Het Moderne Datacenter

Het Moderne Datacenter is een hybride cloud omgeving waarin een on-premises datacentrum (ofwel private cloud) wordt gecombineerd met een public cloud zodat gegevens en toepassingen gedeeld kunnen worden. Zo kun je zelf bepalen waar de workloads van programma's of applicaties het beste tot hun recht komen gebaseerd op prijs en performance. 

Deze ideale combinatie van public en private cloud biedt je vele voordelen zoals het flexibel inzetten van workloads, het altijd en overal toegang hebben tot je data, goede beheersbaarheid en biedt een hoge mate van veiligheid. 

Het beste van twee werelden: On-premises en Cloud

Een public cloud is niet voor elke organisatie de beste oplossing. Zo moet voor sommige organisaties gevoelige data altijd binnen de eigen landsgrenzen worden opgeslagen óf mogen deze zelfs niet buiten de organisatie opgeslagen worden. Sommige organisatie zullen tegen hoge energiekosten aanlopen doordat bepaalde workloads altijd moeten draaien, wat bij 'betalen voor gebruik' in de cloud flink in de cijfers kan lopen. Of denk aan (veelal legacy) applicaties die niet cloud-ready zijn. Voor de industrie zijn er ook scenario's waarbij de workload niet te ver van de productie af mag staan. In deze gevallen is een combinatie tussen een public cloud en een lokale oplossing de ideale weg. 

Hyperconverged Infrastructure (HCI) als oplossing

Microsoft Azure Stack HCIHyperconverged infrastructure (HCI) combineert opslag, rekenkracht en netwerken in één uniform systeem, lokaal of vanuit de cloud beheerd. De voordelen daarvan zijn dat de compatibiliteit verbetert, beheer nog eenvoudiger wordt en je met minder leveranciers te maken hebt. 

Hands on ICT is gespecialiseerd in het ontwerpen, inrichten en implementeren van  moderne Hyperconverged infrastructuren. Daarbij maken we gebruik van Microsoft Azure Stack HCI (onderdeel van Windows Server Datacenter Editie). Azure Stack HCI werkt op basis van HPE serverapparatuur en Microsoft software.  Hierdoor hoef je geen breed ecosysteem te onderhouden. Beheer is eenvoudig via het Windows Admin Center en je kan makkelijk Micorsoft clouddiensten koppelen voor bijvoorbeeld security, monitoring, disaster recovery en updatemanagement. Zo garandeer je een slimme, veilige en betrouwbare oplossing voor je on-premises infrastructuur.

Meer beheersbaarheid en minder complexiteit 

Voor veel organisaties is de realiteit dat er diverse serverruimtes staan ingericht met bijbehorende randapparatuur voor netwerk, opslag en rekenkracht voor alle diverse systemen. Dit neemt niet alleen veel fysieke ruimte in beslag, het zorgt ook voor complex beheer en beveiliging. De integratie is vaak suboptimaal en uitbreiden is complex doordat met diverse leveranciers gewerkt wordt. Uitbreiden van capaciteit is daardoor erg lastig en duur.

Bij geconvergeerde architectuur wordt de opslag rechtstreeks aan de fysieke server gekoppeld. In deze opstelling wordt bijna altijd flash-opslag gebruikt waardoor de noodzaak van dure SAN en NAS niet meer nodig is. 

HCI uitgelegd

Converged v.s Hyperconverged

Het verschil tussen Converged Infrastructuur (CI) en Hyperconverged (HCI) zit in een fundamenteel verschil in architectuur.

CI is een hardware-gebaseerde oplossing. CI is een andere manier om traditionele infrastructuur aan te schaffen en wordt doorgaans vooraf geïntegreerd door een leverancier of systeemintegrator. Ondanks pre-integratie is CI gebouwd op dezelfde hardwaregerichte componenten, en het verwijdert geen organisatorische silo's of lost de problemen met betrekking tot traditionele infrastructuur niet op.

HCI is een software-gebaseerde oplossing. HCI heeft de manier waarop infrastructuur kan worden ontworpen, gekocht, geïmplementeerd, beheerd en uitgebreid opnieuw ingericht. HCI wordt ingezet op standaardhardware met alle intelligentie in software en is van de grond af ontworpen om de vervelende taken te automatiseren die traditioneel IT teisteren, terwijl het wel het uitgebreide inzicht én controle over de omgeving biedt voor IT’ers.

Converged v.s. Hyperconverged

Whitepaper:Het Moderne
Datacenter met Azure Stack HCI

In deze whitepaper lees je meer over de nieuwe technieken van het moderne datacenter; een omgeving waarbij een deel on-premise draait en een deel in de cloud.

De voordelen HCI met Azure Stack HCI

De beste oplossing om een modern datacenter uit te rollen is Microsoft Azure Stack HCI. Maar wat zijn nu de voordelen van een hyperconverged Infrastructuur met Microsoft Azure Stack HCI? 

Lagere Total Cost of Ownership

Omdat je minder hardware nodig hebt, verkleint de fysieke ruimte en verlagen ook de kosten van stroom en koeling. Hierdoor heb je een lagere Total Cost of Ownership. Bovendien heb je minder licenties nodig en vermindert het onderhoud.

Eenvoudiger management

Servers, opslag en netwerken zijn geconvergeerd in één systeem met de nieuwste updates voor beveiliging, prestaties en functies wat zorgt voor eenvoudiger management. Andere oplossingen virtualiseren het SAN vaak, waarmee het management van het SAN niet verdwenen is.

Hybride mogelijkheden

Er zijn tal van ingebouwde hybride mogelijkheden en actuele software en ondersteuning. Beheer de Azure Stack HCI-hosts, virtuele machines en Azure-resources naast elkaar vanuit het Windows Admin Center.

Betrouwbaar en goed beveiligd

Gebruik beveiliging op basis van virtualisatie en gecertificeerde hardware om je beveiligingsgevoelige workloads te beschermen.

Slechts één Ecosysteem

Er is geen SAN die apart beheerd moet worden en geen hypervisor met een eigen roadmap. Verschillende partijen zijn uit het ecosysteem verdwenen en vervangen door één partij: Microsoft.

Het moderne datacenter: de perfecte match voor al je data

Data is van onschatbare waarde. Het vormt de basis van bedrijfsprocessen én levert waardevolle inzichten. Daarom is altijd en overal toegang hebben tot data onmisbaar en het moderne datacenter faciliteert die toegangsmogelijkheden. Bij Hands on ICT gaan we bij het moderne datacenter uit van een hybride cloudomgeving waarbij data gedeeltelijk in de cloud en on-premises wordt opgeslagen. Soms vereist bepaalde wet- en regelgeving in het kader van datasoevereiniteit dat data binnen Nederland blijft. Daarnaast is het ook belangrijk om sommige data lokaal te houden. Dit om
bepaalde bedrijfsprocessen aan te sturen die door de cloud niet bediend kunnen worden. De cloud is dus geen doel op zich om toegang tot data te verschaffen. De keuze die je maakt, is dus volledig afhankelijk van de uitdagingen die er spelen binnen je organisatie.

Niettemin heeft een hybride aanpak wel wat
consequenties voor het ontsluiten van data, het onderhoud en beheer van je ICT-infrastructuur. Dankzij Azure Stack HCI krijg je van ons een beheerportaal voor zowel je on-premises als je cloudomgevingen. Het brengt je lokale datacenter, virtual machines en cloudomgeving samen, waardoor je te allen tijde controle houdt over uw data. Op die manier richten we bij jou een optimale hybride omgeving in, zodat je je kan focussen op hetgeen er echt toe doet: je data! 

Haal jij alles uit je data om je bedrijf te laten groeien?

In deze whitepaper delen we de informatie die je nodig hebt om het maximale uit je data te halen en bij te blijven in het groeiende datalandschap. Op die manier bereid je je vandaag al voor op wat morgen komt. 

Wat je kunt verwachten in de paper:
✔️ De impact van data gravity
✔️ Het moderne datacenter: de perfecte match voor al je data
✔️ Hoe je waardevolle data beschermt

Haal jij het maximale uit je data?

Dat was de centrale vraag tijdens de round-table 'Data is het nieuwe goud' waar Hank van Gardingen en Jeroen Vercoulen in gesprek gingen met Cas Floris (Strategic Advisor bij EHV Group) en Anton de Nijs (Founding Partner BrainStax BV).
 

Tijdens deze sessie werd o.a. antwoord gegeven op de vraag wat het belang is van goede data ontsluiting, wat de waarde is van goede data en hoe je je organisatie kunt inrichten voor optimaal databeleid.

Hands on ICT

Bedrijven die CI als HCI gebruiken, zijn in staat om sneller te evolueren en te innoveren.  

Arnold - Account manager bij Hands on ICT

Waarom organisaties kiezen voor het Moderne Datacenter met hulp van Hands on ICT

Al meer dan 25 jaar is Hands on ICT actief binnen verschillende branches. In al die jaren hebben we bij meer dan 300 organisatie digitale werkplekken geïmplementeerd en in totaal beheren we meer dan 35.000 werkplekken voor onze klanten. Waarom hebben deze bedrijven gekozen voor Hands on ICT?

  • vink-check-2-blauw-01 We bedienen organisaties in heel Nederland, maar zijn met onze drie vestigingen altijd dichtbij.
  • vink-check-2-blauw-01 Bij ons staat niet de technologie centraal, maar de beste oplossing die past bij de klant.
  • vink-check-2-blauw-01 Wij zijn Microsoft Partner. We voldoen aan de strenge eisen voor ICT-kennis van Microsoft.

Whitepaper: Maak van data het nieuwe goud

In deze whitepaper (ontwikkeld in samenwerking met HPE) delen we onze laatste inzichten en bieden we je de informatie die je nodig hebt om het maximale uit je data te halen met het Moderne Datacenter en hoe je bij kunt blijven in het groeiende datalandschap. Op die manier bereid je je vandaag al voor op wat morgen komt.

Onze klanten

Deze organisaties gingen je voor

 
Bekijk alle referenties Lees meer

Het datacenter van de toekomst

Hands on ICT begeleidt je bij de evaluatie, planning, implementatie en beheer van Het Moderne Datacenter op basis van HCI en helpt je te beslissen waar HCI zinvol is en hoe je verouderde datacenters kunt migreren zonder productiesystemen te verstoren. 

 
Hands on ICT Arnold 4802

Wil jij ook een Moderne datacenter ingericht hebben? 

Heb je een vraag over onze datacenter dienstverlening? Vul dan het formulier hiernaast in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter