Het moderne datacenter: Performance in een hybride cloud omgeving

Martin van Seventer 25 oktober 2021

“Het Moderne Datacenter als springplank voor innovatie”

Een hybride cloud is een omgeving waarin een on-premises datacentrum (ook wel privé cloud genoemd), wordt gecombineerd met een openbare cloud, zodat er gegevens en toepassingen kunnen worden gedeeld. Een strategie die uitgaat van een hybride cloud biedt organisaties meer flexibiliteit, is met minimale inspanning te beheren en is veilig bovendien. Wij helpen je om steeds dichter bij die moderne omgeving te komen. Daarom zoomen we in deze blog in op de performance van een hybride Cloud omgeving.

Steeds nieuwe, lokale IT-infrastructuur aankopen en onderhouden is tijdsintensief én duur, waardoor er geen ruimte en budget overblijft voor vernieuwing. Bovendien zijn de bereken- en verwerkbehoeften meestal beperkt. Door een on-premises datacenter te combineren met een openbare cloud, kunnen workloads flexibel worden ingezet.

Wij spreken veel bedrijven die overwegen volledig naar de public cloud te verhuizen. Ze verwachten daarbij meer flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparing. Helaas is een publieke cloud omgeving ondanks die voordelen niet altijd de perfecte match voor iedere workload. Dit kan komen door:

  • Always-on workloads hebben een hoog verbruik. In een cloud omgeving, waarbij je betaalt voor het verbruik, kan dat fikse rekeningen opleveren.
  • Workload die nodig is voor productie staat te ver af van de publieke Cloud, en levert daarnaast problemen op in de aansturing.
  • Veel legacy applicaties zijn niet Cloud ready en zullen vaak on-premises blijven.
  • Sommige gevoelige data moet binnen de landsgrenzen of zelfs lokaal binnen de organisatie blijven.

Performance 

In al het bovenstaande gaat het moderne datacenter uit van een hybride cloud omgeving. In een hybride cloud omgeving zijn veiligheid, beheersbaarheid en performance aspecten die je goed kunt beheren. Door een on-premises datacenter te combineren met een openbare cloud, kunnen workloads flexibel worden ingezet. Je bepaalt per workload de meest geschikte locatie op basis van prijs en performance. Piekbelastingen vang je heel eenvoudig op door de capaciteit op basis van de behoeften op te schalen. Zo vermijd je de negatieve impact van downtime op de productiviteit op de werkvloer en garandeer je de continuïteit van de business.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je een concrete vraag over de mogelijkheden die de Cloud biedt of wil je alles weten over een in-huis modern software defined datacenter, of wil je graag een keer vrijblijvend met onze specialisten sparren? 

Vraag dan een afspraak aan met één van onze consultants zoals Martin van Seventer, Cloud Solution Architect bij Hands on ICT. Tijdens een vrijblijvend gesprek neemt hij je mee in de voordelen, learnings en de route naar een modern datacenter om de performance, beheersbaarheid en veiligheid van jouw datacenter te optimaliseren. Aan het einde van het gesprek heb je een completer beeld van wat het Moderne Datacenter jouw bedrijf oplevert. Wil je rustig meer nalezen over het het Moderne datacenter? Download dan onze gratis whitepaper 'Het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf'.

Het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf