YourServer

Het hart van je ICT-omgeving zijn je servers. Indien er server storingen zijn, dan stoppen essentiële workflows binnen je organisatie. Je servers moeten daarom altijd goed onderhouden worden en er moet adequate support zijn bij problemen. Hier kunnen we bij ondersteunen met YourServer, het serverbeheer pakket van Hands on ICT. 

Het pakket: Volledig onderhoud en beheer van jouw server(s)

Goed serverbeheer is essentieel

Een goed functionerende server is belangrijk, hiermee kan je organisatie immers zijn primaire werkzaamheden uitvoeren. Elke vertraging of verstoring hindert de organisatie hierbij.  Hands on ICT voert daarom continu controles uit op de server met een monitoringtool, die gekoppeld is aan de server. Daarnaast verzorgen we het onderhoud van de servers om ze up-to-date te houden. Tevens is het hebben van correcte back-ups van groot belang voor de borging van de bedrijfscontinuïteit. Dit faciliteren we allemaal in het YourServer pakket. 

YourServer
Wat kun je van ons verwachten?

YourServer bestaat uit

Wat krijg je als je YourServer aanschaft voor je organisatie? Om je een indruk te geven van deze serverbeheer dienstverlening, geven we hieronder aan wat je onder andere van ons kunt verwachten bij afname van YourServer. 

Deze standaard dienstverlening kan indien gewenst nog verder kunnen worden uitgebreid met extra add-ons. 

Monitoring van de server
Inzet van een server monitoringtool Inzet van een server monitoringtool Inzet van een server monitoringtool

Om de servers te monitoren maakt Hands on ICT gebruik van een monitoringtool. Deze tool is gekoppeld aan de server. Eventuele afwijkingen komen binnen op deze tool, waarna er actie ondernomen wordt door Hands on ICT. 

Met deze monitoringstool worden standaard componenten gemonitord, waarbij het mogelijk is om bedrijfsspecifieke componenten ook te monitoren.

Pro-actieve monitoring op de server Pro-actieve monitoring op de server Pro-actieve monitoring op de server

Naast de monitoringstool, en reactieve handelingen, houden we de server ook proactief in de gaten. Hierbij kan je denken aan het monitoren van de processor, het werkgeheugen en de opslagcapaciteit.

Monitoring is belangrijk voor de continuïteit en beschikbaarheid van de omgeving. Door vroegtijdige signalering kan een daadwerkelijke uitval of verstoring voorkomen worden.

De parameters voor monitoring zijn per component door Hands on ICT bepaald op basis van ervaring en kennis. Deze parameters zijn module- en component specifiek. Onder deze monitoring wordt onder andere verstaan: 

 • 24x7 geautomatiseerde monitoring 
 • Controle op het beschikbaar zijn van de verschillende componenten
 • Bewaking van kritische meldingen
 • Capaciteits- en performance controle op kritische drempelwaardes
 • Maandelijkse capaciteits- en performance controle op trends om te anticiperen op aankomende onder-overcapaciteit en -performance
 • Bewaking van de security

Voor business applicaties geldt dat additionele monitoring parameters toegevoegd kunnen worden.

Onderhoud van de server
Asset 14 Asset 14 Beheer en configuratie van de standaardsoftware

Hands on ICT beheert en configureert de standaard software die vanuit Hands on ICT geleverd is. 

Asset 23 Asset 23 Doorvoeren van updates & patches

Voor alle servers die onder YourServer worden geleverd en gebruikt, verplicht Hands on ICT zich om deze systemen regelmatig te voorzien in de updates en patches die beschikbaar zijn. 

Voor het beheer en support van de verschillende software geldt dat wij de officiële lifecycle support van de softwareleveranciers hanteren.

Tevens zullen we de server periodiek toetsen aan de 'best practises' van Hands on ICT.
Back-up Management van de server
Controleren van het back-up systeem Controleren van het back-up systeem Controleren van het back-up systeem

Wij zorgen voor het controleren van de status van de back-up en zorgen dat deze doorlopen volgens planning. 

Mocht een back-up actie onverhoopt niet goed zijn gegaan, dan zullen we in overleg met jou de actie opnieuw laten uitvoeren. 

Testen van het back-up systeem Testen van het back-up systeem Testen van het back-up systeem

Periodiek voeren we een test uit van de back-up, daarnaast houden we tussentijds de back-up procedure actueel. Hierin nemen we ook de restore procedure mee.

Uitvoer van restore verzoeken Uitvoer van restore verzoeken Uitvoer van restore verzoeken

Incidenteel kan het voorkomen dat er in zijn geheel of gedeeltelijk een back-up moet worden teruggezet. Hier kan Hands on ICT mee helpen. 

Support & advies voor je server
Support Support Telefonisch & email Support

Zijn er technische storingen of andere issues met je server? Dan kun je contact opnemen met onze supportmedewerkers. Support is elke werkdag van 07.30 tot 17.30 uur bereikbaar en staat voor je klaar om vragen te beantwoorden of verstoringen op te lossen. 

 

Asset 9 Rapportage, analyses en monitoring Rapportage, analyses en monitoring

Door alle meldingen op de juiste manier te registeren, is het mogelijk om duidelijke en betrouwbare informatie te gebruiken. Vanuit de monitoring en informatie van de servers wordt het mogelijk om beter te anticiperen en eventuele toekomstige verstoringen voorkomen.

In onze rapportages vind je onder andere:

 • Performance rapportage over dienstverlening
 • Security rapportage
 • Performance-, capaciteits- en aantallen rapportage
Reguliere overleggen Reguliere overleggen Reguliere overleggen

Om de kwaliteit van onze dienst en de tevredenheid van van jou als klant te waarborgen, worden er op regelmatige basis overlegmomenten ingepland. Klant specifieke afspraken zijn opgenomen in het DAP (Dossier Afspraken en Procedures). Deze worden vooraf met elkaar kortgesloten waarbij wordt gekeken naar de benodigde frequentie en de deelnemers vanuit jullie organisatie. 

Denk hierbij aan de volgende overlegmomenten:

 • Strategisch overleg 
 • Tactisch overleg
 • Change Advisory Board (CAB) overleg
 • Operationeel overleg
 • Meldingen overleg

De voordelen van YourServer

IT-beheer is een steeds complexere tak van sport geworden en ICT-afdelingen zien hun takenpakket de laatste jaren alleen maar toenemen. Serverbeheer van Hands on ICT kan je IT-afdeling ontlasten op dit gebied.

 • vink-check-2-blauw_s Door een vast tarief per server weet je exact waar je aan toe bent.
 • vink-check-2-blauw_s

  YourServer is eenvoudig opgezet waardoor je exact weet wat je kunt verwachten aan dienstverlening vanuit Hands on ICT.  

 • vink-check-2-blauw_s

  Je hebt geen omkijken meer naar vaak tijdrovende ICT-zaken rondom serverbeheer of technische problemen. Hands on ICT neemt deze over als ICT-dienstverlener. 

 • vink-check-2-blauw_s

  Met YourServer worden servers frequent geupdate én ben je gegarandeerd van adequate hulp bij serverstoringen. 

 • vink-check-2-blauw_s

  Je hoeft geen grote investering te doen om te starten met YourServer. Na bepaling van de eventuele uitzonderingen kunnen wij al aan de slag met de inrichting van de werkplekken.

Add-ons

Aanvullingen op het YourServer pakket

Voldoet het standaardpakket van YourServer niet helemaal voor jouw organisatie en zoek je meer naar een maatwerkoplossing? Met deze aanvullende diensten kunnen we je verder helpen in het uitbreiden van de server dienstverlening. 

 • YourSecurity

  Binnen het beheer van Hands on ICT zit een standaard uitgebreide IT Security basis. Echter, voor sommige organisaties zijn specifieke security-producten vereist. Deze kunnen we borgen met de YourSecurity add-on. Hiermee voorzien we je van aanvullende security-diensten en producten. Naar aanleiding van een verdiepingsgesprek en inzicht in jouw wensen en behoefte met betrekking tot security kunnen we deze extra beveiliging opzetten.
 • 24/7

  Onze support is elke werkdag van 7.30 uur tot 17.30u bereikbaar. Echter, sommige organisaties werken non-stop waardoor gebruikers ook continu support nodig hebben. Naast onze 5x10uur support bieden we met onze add-on 24/7 een volledig supportpakket, waardoor Hands on ICT altijd bereikbaar is bij vragen of technische storingen.
Onze klanten

Deze klanten gingen je voor

Benieuwd naar andere referenties? Lees meer
Hands on ICT

Slim omgaan met je servers zorgt voor een optimalisatie van je processen. Loop geen risico's met je servers en besteed het beheer uit aan Hands on ICT. 

Berry - Manager beheer bij Hands on ICT

We spreken jouw taal

YourServer voor elke branche

Hands on ICT heeft zich binnen deze branches gespecialiseerd in beheer, waardoor we vanuit een uitgebreide expertise organisaties kunnen adviseren en helpen met het inzetten van de beste oplossing. Bekijk hier welke oplossingen we bieden.

Zorg Zorg

Met ruim 25 jaar ervaring in het implementeren en beheren van servers bij zorginstellingen in heel Nederland, is Hands on ICT de partner voor jouw organisatie. 

Ontdek meer
Wonen Wonen

Bij woningcorporaties draait het om bouwen, beheren en verhuren van woningen. Hands on ICT kan het serverbeheer uit handen nemen zodat jij je expliciet hiermee bezig kan houden. 

Ontdek meer
Industrie Industrie

ICT een steeds belangrijkere rol is gaan spelen bij complexe processen binnen de industrie. Met YourServer kan de ICT-afdeling zich hierop volledig concentreren. 

Ontdek meer
Dienstverlening Dienstverlening

Hands on ICT heeft ruime ervaring bij het opzetten van IT projecten en serverbeheer voor uiteenlopende organisaties in de zakelijke dienstverlening. 

Ontdek meer
Handel Handel

De marges binnen de handel staan onder druk. Met YourServer kan Hands on ICT zorgen voor het slim inzetten van werkplekbeheer waardoor je organisatie marges nog beter benut. 

Ontdek meer

Meer weten over YourServer?

Onze mensen zijn stuk voor stuk ervaren ICT-specialisten, die iedere dag met veel passie aan het werk gaan. Ze staan dagelijks klaar om ervoor te zorgen dat de ICT-omgevingen van onze klanten op volle sterkte draaien.  Gedreven en met plezier zijn ze iedere dag op zoek naar die kleine verbetering of innovatie, waardoor onze klanten nóg beter kunnen presteren. Onze consultants staan je dan ook graag te woord. We kijken samen met jou naar de uitdagingen die je hebt en adviseren je over een passende beheeroplossingen. Wanneer je onderstaand het contactformulier invult, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Hands on ICT Berry 9495

YourServer interessant voor jou? 

Wil je graag YourServer aanschaffen? Of heb je vragen over dit pakket voor serverbeheer? Vul dan dit contactformulier in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter