Cloud oplossingen

Wel of niet migreren naar de cloud? Een thema dat bij vrijwel iedere organisatie speelt. Een cloudmigratie biedt veel voordelen. Maar ook een combinatie van cloud én on-premises kan een goede oplossing zijn, afhankelijk van je organisatie. Wat past het beste bij jouw situatie? Bekijk samen met Hands on ICT de oplossing die past bij jouw organisatie, doelstellingen en mensen. 

 

On-premises en/of Cloud-oplossing

'De cloud' kent verschillende smaken. Denk aan public cloud, private cloud of hybrid cloud met daarnaast een on-premises oplossing. Elk met hun eigen functionaliteit en voor- en nadelen. Om voor jouw organisatie de beste keuze maken is  het goed om de verschillen in Cloud-oplossingen te weten. 

In de praktijk blijkt deze keuze voor een on-premises of Cloud-oplossing niet geheel zwart-wit te zijn. Veel organisaties kiezen dan ook voor een hybride vorm, waarbij een deel van hun systemen on-premises draait en een deel in de cloud. Ook hierin zijn weer verschillende vormen mogelijk, zoals een combinatie tussen on-premises en een private- of public cloud. De uitgangspunten voor de keuze die je uiteindelijk maakt, zijn gericht op jouw doelstellingen, de risico's en de kostenstructuur.

On-premises

Wanneer je on-premises werkt, draaien alle applicaties en systemen op je eigen servers. Je bent zelf verantwoordelijk voor de beveiliging, het beheer en onderhoud van je ICT-omgeving. En alle data blijft dan binnen je privénetwerk. Wanneer systemen en applicaties on-premises draaien, dan vraagt dit elke vijf jaar een investering in de hardware, zoals de servers. Verder ben je afhankelijk van de interne kennis van je ICT-infrastructuur om zowel de hardware als software up-to-date te houden.

Private Cloud

Een Private Cloud is dataruimte die voor één enkel persoon of bedrijf is gereserveerd en die op een privénetwerk wordt onderhouden. De zeggenschap van de data ligt daardoor volledig bij jouw als organisatie waardoor de zeggenschap over de private cloud hoog is. Deze server draait niet op gedeelde hardware en kan zich zelfs fysiek in het datacenter bij de organisatie zelf bevinden.

De Public Cloud

Bij de public Cloud zijn de virtuele servers eigendom van jou net als je data. Dit maakt de public cloud tot een goed beveiligd systeem. Het verschil met de private cloud is echter dat de hardware van een externe (vaak buitenlandse) partij is. Er wordt betaald voor het gebruik van de hardware, maar deze hardware is en blijft eigendom van de provider. Je hebt daardoor minimale zeggenschap over zaken als beveiliging. Een bekend voorbeeld van een public cloud is Microsoft Azure en Office 365.

Hybrid Cloud

Een hybrid cloud is een mix van de public cloud en private cloud of on-premises omgeving waardoor je kunt profiteren van de voordelen van beide oplossingen. De data wordt als het ware verdeeld over deze twee clouds die door een technologische oplossing met elkaar verbonden zijn. Bepaalde applicaties en informatie worden in het public-gedeelte opgeslagen, andere data in het private-gedeelte of on-premises. 

Het beste van twee werelden

In de praktijk blijkt de keuze voor een on-premises of Cloud-oplossing niet geheel zwart-wit te zijn. Veel organisaties kiezen dan ook voor een hybride vorm, waarbij een deel van hun systemen on-premises draait en een deel in de cloud. Ook hierin zijn weer verschillende vormen mogelijk, zoals een combinatie tussen on-premises en een private of public cloud. De uitgangspunten voor de keuze die je uiteindelijk maakt, zijn gericht op jouw doelstellingen, de risico's en de kostenstructuur.

 
Cloud

De voordelen van de Cloud

Organisaties uit verschillende branches in heel Nederland migreren hun ICT-landschap massaal naar de cloud. Dit is een belangrijke stap waarmee ICT-systemen makkelijker kunnen worden beheerd en geïnnoveerd. 

 • Asset 8 De (hybrid) Cloud is stabiel en veilig in gebruik en met de meeste recente beveiligingsmethode                           ingericht
 • Asset 25

  Vermindert de complexiteit van je ICT-infrastructuur

 • Asset 22

  Versnelt je technologische ontwikkelingen door goede schaalbaarheid

 • Security

  Een veilige en innovatieve oplossing voor data waardoor medewerkers en processen optimaal ondersteund worden.

 • Asset 13
  Je hoeft geen grote investeringen in een datamigratie te stoppen

Bespaar kosten en optimaliseer je Azure-omgeving in 3 stappen

Wil jij snel en eenvoudig inzicht hoe je kosten kunt besparen en de prestaties van jouw Azure-omgeving naar een hoger plan kunt tillen? Neem dan vandaag contact met ons op.

Azure stack besparingscheck image

Hier kunnen we je onder andere mee helpen

 • Datacenter sizing en migratie
  Cloud Azure

  Datacenter sizing en migratie

  Elke route naar de cloud is uniek. Hulp nodig met navigeren en de keuze tussen verschillende cloud- en datacenterplatformen om zakelijke flexibiliteit te bereiken. Begin vandaag nog jouw reis met Hands on ICT.
 • Azure Services
  Cloud Azure

  Azure Services

  Maak zakelijk het verschil met de producten van Azure. Samen zoeken we de best passende oplossing en maken we gebruik van de specifieke branche services.
 • Infrastructure as a Service
  Cloud Azure

  Infrastructure as a Service

  Infrastructure as a service (IaaS) is een vorm van cloud computing. De infrastructuur wordt virtueel aangeboden. Je betaalt alleen voor hetgeen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dat is de kracht van IaaS Cloud architecturen. Veilig, schaalbaar en altijd beschikbaar.
 • Datacenter security
  Cloud Azure

  Datacenter security

  Bescherm je werkprocessen met ingebouwde besturingselementen en services van Azure voor identiteit, gegevens, netwerken en applicaties. Hiermee krijg je continu bescherming en inzichten vanuit het Azure Security Center. Je breidt beveiligingen eenvoudig uit naar hybride omgevingen en partneroplossingen binnen Azure.
 • Datacenter Assessments
  Cloud Azure

  Datacenter Assessments

  Wil je weten wat de nieuwe mogelijkheden zijn voor toepassing van hybride cloud scenario's voor jouw bedrijf? Ons assessment geeft duidelijk inzicht in de beste toepassingen voor jouw businesscase. In vijf dagen weten we samen wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn.
Onze klanten

Deze klanten gingen je voor

Benieuwd naar andere referenties? Lees meer
Hands on ICT

Voor elke organisatie zoeken we naar het beste van twee werelden. Uiteraard met de doelstellingen van onze klant voorop.

William van de Rotten- CTO bij Hands on ICT

Naar de Cloud?

Welke 'Cloud-smaak' past het best bij jouw organisatie? Die vraag helpt Hands on ICT jou graag beantwoorden. Met meer dan 25 jaar ervaring in het beheren van complexe IT-infrastructuren en honderden cloudmigraties zijn wij dé ICT-businesspartner voor jouw cloudvraagstukken. Onze consultants staan je dan ook graag te woord. We kijken graag samen met jou naar de uitdagingen die je hebt en adviseren je over een passende cloudoplossingen. Wanneer je onderstaand het contactformulier invult, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

William van de rotten

Kom met ons in contact

Wil je graag advies over cloud oplossingen voor jouw organisatie? Vul dan het formulier hiernaast in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter