Het moderne datacenter: Performance in een hybride cloud omgeving

Een hybride cloud is een omgeving waarin een on-premises datacentrum (ook wel privé cloud genoemd), wordt gecombineerd met een openbare cloud, zodat er gegevens en toepassingen kunnen worden gedeeld. Een strategie die uitgaat van een hybride cloud biedt organisaties meer flexibiliteit, is met minimale inspanning te beheren en is veilig bovendien. Wij helpen je om steeds dichter bij die moderne omgeving te komen. Daarom zoomen we in deze blog in op de performance van een hybride Cloud omgeving.

“Het Moderne Datacenter als springplank voor innovatie”

Steeds nieuwe, lokale IT-infrastructuur aankopen en onderhouden is tijdsintensief én duur, waardoor er geen ruimte en budget overblijft voor vernieuwing. Bovendien zijn de bereken- en verwerkbehoeften meestal beperkt. Door een on-premises datacenter te combineren met een openbare cloud, kunnen workloads flexibel worden ingezet.

Wij spreken veel bedrijven die overwegen volledig naar de public cloud te verhuizen. Ze verwachten daarbij meer flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparing. Helaas is een publieke cloud omgeving ondanks die voordelen niet altijd de perfecte match voor iedere workload. Dit kan komen door:

  • Always-on workloads hebben een hoog verbruik. In een cloud omgeving, waarbij je betaalt voor het verbruik, kan dat fikse rekeningen opleveren.
  • Workload die nodig is voor productie staat te ver af van de publieke Cloud, en levert daarnaast problemen op in de aansturing.
  • Veel legacy applicaties zijn niet Cloud ready en zullen vaak on-premises blijven.
  • Sommige gevoelige data moet binnen de landsgrenzen of zelfs lokaal binnen de organisatie blijven.

Performance van een hybrid cloud omgeving 

In al het bovenstaande gaat het moderne datacenter uit van een hybride cloud omgeving. In een hybride cloud omgeving zijn veiligheid, beheersbaarheid en performance aspecten die je goed kunt beheren. Door een on-premises datacenter te combineren met een openbare cloud, kunnen workloads flexibel worden ingezet. Je bepaalt per workload de meest geschikte locatie op basis van prijs en performance. Piekbelastingen vang je heel eenvoudig op door de capaciteit op basis van de behoeften op te schalen. Zo vermijd je de negatieve impact van downtime op de productiviteit op de werkvloer en garandeer je de continuïteit van de business.

Download de whitepaper: Het moderne datacenter

Wil je rustig meer nalezen over het het Moderne datacenter? Download dan onze gratis whitepaper 'Het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf'.

Het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf