ICT voor woningcorporaties

Woningcorporaties hebben één grote maatschappelijke opgavehet bouwen, beheren en verhuren van kwalitatief goede woonruimte met een betaalbare huur, voor mensen met een smalle beurs. De focus ligt volledig op de dienstverlening, minder op de techniek.

Toch kan de juiste ICT-oplossing je juist helpen om je dienstverlening naar een hoger niveau te krijgen. En niet minder belangrijk: efficiënter, sneller en veiliger te kunnen werken.

Belangrijke ontwikkelingen

Wie de woningcorporaties van tien jaar geleden de ICT-technologieën van vandaag had voorgeschoteld, werd waarschijnlijk niet serieus genomen. Technologieën en applicaties die toch helemaal niet nodig zijn om dit werk goed te kunnen doen? Desondanks hebben ICT-innovaties de afgelopen jaren óók in de corporatiesector een vlucht gemaakt. Kijk bijvoorbeeld naar mobiel werken, SaaS en big data-oplossingen. Corporaties die hier ‘vroeg’ op inspringen kunnen enerzijds de efficiency binnen de organisatie enorm verhogen, maar misschien nog wel belangrijker: de beleving voor hun cliënten naar een veel hoger niveau tillen. 

Op dit moment zien we met name de volgende ontwikkelingen op de markt: 

 • Meer service verlenen met minder menselijke handelingen. Dus meer doen met minder.  
 • Inzet van een digitale corporatie: verschuiving naar meer online-dienstverlening 
 • Efficiëntere bedrijfsvoering: het sturen op maatschappelijke en financiële prestaties, zoals bijvoorbeeld leegstand per wijk of huurderving per periode.
 • Meer uitgaven aan ICT: outsourcing steeds aantrekkelijker
 • Ketensamenwerking voor het reduceren van faalkosten in de woningbouw en –renovatie, maar ook ter bevordering van de leefbaarheid en het welzijn in steden, dorpen en wijken
 • Steeds meer woningcorporaties besteden de technische ict-voorzieningen en het beheer uit aan marktpartijen. In eerste instantie kozen de kleinere corporaties hiervoor, maar nu blijken ook de grotere woonbedrijven hun ICT de deur uit te doen. 

Waarom woningcorporaties kiezen voor de expertise van Hands on ICT

Al meer dan 25 jaar zijn wij actief bij woningcorporaties. In al die jaren hebben we meer dan 300 bedrijven geholpen ICT succesvol in te zetten. Waarom hebben deze organisaties gekozen voor Hands on ICT?

 • vink-check-2-blauw_s

  We zijn gespecialiseerd in zowel on-premises infrastructuur als de cloud.

 • vink-check-2-blauw_s

  We hebben veel ervaring met de unieke IT-uitdagingen binnen woningcorporaties.

 • vink-check-2-blauw_s

  We bedienen organisaties in heel Nederland, maar zijn met onze vestigingen altijd dichtbij.

 • vink-check-2-blauw_s

  Bij ons staat niet de technologie centraal, maar de beste oplossing die past bij de klant.

Van uitdaging naar kans

Corporaties hebben allemaal te maken met soortgelijke uitdagingen. Wat wij zien bij klanten zijn de volgende thema's:

 • Strenge wet-en regelgeving in het kader van privacy en compliance. Hoe zorg je ervoor dat informatie gemakkelijk en veilig gedeeld kan worden met huurders en ketenpartners? 
 • Woningnood, verduurzamen van alle gebouwen voor 2050 en leefbaarheid. Hoe zorg je in deze complexiteit voor betere sturingsinformatie? 
 • Complex ICT-landschap met veel applicaties en koppelingen. Dit zorgt voor schaduwarchieven en geen volledigheid van klantdossier. Hoe kun je hogere productiviteit en efficiency bij medewerkers behalen? 
 • Gebrek aan expertise van personeel. Kleinere corporaties besteden hun ICT-voorzieningen vaak noodgedwongen uit bij gebrek aan personeel en expertise. Hun ICT-kosten zijn daardoor de afgelopen jaren gestegen. Hoe kun je zorgen voor een veilige, duurzame en up-to-date ICT-omgeving én grip houden op de kosten?

Met de juiste inzet van ICT kunnen we veel van deze uitdagingen omzetten in kansen. We delen graag onze kennis met jou om te kijken waar voor jouw organisatie de winst te behalen is.

Hands on ICT

Feiten & cijfers

Over ons, onze dienstverlening en klanten.
 • We beschikken over een groot netwerk aan 100 ervaren specialisten verdeeld over het hele land. 

 • In totaal beheren we meer dan 20.000 werkplekken voor onze klanten. 

 • Vanuit onze 3 locaties Weesp, Zwolle en Venlo zijn we altijd bij je in de buurt. 

 • Als ICT-businesspartner ondersteunen we meer dan 200 klanten in diverse sectoren. 

Meer over ons
Hands On ICT Weesp B9061-samenwerken-1

De belangrijkste uitdagingen waar wij woningcorporaties mee helpen

 

backup-shutterstock_384581836

De Moderne Werkplek

Tot voor kort was voor veel woningcorporaties de vraag nog óf ze überhaupt digitaal en op afstand konden werken. Nu is die vraag  vervangen door: Hoe kunnen we optimaal digitaal samenwerken? Het antwoord: met de digitale werkplek van Hands on ICT.

Hands On ICT Venlo 0233-beheer

IT-beheer & support

Ondanks het feit dat het gebruik van ICT-middelen voor gebruikers steeds eenvoudiger wordt, groeit de complexiteit van IT aan de achterkant voor de IT-afdeling. Kun je al die expertise in huis ontwikkelen om een veilige IT-omgeving te beheren of is het beter om het IT-beheer uit te besteden aan een IT-businesspartner als Hands on ICT? 

security-shutterstock_1671262903

IT Security

Digitalisering brengt veel voordelen met zich mee voor woningcorporaties. Maar als je niet nadenkt over cybersecurity en het beschermen van je gegevens, dan loop je grote risico’s. Bij Hands on ICT zoeken we steeds naar de meest veilige en efficiënte inzet van digitale oplossingen bij woningcorporaties.

Team Wonen

Meer weten over ICT voor woningcorporaties? Neem dan direct contact op met Nora Taadou en haar team. Als je hieronder het contactformulier invult, dan neemt zij of een collega direct contact met je op.

Tips en tricks voor een goede ICT-securitystrategie in de zorg - f

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Denk je erover na om technologisch de volgende stap te zetten binnen jouw organisatie en wil je eens praten met een IT-expert voor de woonsector? Neem contact op en dan plannen we zo snel mogelijk een afspraak in.

Neem contact met ons op