Wat zijn de besparingen als ik nu overstap met mijn huidige ICT-infrastructuur naar een Hybride Cloud?

Ook binnen de maakindustrie zijn budgetten van groot belang. Elke besparing is niet alleen mooi meegenomen, maar van grote meerwaarde. Een switch binnen de ICT-structuur kan zomaar eens tonnen verschil maken op jaarbasis. Weten hoe een overstap naar een Hybride Cloud kan leiden tot besparing? Lees het in deze blog.

Even om het geheugen op te frissen: een hybrid cloud is een cloud-omgeving waarbij een on-premises datacentrum wordt samengevoegd met een openbare cloud. Waarom dan nog een lokaal eigen datacenter? Regelgeving, verwerkingssnelheid in het productieproces, en bedrijfscontinuïteit kunnen redenen zijn om lokaal een eigen datacenter te faciliteren. 

Besparingen van één Hybride omgeving

We nemen je graag mee in de mogelijke besparingen die je kunt realisren als je naar één hybride omgeving switcht:

1. Eenvoudiger en efficiënter beheer

Microsoft was de eerste grote cloud provider die inzag dat de wereld niet geheel in de publieke cloud zou passen. Met deze strategie heeft Microsoft haar softwareplatform al tijden doorontwikkeld in een Hybride vorm. Dit zien we dus ook terug in het moderne datacenter waar we eenvoudig en efficiënt beheer kunnen toepassen in een omgeving die hybride is. Waar de hybride wereld complex kan zijn heeft Microsoft dit vereenvoudigd door alle werkzaamheden van de publieke, hybride en lokale datacenters vanaf één centrale plaats te beheren.

2. Investeren op basis van OPEX model

De huidige ICT-infrastructuur is vaak gebaseerd op een CAPEX model. Dit houdt in dat de investeringskosten bij aankoop plaatsvinden. Door gebruik te maken van het Hybride Cloud model, is het ook mogelijk om in het lokale datacenter gebruik te maken van een OPEX model, net als dat je gas, water en elektra betaalt aan de hand van je gebruik.

3. Sneller inspelen op nieuwe ICT-vraagstukken

Maak gebruik van de nieuwste cloud innovatie in je eigen lokale datacenter. Door gebruik te maken van het moderne datacenter krijg je de mogelijkheid om de nieuwste cloud innovatie ook in te zetten in je eigen datacenter, waardoor je snel kunt inspelen op nieuwe ICT-vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de uitrol van complexe omgevingen als Virtual Desktop Infrastructuur of Devops.

4. Overzichtelijke en transparante kosten 

Door ICT-diensten lokaal te houden zijn kosten overzichtelijk te beheren. Iedereen kent het voorbeeld wel waar projecten worden opgestart in de publieke cloud en achteraf de rekening wordt gepresenteerd. Door dit lokaal te houden zijn deze kosten overzichtelijk en transparant.

5. Uitwijken naar de cloudomgeving bij een calamiteit op locatie

Maak gebruik van Azure en het lokale Datacenter voor calamiteiten. Door gebruik te maken van het moderne datacenter als bouwblok is het mogelijk om uit te wijken naar de cloudomgeving bij een calamiteit op locatie. Het moderne datacenter heeft deze technologie in huis. Waar voorheen zeer complexe handelingen werden verricht voor implementatie als beheer, kun je nu met een muisklik deze functionaliteit aan zetten en beheren.

Download de whitepaper: Het moderne datacenter

Wil je rustig meer nalezen over het het Moderne datacenter? Download dan onze gratis whitepaper 'Het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf'.

Data Health Check