Het moderne datacenter: Wees ransomware een stap voor

Overal om je heen hoor je dat ransomware bedrijven binnendringt en data versleutelt. Ben jij bewust van de impact op jouw bedrijf als het je overkomt? Is er een procedure aanwezig die ervoor zorgt dat je opnieuw snel kan produceren? Een solide back-up én uitwijkvoorziening is een vast onderdeel van een modern datacenter. In deze blog hebben we het over de veiligheid van je IT-omgeving, wat naast performance en beheersbaarheid behoort tot de belangrijkste pijlers van een modern datacenter.

Ransomware komt steeds vaker voor en heeft een grote impact op je bedrijfsvoering en resources. Wanneer je met ransomware te maken krijgt, worden je data en bestanden versleuteld en heb je er hier geen toegang meer toe.

Lokaal neerzetten wordt niet makkelijker 

  • Zorg er voor dat je software up-to-date is.
  • Pas Multifactor authenticatie toe waar nodig.
  • Maak regelmatig back-ups van systemen en test deze.
  • Zorg dat applicaties en systemen voldoende log informatie bijhouden.
  • Versleutel media die bedrijfsinformatie bevatten.
  • Controleer welke apparaten en diensten internet gebruiken en bescherm deze.
  • Zorg voor segmentatie van het netwerk.
  • Bepaal wie toegang heeft tot welke data en diensten.
  • Medewerkers bewust maken van cybersecurity.
Met de bovenstaande punten in acht te nemen minimaliseert je de infiltratie van ransomware in je omgeving. Het fundament voor een betrouwbaar en veilige omgeving wordt gerealiseerd met het moderne datacenter. Hoe Hands on ICT samen met haar partners jouw moderne datacenter vormgeeft komt aan bod in de roundtable “Het Moderne Datacenter, als springplank voor innovatie”

Is jouw bedrijf klaar voor de toekomst?

Je staat op het punt om je lokale datacenter geheel of gedeeltelijk te vernieuwen. Maar wat zijn alle mogelijkheden, hoe begin je eraan en hoe houd je je nieuwe omgeving veilig en up-to-date met minimale inspanning? Vraag voor meer informatie een afspraak aan met één van onze consultants zoals Martin van Seventer, Cloud Solution Architect bij Hands on ICT. Tijdens een vrijblijvend gesprek neemt hij je mee in de voordelen, learnings en de route naar een modern datacenter om de performance, beheersbaarheid en veiligheid van jouw datacenter te optimaliseren. Aan het einde van het gesprek heb je een completer beeld van wat het Moderne Datacenter jouw bedrijf oplevert.

Massaproductie versus specialisatie

Klanten vragen vandaag de dag steeds vaker voor maatwerk. Om de bedrijfscontinuïteit van jouw organisatie te waarborgen dient jouw ICT-omgeving toekomstbestendig te zijn. In onderstaande whitepaper: 5 voordelen van toekomstvaste ICT voor de maakindustrie nemen wij jou mee wat de voordelen van een toekomstvaste ICT-omgeving zijn. 

New call-to-action