YourWorkplace

Met YourWorkplace bieden wij je volledige ondersteuning op werkplekbeheer & gebruikerssupport. Zo kunnen jouw medewerkers direct aan de slag op een moderne werkplek en wordt alles vooraf geregeld en geconfigureerd met een goed beveiligingsniveau. Bij vragen of technische issues zorgen wij voor de support én we zorgen dat de werkplekken up-to-date blijven. 

Zo borgen wij efficiënte en veilige werkplekken voor al je medewerkers, zodat zij zich bezig kunnen houden met waar ze goed in zijn: Zorgen voor groei en innovatie van jouw organisatie. 

Het pakket: Volledige ondersteuning van de gebruiker en zijn werkplek.

Werkplekondersteuning voor je medewerkers

Onmisbaar voor een goede workflow binnen je organisatie is een goed functionerende werkplek voor je medewerkers. Onder werkplekbeheer met YourWorkplace verstaan wij het inrichten, op afstand beheren en monitoren van werkplekken en ondersteunen we de gebruiker, zodat optimaal gebruik gemaakt kan worden van deze werkplek.

YourWorkplace gaat uit van een werkplek die speciaal voor één gebruiker is ingericht. Maak je gebruik van gedeelde werkplekken? Kijk dan naar onze SharedWorkplace dienstverlening.

HOC-Graphic circle - Diensten fotos - YourWorkplace
Wat kun je van ons verwachten?

YourWorkplace bestaat uit

Wat krijg je als je YourWorkplace aanschaft voor je gebruikers? Om je een indruk te geven van deze dienstverlening, geven we hieronder aan wat je onder andere van ons kunt verwachten bij afname van YourWorkplace. 

Inrichting van de werkplek
Inrichting van een werkplek Inrichting van een werkplek Inrichting van een werkplek

Hands on ICT beheert de volledige werkplek. Wij zorgen dat devices worden ingericht en volledig klaar zijn voor gebruik. 

In de meeste gevallen heeft de werkgever al een grote set aan eigen werkplekken zoals laptops of desktops. Deze kunnen we helemaal (her)inrichten en configureren voor optimaal gebruik, waarbij Hands on ICT het beheer en de monitoring op afstand kan regelen. 

Indien er nieuwe werkplekken aangeschaft moeten worden, dan kunnen wij helpen met de advies voor de aanschaf van het best passende device voor je gebruikers. Naast aanschaf is het mogelijk om met de uitbreiding van YourDevice meerdere devices te lease. 

De standaard configuraties van de werkplek De standaard configuraties van de werkplek De standaard configuraties van de werkplek

Bij de inrichting van de werkplek voor je medewerker zullen onder andere de volgende applicaties standaard worden geconfigureerd: 

 • Microsoft Windows OS Pro of Enterprise
 • Microsoft Defender
 • Microsoft Intune
 • Microsoft Office
 • Een alternatieve browser naast Edge
 • PDF Printer
 • Microsoft BitLocker Drive Encryption
 • AutoPilot – configuratie
 • MFA – Multi Factor Authenticatie

We bespreken vooraf welke basisconfiguratie voor jouw medewerkers exact nodig is. 

Security Security Beveiliging van de werkplek

We hanteren een standaard uitgebreid securitybeleid waarbij we onder andere zorgen voor wachtwoordverplichte complexiteit, MFA etc. Dit ter bescherming van de werkplek én de gebruiker. Aanvullend op dit beleid hebben wij diverse security tools die het mogelijk maken om de werkplek te beschermen tegen ransomware en dataverlies. 

Heb je zeer specifieke wensen rondom IT Security, dan is het ook mogelijk om een extra security pakket 'YourSecurity' af te nemen. 

Daarnaast regelen we dat bij verlies of diefstal van een werkplek, deze van afstand kan worden gewist en leeggehaald. 

Beheer & monitoring van de werkplek
Gebruikersbeheer Gebruikersbeheer Gebruikersbeheer

Medewerkers komen en gaan. Hands on ICT zorgt voor het gebruikersbeheer en snelle opvolging van accountwijzigingen.

Hierbij kun je onder andere de volgende werkzaamheden verwachten:  

 • Gebruikersbeheer in Active Directory/Azure AD
 • Gebruikersbeheer in Office 365 (wachtwoorden/aliassen/shared e-mailboxen)
 • Administratieve ICT in-/uitdiensttreding van medewerkers (licentiebeheer/optimalisatie)
Onderhoud van de werkplekken Onderhoud van de werkplekken Onderhoud van de werkplekken

Hands on ICT beheert alle software die vanuit de Hands on ICT-configuratie geïnstalleerd wordt.

Voor alle werkplekken die onder YourWorkplace worden geleverd en gebruikt, zorgt Hands on ICT dat de systemen regelmatig worden voorzien van updates en patches die beschikbaar zijn. Het werkstation beheer-, update- en onderhoud-proces wordt beschreven in de Hands on ICT SLA en bevat onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Oplossen van meldingen en daaraan gerelateerde incidenten welke voortkomen uit de monitoring
 • Technische (opschoon)acties die noodzakelijk zijn om de componenten zo goed mogelijk te laten functioneren
 • Periodieke toetsing aan de ‘best practice’ van Hands on ICT
 • Periodiek wijzigen van de wachtwoorden van beheer accounts
 • Release management
 • Back-up management
 • Licentie & supportcontract bewaking

Hands on ICT kan daarnaast in overleg met de gebruiker besluiten om de werkplek op afstand opnieuw te installeren voor een betere gebruikerservaring.

Voor de support van de verschillende software geldt dat wij de officiële lifecycle-support van de softwareleveranciers hanteren.

Controle van de werkplekken Controle van de werkplekken Monitoring van de werkplekken

Een goed functionerende werkplek is belangrijk, hiermee kan een medewerker immers zijn primaire werkzaamheden uitvoeren. Elke vertraging of verstoring hindert de gebruiker. Hands on ICT voert daarom continu controles uit op de werkstations. Het doel is om een verstoring van de werkzaamheden te voorkomen. Hands on ICT hanteert hiervoor een monitoringsysteem op meerdere vitale functies van het werkstation.

Onder de monitoringswerkzaamheden vallen onder andere: 

 • 24x7 geautomatiseerde monitoring 
 • Controle op het beschikbaar zijn van de verschillende componenten
 • Bewaking van meldingen
 • Capaciteits- en performance controle op kritische en standaard drempelwaardes
 • Bewaking van security en encryptie status
Support & advies voor de gebruiker
Support Support Telefonisch & email Support

Onze supportmedewerkers zijn elke werkdag van 07.30 tot 17.30 uur bereikbaar en staan voor gebruikers klaar om vragen te beantwoorden of verstoringen op te lossen.  

Iedere melding die bij ons binnenkomt, wordt geregistreerd in ons ticketsysteem. Op basis van de informatie gegeven door de gebruiker wordt er een classificatie gemaakt van het type melding en de impact van het incident. Vervolgens gaan wij direct aan de slag om de melding naar behoren op te lossen. 

Zijn er technische issues met andere device gerelateerde componenten zoals printers of tablets? Ook daarvoor biedt Hands on ICT support.

Single Point of Contact Single Point of Contact Single Point of Contact (SPoC)

Hands on ICT kan voor jou optreden als Single Point of Contact (SPoC) voor derde partijen zoals software - en hardware leveranciers. Hierbij registreert Hands on ICT de meldingen en schakelt in overleg met de melder door naar de juiste partij indien mogelijk of nodig. Hands on ICT bewaakt de voortgang van gemaakte melding.

Asset 9 Rapportage, analyses en monitoring Rapportage, analyses en monitoring

Door alle meldingen op de juiste manier te registeren, is het mogelijk om duidelijke en betrouwbare informatie te gebruiken. Vanuit de automatische monitoring en gebruikersmeldingen van de werkplekken wordt het mogelijk om beter te anticiperen en eventuele toekomstige verstoringen voorkomen. In onze rapportages vind je onder andere:

 • Ticketanalyses
 • Performance rapportage over dienstverlening
 • Werkplek rapportage
 • Security rapportage (optioneel)
 • Rapportage licenties/ contracten
Rapportagebesprekingen worden regelmatig ingepland. Indien er een noodzaak is om eerder een rapportage of analyse te bespreken wordt er vanuit Hands on ICT contact opgenomen.
Reguliere overleggen Reguliere overleggen Reguliere overleggen

Om de kwaliteit van onze dienst en de tevredenheid van van jou als klant te waarborgen, worden er op regelmatige basis overlegmomenten ingepland. Deze worden vooraf met elkaar kortgesloten waarbij wordt gekeken naar de benodigde frequentie en de deelnemers vanuit jullie organisatie. 

Denk hierbij aan de volgende overlegmomenten:

 • Strategisch overleg 
 • Tactisch overleg
 • Change Advisory Board (CAB) overleg
 • Operationeel overleg
 • Meldingen overleg

De voordelen van YourWorkplace

IT-beheer is een steeds complexere tak van sport geworden en ICT-afdelingen zien hun takenpakket de laatste jaren alleen maar toenemen. Werkplekbeheer van Hands on ICT kan je ICT-afdeling ontlasten en zorgen dat deze zich kan focussen op belangrijke zaken zoals 'grote' ICT- en innovatieprojecten.

De facturatie van YourWorkplace is volledig schaalbaar. Je betaalt per maand, waarbij we de actuele stand van het daadwerkelijk aantal beheerde werkplekken factureren. 

 • vink-check-2-blauw-01 Door een vast maandtarief per gebruiker weet je exact waar je aan toe bent.
 • vink-check-2-blauw-01

  YourWorkplace is eenvoudig opgezet waardoor je exact weet wat je kunt verwachten van Hands on ICT.  

 • vink-check-2-blauw-01

  Je hebt geen omkijken meer naar tijdrovende ICT-zaken bij indiensttreding of technische problemen. Hands on ICT neemt deze over voor al je gebruikers.

 • vink-check-2-blauw-01

  We bieden je een veilige en slimme inrichting van alle werkplekken, zodat je medewerkers zo efficiënt mogelijk kunnen samenwerken. 

 • vink-check-2-blauw-01

  Met YourWorkplace doorlopen we een standaard transitietraject waarbij maatwerk geleverd wordt voor jouw organisatie op basis van werkplekbeheer standaarden.

   

Onze werkwijze

Wil je graag starten met YourWorkplace? Dan is het alvast goed om te weten hoe we te werk gaan om deze dienstverlening voor jouw organisatie op te zetten. Hieronder vind je de stappen die we doorlopen zodat we kunnen zorgdragen voor een maximale ondersteuning in de vorm van werkplekbeheer. 

 

Adviesgesprek

Voordat we de dienstverlening van YourWorkplace kunnen opzetten, nemen we eerste de tijd voor een adviesgesprek waarbij we inzoomen op jouw organisatie. We bekijken wat jouw wensen zijn voor de toekomst ten aanzien van ICT (jullie visie en roadmap) en hoe YourWorkplace hier op aansluit. Zo weten we precies welke randvoorwaarden nodig zijn om tot goed werkplekbeheer te komen en of er nog additionele zaken ingericht moeten worden. Hierna kunnen we een concrete en realistische offerte opstellen.

Plan van aanpak

Na het adviesgesprek stellen we een concreet plan van aanpak op. In dit plan worden de projectwerkzaamheden voorafgaand aan de werkplekinrichting helemaal doorgenomen met bijbehorende taken, urenindicaties en planning. Zo weten jullie én onze ICT-consultants exact wat er te doen staan.

Projectrealisatie

Moeten er werkzaamheden worden uitgevoerd vóórdat Hands on ICT over kan gaan tot het goed kunnen uitvoeren van het werkplekbeheer? Dan zullen deze in de projectfase worden uitgevoerd. In het project gaan we samen met jou en je collega's pragmatisch aan de slag om de ICT in te richten, zodat alle systemen en processen optimaal op elkaar aansluiten. Tijdens het project delen we regelmatig de voortgang en zorgen we dat we inzichtelijk maken waar we staan d.m.v. klantrapportages en terugkoppelingen. 

Opzetten DAP

De laatste stap is het opzetten van het Dossier Afspraken en Procedures (DAP). In dit document leggen we alle specifieke afspraken die we samen maken vast, zoals contactgegevens voor support en beheer, de frequentie en deelnemers aan overleggen en de benodigde specifieke configuraties van de werkplekken. 

Het DAP zal tezamen met de SLA en de offerte de basis vormen voor jouw YourWorkplace dienstverlening. 

Add-ons

Aanvullingen op het YourWorkplace pakket

Voldoet het standaardpakket van YourWorkplace niet helemaal voor jouw organisatie en zoek je meer naar een maatwerkoplossing? Met deze add-ons kunnen je we verder helpen in het uitbreiden van de werkplek dienstverlening. 

 • YourSecurity

  Binnen het beheer van Hands on ICT zit een standaard uitgebreide IT Security basis. Echter, voor sommige organisaties zijn specifieke security-producten vereist. Deze kunnen we borgen met de YourSecurity add-on. Hiermee voorzien we je van aanvullende security-diensten en producten. Naar aanleiding van een verdiepingsgesprek en inzicht in jouw wensen en behoefte met betrekking tot security kunnen we deze extra beveiliging opzetten.
 • YourDevice

  Wil je ook volledig ontzorgd worden op het gebied van advies en aankoop van werkplekken? Dan is de YourDevice add-on dé uitbreiding op je werkplekbeheer. Met deze dienstverlening zorgen wij dat jouw medewerkers altijd de juiste devices hebben, geschikt voor de taken en behoeftes waarin ze moeten worden voorzien. Zo heb je hier geen omkijken meer naar.
Onze klanten

Deze klanten gingen je voor

Benieuwd naar andere referenties? Lees meer
Hands on ICT

Wij geloven dat ICT het verschil maakt tussen meedoen en winnen. Met YourWorkplace willen wij onze klanten een stap verder brengen met zijn ICT, waardoor ze leidend kunnen worden in hun tak van sport.

Steven - Consultant bij Hands on ICT

We spreken jouw taal

YourWorkplace voor elke branche

Voor elke branche is er een werkplekbeheer-oplossing. Hands on ICT heeft zich echter binnen deze branches gespecialiseerd, waardoor we vanuit een uitgebreide expertise organisaties kunnen adviseren en helpen met het inzetten van de beste oplossing. Bekijk hier welke oplossingen we bieden.

Zorg Zorg

Met ruim 25 jaar ervaring in het implementeren en beheren van werkplekken bij zorginstellingen in heel Nederland, is Hands on ICT de partner voor jouw organisatie. 

Ontdek meer
Wonen Wonen

Bij woningcorporaties draait het om bouwen, beheren en verhuren van woningen. Hands on ICT kan het werkplekbeheer uit handen nemen zodat jij je expliciet hiermee bezig kan houden. 

Ontdek meer
Industrie Industrie

ICT een steeds belangrijkere rol is gaan spelen bij complexe processen binnen de industrie. Met YourWorkplace kan de ICT-afdeling zich hierop volledig concentreren. 

Ontdek meer
Dienstverlening Dienstverlening

Hands on ICT heeft ruime ervaring bij het opzetten van IT projecten en werkplekbeheer voor uiteenlopende organisaties in de zakelijke dienstverlening. 

Ontdek meer
Handel Handel

De marges binnen de handel staan onder druk. Met YourWorkplace kan Hands on ICT zorgen voor het slim inzetten van werkplekbeheer waardoor je organisatie marges nog beter benut. 

Ontdek meer

Meer weten over YourWorkplace?

Onze mensen zijn stuk voor stuk ervaren ICT-specialisten met een berg aan ervaring. Ze staan dagelijks klaar om ervoor te zorgen dat de ICT-omgevingen van onze klanten op volle kracht draaien. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat ze een grote passie hebben voor het vak. Gedreven en met plezier zijn ze iedere dag op zoek naar die kleine verbetering of innovatie, waardoor onze klanten nóg beter kunnen presteren. Onze consultants staan je dan ook graag te woord. We kijken graag samen met jou naar de uitdagingen die je hebt en adviseren je over een passende beheeroplossingen. Wanneer je onderstaand contactformulier invult, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Kop koffie met Jurian

YourWorkplace interessant voor jou? 

Wil je graag YourWorkplace aanschaffen? Of heb je vragen over dit pakket voor werkplekbeheer? We horen het heel graag. Vul dan het formulier hiernaast in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter