Certificeringen

Informatiebeveiliging en privacy staan centraal in de dienstverlening van Hands on ICT. Dit is niet alleen iets wat we zeggen, maar waar we actief naar handelen. Dat wordt ook erkend! Lees hieronder over de certificaten die aan Hands on ICT zijn toegekend.

ISO 27001

Hands on ICT stelt hoge eisen aan informatiebeveiliging. ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De norm beschrijft hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie kunt omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen. Onze ISO/IEC 27001-certificering is het bewijs voor de borging van onze processen en de kwaliteit die wij leveren. Klanten mogen daarom van ons verwachten dat wij discreet omgaan met bedrijfsgegevens en deze op een verantwoorde wijze verwerken en opslaan in ons informatiesysteem. Bovendien werken wij continu aan optimalisatie van onze processen en procedures.

ISO27001-2

NEN 7510

Hands on ICT geeft om de privacy van uw cliënten. Onze dienstverlening voldoet aan de norm van NEN 7510 en is een waarborg voor iedereen dat wij professioneel omgaan met informatiebeveiliging. NEN 7510 is een nationale (Nederlandse) norm, specifiek toegespitst op organisaties die te maken hebben met persoonlijke gezondheidsinformatie (dus zorginstellingen en hun dienstverleners). De beheersmaatregelen die de NEN 7510 beschrijft (en in sommige gevallen verplicht) zijn geschreven als aanvulling op ISO 27001. Het gaat hierbij niet alleen om de gegevens die binnen een zorginstelling worden verwerkt, maar ook om informatie die tussen zorginstellingen onderling wordt uitgewisseld (bijvoorbeeld tussen huisarts en ziekenhuis) of tussen zorginstelling en toeleverancier. Kortom elke organisatie die in aanraking kan komen met persoonlijke gezondheidsinformatie.

NEN7510-2