YourSwitch

Een switch is een essentieel netwerkcomponent dat ervoor zorgt dat alle apparaten in je netwerk met elkaar kunnen communiceren en toegang krijgen tot het internet. We zorgen met YourSwitch ervoor dat je switch altijd up-to-date is en bij vragen of technische issues voor je klaar.

YourSwitch in het kort

Een switch verdeelt het netwerkverkeer en zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot de juiste applicaties, systemen en het internet. Als de switch uitvalt, verliezen alle apparaten op het netwerk hun toegang tot het internet en het interne netwerk. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, is het belangrijk om je switch proactief te onderhouden en te beheren. 

 

YourSwitch

De voordelen van YourSwitch

ICT-beheer wordt steeds complexer en het bijbehorende takenpakket van ICT-afdelingen groeit. De hele dag bezig zijn met ad-hocwerkzaamheden kost veel tijd en leidt af van de doelen waaraan jullie werken. Laat daarom het onderhoud en beheer van je switch met een gerust hart aan ons over. We ontlasten hiermee je ICT-afdeling, waardoor je de kostbare tijd die vrijkomt, kunt besteden aan grotere ICT- en innovatieprojecten. 

 • Vink icoon blauw-groen

  Je betaalt een vast maandtarief per switch. Simpel en transparant, zodat je precies weet wat de kosten zijn en wat je van ons kunt verwachten. 

 • Vink icoon blauw-groen

  Je hebt geen omkijken meer naar tijdrovende ICT-zaken die onderhoud, beheer en technische problemen met zich meebrengen. Deze werkzaamheden nemen we namelijk allemaal van je over.

 • Vink icoon blauw-groen

  Je profiteert van onze expertise en kennis van de nieuwste technologieën om je switch op de juiste manier in te richten.

 • Vink icoon blauw-groen

  We zorgen ervoor dat je netwerk veilig is en blijft. We updaten de switch en zorgen voor andere beveiligingsmaatregelen. 

 • Vink icoon blauw-groen

  Als er problemen zijn met je switch, dan grijpen we snel in om het probleem op te lossen. Voordat je het weet ben je weer online.

Onderdelen van YourSwitch

 • Component #1

  Onderhoud van de Switch

  Hands on ICT beheert alle software/hardware die vanuit de Hands on ICT-configuratie wordt geïnstalleerd en we zorgen voor alle updates en patches. Verder hanteren we de officiële lifecycle-support van de softwareleveranciers.  Het beheer-, update- en onderhoudsproces voor YourSwitch wordt beschreven in onze SLA en bevat onder andere de volgende werkzaamheden: 

  • Oplossen van meldingen en daaraan gerelateerde incidenten die voortkomen uit de monitoring 
  • Technische (opschoon)acties die noodzakelijk zijn om alle componenten zo goed mogelijk te laten functioneren
  • Patch en release management
  • Back-up management
  • Configuratiemanagement (CMDB)
  • Problem management  
  • Bewaking van licentie- en supportcontracten
  • Opstellen en onderhouden van technische documentatie
  • Change management (op basis van nacalculatie)
 • Component #2

  Monitoring van de Switch

  Een goed functionerende switch is belangrijk. Veel bedrijfsprocessen én medewerkers zijn immers afhankelijk van een stabiele en betrouwbare netwerkverbinding. Daarom voeren we continu controles uit op de switch. Hiervoor gebruiken we onze monitoringsystemen om meerdere vitale functies van je switch in de gaten te houden.  

   Onder de monitoringswerkzaamheden vallen onder andere:  

  • 24x7 geautomatiseerde monitoring  
  • Controle op de beschikbaarheid van de verschillende componenten  
  • Bewaking en opvolging van meldingen
  • Controle op capaciteit en performance met kritische en standaard drempelwaardes als uitgangspunt.
  • Check of alle firmware up-to-date is 
 • Component #3

  Beveiliging van de switch

  Om snel en veilig gebruik te kunnen maken van het netwerk, is het belangrijk om eventuele beveiligingsrisico's op te sporen en aan te pakken. Daarom zorgen we ervoor dat de firmware van jouw switch up-to-date is, door regelmatig te controleren op software-updates en deze zo snel mogelijk te installeren. Daarnaast kijken we naar nieuwe ontwikkelingen en dreigingen. Door deze trends te monitoren, helpen we je om de juiste beveiligingsmaatregelen te treffen. En tot slot voeren we actieve monitoring uit op kritieke kwetsbaarheden en lossen we die op, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid en betrouwbaarheid van je switch.
 • Component #4

  Back-ups van de volledige configuratie van de switch

  Een goed functionerende configuratie back-up is cruciaal voor de bescherming en beschikbaarheid van de switch. We zorgen ervoor dat 1x per kwartaal een back-up wordt gemaakt van de configuratie. Daarnaast zal er bij elke wijziging eveneens een back-up worden gemaakt. Zo borgen we jouw bedrijfscontinuïteit.

YourSwitch in detail

Wil je weten wat je exact ontvangt binnen onze YourSwitch dienst? Bekijk dan onze brochure waar deze dienst tot in detail staat beschreven. 

Your365

YourSwitch is onderdeel van Your365: ons complete ICT-diensten aanbod. Your365 omvat een scala aan diensten die wij voor je kunnen uitvoeren. Op basis van jouw wensen en eisen komen we tot de juiste samenstelling van diensten, welke naadloos passen bij jouw organisatie en werkwijze. 

Met Your365 ben je verzekerd van een toekomstbestendige en up-to-date ICT-omgeving, die wij 365 dagen per jaar ondersteunen met onze expertise. Zo heb jij volledige focus op je business.

We spreken jouw taal

YourSwitch voor elke branche

Voor elke branche is er een werkplekbeheer-oplossing. Hands on ICT heeft zich echter binnen deze branches gespecialiseerd, waardoor we vanuit een uitgebreide expertise organisaties kunnen adviseren en helpen met het inzetten van de beste oplossing. Bekijk hier welke oplossingen we bieden.

Zorg Zorg

Met ruim 25 jaar ervaring in het implementeren en beheren van werkplekken bij zorginstellingen in heel Nederland, is Hands on ICT de partner voor jouw organisatie. 

Ontdek meer
Wonen Wonen

Bij woningcorporaties draait het om bouwen, beheren en verhuren van woningen. Hands on ICT kan het werkplekbeheer uit handen nemen zodat jij je expliciet hiermee bezig kan houden. 

Ontdek meer
Industrie Industrie

ICT een steeds belangrijkere rol is gaan spelen bij complexe processen binnen de industrie. Met YourWorkplace kan de ICT-afdeling zich hierop volledig concentreren. 

Ontdek meer
Dienstverlening Dienstverlening

Hands on ICT heeft ruime ervaring bij het opzetten van IT projecten en werkplekbeheer voor uiteenlopende organisaties in de zakelijke dienstverlening. 

Ontdek meer
Handel Handel

De marges binnen de handel staan onder druk. Met YourWorkplace kan Hands on ICT zorgen voor het slim inzetten van werkplekbeheer waardoor je organisatie marges nog beter benut. 

Ontdek meer

Deze klanten gingen je voor

Benieuwd naar andere referenties? Lees meer

Meer weten over YourSwitch?

Onze mensen zijn stuk voor stuk ervaren ICT-specialisten met een berg aan ervaring. Gedreven en met plezier zijn ze iedere dag op zoek naar die kleine verbetering of innovatie, waardoor onze klanten nóg beter kunnen presteren. Onze consultants staan je dan ook graag te woord. We kijken graag samen met jou naar de uitdagingen die je hebt en adviseren je over een passende beheeroplossingen.

Kop koffie met Jurian

Vraag YourSwitch aan

Wil je graag YourSwitch aanschaffen voor jouw organisatie? Of heb je vragen over deze werkplekbeheerdienst? We horen het heel graag. Vul dan dit formulier hiernaast in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter