YourFirewall

Met YourFirewall ondersteunen we je bij het beveiligen van je bedrijfsnetwerk door je firewall te beheren. We zorgen ervoor dat je firewall altijd up-to-date is en uiteraard staan we bij vragen of technische issues voor je klaar. 
 

YourFirewall in het kort

Een goed functionerende firewall is belangrijk om je bedrijfsnetwerk te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang van buitenaf. Het is een oplossing die het inkomende en uitgaande netwerkverkeer controleert en bepaalt wat is toegestaan en wat niet. Leidraad hiervoor zijn specifieke richtlijnen en beleid binnen jouw organisatie. Met een firewall bescherm je je netwerk tegen cyberaanvallen, malware en andere digitale dreigingen. Daarom is het belangrijk dat een firewall goed wordt onderhouden.

YourFirewall

De voordelen van YourFirewall

ICT-beheer wordt steeds complexer en het bijbehorende takenpakket van ICT-afdelingen groeit. De hele dag bezig zijn met ad-hocwerkzaamheden kost veel tijd en leidt af van de doelen waaraan jullie werken. Laat daarom het onderhoud en beheer van je firewall met een gerust hart aan ons over. We ontlasten hiermee je ICT-afdeling, waardoor je de kostbare tijd die vrijkomt, kunt besteden aan grotere ICT- en innovatieprojecten. 

 • Vink icoon blauw-groen Je betaalt een vast maandtarief per firewall. Simpel en transparant, zodat je precies weet wat de kosten zijn en wat je van ons kunt verwachten. 
 • Vink icoon blauw-groen

  Je hebt geen omkijken meer naar tijdrovende ICT-zaken die onderhoud, beheer en technische problemen met zich meebrengen. Deze werkzaamheden nemen we namelijk allemaal van je over.

 • Vink icoon blauw-groen

  YourFirewall zorgt voor een goede beveiliging van het bedrijfsnetwerk om het risico te verkleinen dat data terechtkomt in onbevoegde handen.    

 • Vink icoon blauw-groen

  Hands on ICT is gecertificeerd partner van Cisco en Fortinet, bekende leveranciers van betrouwbare firewalls.     

Onderdelen van YourFirewall

 • Component #1

  Onderhoud van de Firewall

  Hands on ICT beheert alle software die vanuit de Hands on ICT-configuratie wordt geïnstalleerd en we zorgen voor alle updates en patches. Verder hanteren we de officiële lifecycle-support van de leveranciers. 
  Het beheer-, update- en onderhoudsproces voor YourFirewall wordt beschreven in onze SLA en bevat onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Oplossen van meldingen en daaraan gerelateerde incidenten die voortkomen uit de monitoring.
  • Technische (opschoon)acties die noodzakelijk zijn om alle componenten zo goed mogelijk te laten functioneren.
  • Patch en release management
  • Back-up management
  • Configuratiemanagement (CMDB).
  • Problem management. We signaleren proactief terugkerende problemen.  
  • Bewaking van licentie- en supportcontracten.
  • Opstellen en onderhouden van technische documentatie.
  • Change management (op basis van nacalculatie).
 • Component #2

  Monitoring van de firewall

  Een goed functionerende firewall is belangrijk, die beschermt immers het bedrijfsnetwerk tegen ongeautoriseerde toegang van buitenaf. Daarom voeren we continu controles uit op de firewall-oplossing. Hiervoor gebruiken we onze monitoringsystemen om meerdere vitale functies van de firewall zoals VPN-tunnels en bandbreedte in de gaten te houden. 

  Onder de monitoringswerkzaamheden vallen onder andere: 

  • 24x7 geautomatiseerde monitoring.
  • Controle op de beschikbaarheid van de verschillende componenten.
  • Bewaking en opvolging van meldingen.
  • Controle op capaciteit en performance met kritische en standaard drempelwaardes als uitgangspunt.
  • Bewaking van security.
  • Controle op VPN en internetverbindingen.
  • Check of alle firmware (software) up-to-date is
 • Component #3

  Beveiliging van de firewall

  Je wilt absoluut voorkomen dat gevoelige bedrijfsinformatie of persoonsgegevens in verkeerde handen vallen. En hoewel een firewall daarbij helpt, is het ook noodzakelijk om hiervan de beveiliging goed te regelen en te monitoren. Daarom zorgen we ervoor dat de firmware altijd up-to-date is. Verder houden we de extra beveiligingsopties met UTM-software van de firewall actueel. Ook controleren we of de licenties bij je organisatie passen. Tot slot geven we advies over vernieuwingen en risico's en monitoren we proactief kritieke kwetsbaarheden om ervoor te zorgen dat de firewall zijn werk kan doen en je bedrijfsnetwerk altijd optimaal beveiligd is.

 • Component #4

  Back-up management

  Een goed functionerende configuratie back-up is cruciaal voor de bescherming en beschikbaarheid van de firewall. We zorgen ervoor dat er een maandelijkse back-up wordt gemaakt van de configuratie. Daarnaast zal er bij elke wijziging eveneens een back-up worden gemaakt. Zo borgen we jouw bedrijfscontinuïteit.

YourFirewall in detail

Wil je weten wat je exact ontvangt binnen onze YourFirewall dienst? Lees dan onze brochure waar deze dienst tot in detail staat beschreven. 

Your365

YourFirewall is onderdeel van Your365: ons complete ICT-diensten aanbod. Your365 omvat een scala aan diensten die wij voor je kunnen uitvoeren. Op basis van jouw wensen en eisen komen we tot de juiste samenstelling van diensten, welke naadloos passen bij jouw organisatie en werkwijze. 

Met Your365 ben je verzekerd van een toekomstbestendige en up-to-date ICT-omgeving, die wij 365 dagen per jaar ondersteunen met onze expertise. Zo heb jij volledige focus op je business.

We spreken jouw taal

YourFirewall voor elke branche

Voor elke branche is er een beheer-oplossing. Hands on ICT heeft zich echter binnen deze branches gespecialiseerd, waardoor we vanuit een uitgebreide expertise organisaties kunnen adviseren en helpen met het inzetten van de beste oplossing. Bekijk hier welke oplossingen we bieden.

Zorg Zorg

Met ruim 25 jaar ervaring in het implementeren en beheren van werkplekken bij zorginstellingen in heel Nederland, is Hands on ICT de partner voor jouw organisatie. 

Ontdek meer
Wonen Wonen

Bij woningcorporaties draait het om bouwen, beheren en verhuren van woningen. Hands on ICT kan het werkplekbeheer uit handen nemen zodat jij je expliciet hiermee bezig kan houden. 

Ontdek meer
Industrie Industrie

ICT een steeds belangrijkere rol is gaan spelen bij complexe processen binnen de industrie. Met YourWorkplace kan de ICT-afdeling zich hierop volledig concentreren. 

Ontdek meer
Dienstverlening Dienstverlening

Hands on ICT heeft ruime ervaring bij het opzetten van IT projecten en werkplekbeheer voor uiteenlopende organisaties in de zakelijke dienstverlening. 

Ontdek meer
Handel Handel

De marges binnen de handel staan onder druk. Met YourWorkplace kan Hands on ICT zorgen voor het slim inzetten van werkplekbeheer waardoor je organisatie marges nog beter benut. 

Ontdek meer

Deze klanten gingen je voor

Benieuwd naar andere referenties? Lees meer

Meer weten over YourFirewall?

Onze mensen zijn stuk voor stuk ervaren ICT-specialisten met een berg aan ervaring. Gedreven en met plezier zijn ze iedere dag op zoek naar die kleine verbetering of innovatie, waardoor onze klanten nóg beter kunnen presteren. Onze consultants staan je dan ook graag te woord. We kijken graag samen met jou naar de uitdagingen die je hebt en adviseren je over een passende beheeroplossingen.

Erik Smits

Vraag YourFirewall aan

Wil je graag YourFirewall aanschaffen voor jouw organisatie? Of heb je vragen over deze beheerdienst? We horen het heel graag. Vul dan dit formulier hiernaast in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter