Sneller, veiliger en alles in één: Hyper Converged Infrastructuur met Microsofttechnologie

In de maakindustrie zijn veel organisaties nog steeds deels afhankelijk van een on-premises ICT-infrastructuur. Het beheer van dergelijke infrastructuur is vaak complex: er zijn veel verschillende componenten en je hebt met verschillende leveranciers te maken. Met een Hyper Converged Infrastructure (HCI) op basis van Microsoft Azure Stack HCI breng je al deze onderdelen – ook het beheer - onder één dak. Deze oplossing biedt kansen en voordelen. 

Wat is een Hyper Converged Infrastructure?

Iedereen kent ze wel: serverruimtes met meerdere racks en veel servers- en bijbehorende randapparatuurs voor je netwerk, opslag en rekenkracht voor de verschillende systemen. Naast dat er fysiek veel ruimte nodig is, is het beheer ook ingewikkeld. De integratie van de verschillende onderdelen is niet altijd even eenvoudig en je hebt veelal met meerdere leveranciers te maken. Ook is uitbreiden van capaciteit ingewikkeld en veelal kostbaar.

De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest. Eerst was er virtualisatie: in plaats van een aparte server voor elk systeem, kon je op één fysieke server meerdere servers ‘virtueel’ installeren. Dat maakte het beheer al eenvoudiger, hardware werd beter benut en je kon je systeem uitbreiden zonder dat je direct nieuwe servers bij moest plaatsen. De ontwikkeling die daarop volgde, was een verdere consolidatie: converged infrastructure: In plaats van drie verschillende hardwarecomponenten voor opslag, rekenkracht en netwerk naast elkaar te plaatsen, werden deze hardwarecomponenten tot één unit gevormd. De voordelen daarvan zijn dat compatibiliteit verbetert, beheer nog eenvoudiger wordt en je met minder leveranciers te maken hebt. De laatste vernieuwing op het gebied van on-premises datacenters is een Hyper Converged Infrastructure (HCI). Het grote verschil met een converged infrastructure is dat dit een softwarematige oplossing is en niet een hardware matige waarbij nog steeds afzonderlijke onderdelen aanwezig zijn maar in één geheel geïntegreerd zijn. Bij een hyperconverged infrastructuur wordt de hardware softwarematig beschikbaar gesteld, je krijgt een software defined datacenter: één allesomvattend systeem voor opslag, computing, netwerk én virtualisatie dat sneller, veiliger en fysiek kleiner is.

Wat heb je eraan?

Er zijn meerdere voordelen aan een hyper converged infrastructure. Het beheer wordt eenvoudiger, want het is één enkel software defined systeem. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat de schaalbaarheid een stuk beter wordt. Bedrijven die moeten nadenken over de uitbereiding van hun servercapaciteit lopen vaak tegen twee zaken aan: of je voegt te veel nieuwe ruimte toe (waardoor je betaalt voor iets wat je niet gebruikt) of juist te weinig (waardoor je productie en groei in de knoop kunnen komen). Met een HCI-oplossing is uitbreiding op basis van wat je nodig hebt veel eenvoudiger, omdat het een modulair systeem is.

Microsoft Azure Stack HCI

Hands on ICT is gespecialiseerd in het ontwerpen, inrichten en implementeren van moderne hyper converged infrastructuren. Daarbij maken we gebruik van Microsoft Azure Stack HCI. Hierdoor hoef je geen breed ecosysteem te onderhouden. Beheer is eenvoudig via het Windows Admin Center en je kan makkelijk Micorsoft clouddiensten koppelen voor bijvoorbeeld security, monitoring, disaster recovery en updatemanagement. Zo garandeer je een slimme, veilige en betrouwbare oplossing voor je on-premises infrastructuur. Een groot technisch voordeel van Azure Stack HCI heeft betrekking op opslag. In tegenstelling tot sommige andere oplossingen, maakt Microsoft geen gebruik van virtualisatie van een fysiek SAN opslag, waardoor de oplossing minder complex is.

Voor veel bedrijven in de maakindustrie is een gedeeltelijk on-premises datacenter nog steeds van groot belang. Met een software defined datacenter op basis van Microsofttechnologie profiteer je, dankzij de hybride-mogelijkheden, van het beste van twee werelden: on-premises en Cloud. Met de nieuwe mogelijkheden die deze Hyper Converged Infrastruture biedt, kan je optimaal profiteren van de digitale transformatie, door hoogwaardige on-premises oplossingen in combinatie met cloudoplossingen te bieden.

Laat je helpen!

Heb je een concrete vraag over de mogelijkheden die de Cloud biedt of wil je alles weten over een in-huis modern software defined datacenter, of wil je graag een keer vrijblijvend met onze specialisten sparren? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag en gaan uitdagingen niet uit de weg. 

Het moderne datacenter

Benieuwd naar hoe jij jouw IT-infrastructuur toekomstbestendig kan maken? Weet jij welke trends & ontwikkelingen in de maakindustrie op het gebied van ICT spelen? Klik dan op onderstaande whitepaper 'het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf', waarin wij je de weg naar innovatie wijzen.

Het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf