Het moderne datacenter: Meer beheersbaarheid en minder complexiteit

Kun je door je bedrijfskritische applicaties niet anders dan je apparatuur in je eigen datacenter behouden, maar wil je ook gebruik maken van Cloud technologie? Bij Hands on ICT zijn we er van overtuigd dat een modern datacenter jouw springplank is naar innovatie. Maar waarom is de combinatie van on-premises met Cloud zo interessant voor je business? We hadden het eerder al over de performance van een moderne omgeving maar ook de veiligheid en beheersbaarheid spelen een belangrijke rol.

Heel wat bedrijven werken dag in, dag uit met interne applicaties die gevoelige informatie bevatten en in geen geval met de buitenwereld mogen worden gedeeld. Het spreekt voor zich dat je beter goed weet waar die data zich precies bevindt. Daarnaast zijn er wetgevende kaders die stellen dat sommige data in Nederland of Europa moeten blijven, wat niet altijd het geval is bij grote public cloudleveranciers. Daarom kiezen organisaties soms toch voor een eigen, lokaal datacenter. Je bedrijfskritische applicaties en data staan er wel veilig, maar heb je al eens nagedacht over de extra complexiteit die een on-premises omgeving met zich meebrengt?

Lokaal neerzetten wordt niet makkelijker 

Gebruik maken van publieke Cloud diensten en een eigen datacenter beheren kan een complexe aangelegenheid zijn. Niet met het Moderne Datacenter, hier worden zaken als beheer, toegang, beveiliging maar ook compliance vanuit één centrale plaats beheerd. Zo wordt het beheer van een publieke Cloud gecombineerd met een eigen Datacenter een stuk eenvoudiger. Waar wel de business drivers als performance, edge workloads en data soevereiniteit om een lokaal datacenter te bezitten, gewaarborgd blijven. Onder andere hoe Hands on ICT samen met partners als Microsoft en HPE jouw moderne datacenter vormgeeft komt aan bod in deze round-table.

Vraag vrijblijvend advies

Je staat op het punt om je lokale datacenter geheel of gedeeltelijk te vernieuwen. Maar wat zijn alle mogelijkheden, hoe begin je eraan en hoe houd je je nieuwe omgeving veilig en up-to-date met minimale inspanning? Tijdens een vrijblijvend gesprek neemt hij je mee in de voordelen, learnings en de route naar een modern datacenter om de performance, beheersbaarheid en veiligheid van jouw datacenter te optimaliseren. Aan het einde van het gesprek heb je een completer beeld van wat het Moderne Datacenter jouw bedrijf oplevert.

Industry 4.0

Industry 4.0 verwijst naar de vierde industriële revolutie. In deze industriële revolutie staat digitalisering centraal. Ben jij klaar voor de toekomst? In onze whitepaper: 5 voordelen van toekomstvaste ICT voor de maakindustrie nemen wij jou mee wat de voordelen zijn van een toekomstvaste ICT-omgeving. 

New call-to-action