achter de cijfers door met mensen te praten die verantwoordelijk zijn voor het proces en de totstandkoming van de cijfers.  Voor deze rol als CFO moet je een kritische blik hebben met toch wel enige kennis van financiële verslaglegging en rapportages. Daarnaast is het belangrijk dat je bekend bent met de wetten waar je aan moet houden en dat je zorgvuldig en nauwkeurig bent.

Ik ga overigens echt opzoek naar de mensen binnen de organisatie en zoek naar de verbinding met de andere afdelingen. Ik heb vaak met sales mensen overleg, maar ook met mensen van change desk en projectmensen. Ik ben niet zo zeer bezig met de techniek, maar met het proces eromheen. Maar in de regel heb ik wel met alle afdelingen binnen Hands on ICT overleg. 

Toen ik bij Hands on ICT binnenkwam waren we net één bedrijf geworden na het samenvoegen van Compello, Hands on Informationmanagement en ITSN. Wat ik erg leuk vind is om dingen te verbeteren en ik heb het gevoel dat we nog lang niet klaar zijn. Dat is altijd belangrijk. Ik denk dat we met een hele leuke groep mensen werken. Iedereen staat er heel open in en wil beter worden en verbeteringen zien. Dus dat zorgt dat je met een hele enthousiaste groep werkt. Die allemaal hetzelfde doel hebben en dat maakt het ook leuk om iedere dag aan te slag te gaan en om te kijken hoe we weer stapje kunnen komen.

Het was een enorme klus om in de jaren 2020/2021 het financiële pakket AFAS te migreren naar Exact. Daar hebben echt een groot aantal mensen uit de organisatie destijds aan meegewerkt. We hebben het denk ik heel goed gedaan binnen de tijd, daar ben ik zeker trots op. Niet alleen trots op mezelf maar vooral trots op de mensen binnen onze organisatie die hier aan meegewerkt hebben. Dat is wel één van de hoogtepunten sinds ik hier nu 2,5 jaar werkzaam ben. 

Ik ben momenteel bezig met het project Tellingen. Hoe gaan we zorgen dat het aantal gebruikers van onze klanten goed geteld worden die we op de factuur zetten. Hier zitten maandelijkse veel mutaties in waardoor we hier goed mee om moeten gaan. Dat is best wel een groot project. Dit project zal een aantal knelpunten in onze facturatie oplossen, met als doel dat de klant tevreden is over de facturen. Mijn focus ligt erop dat het proces van het begin van een offerte tot de facturatie beter georganiseerd is met als doel de klanttevredenheid te verhogen. Er zouden geen discussie moeten zijn over onjuistheden in de facturatie. Daar heb ik ook de hulp nodig vanuit de organisatie. Iedereen die wat doet voor onze klanten heeft invloed op de financiële administratie. Om de binding te houden met Hands on ICT als werkgever, dan moeten we zorgen dat mensen betrokken worden en betrokken blijven bij het bedrijf''.

Over Hands on ICT

Onze 100 specialisten staan dagelijks klaar om ervoor te zorgen dat de werkplekken van jouw mensen van alle gemakken voorzien zijn. Met 3 locaties in Nederland zijn we altijd dichtbij en snel op locatie. Als businesspartner begeleiden we jouw organisatie in de voortdurende digitale transitie.

Neem contact op met Remco

Wil je in contact komen met Remco? Vul in dit formulier je gegevens in en Remco neemt zo snel mogelijk contact met je op. 

Laat je gegevens achter