Jan Willem van Engelenhoven

Jan Willem van Engelenhoven is bij Hands on ICT inkoopmanager. Jan Willem zorgt ervoor dat de producten en diensten die we nodig hebben voor onze klanten tegen een goed tarief én op tijd worden ingekocht. Daarnaast heeft Jan Willem de verantwoordelijkheid voor de inkoop die niet direct aan klanten te verbinden zijn. Denk hierbij ook aan huisvesting, wagenparkbeheer, events, trainingen en verbouwing die door Jan Willem gecoördineerd worden. 

Het inkoopteam bestaat uit twee personen. De missie van Jan Willem is om samen met zijn collega zoveel mogelijk in te kopen bij vaste partners. Daar worden ook jaarafspraken mee gemaakt waardoor er een vaste goede relatie opgebouwd kan worden. 
Jan Willem zijn persoonlijkheid kun je het beste omschrijven als erg resultaatgericht, gedreven en vasthoudend. Jan Willem is sinds 2018 werkzaam bij Hands on ICT. 

 

 

1621707920665

"Het opbouwen van een goede relatie met onze inkooppartners zorgt voor betere service aan onze klanten"

Jan Willem van Engelenhoven - Inkoop manager

Jan Willem aan het woord

"Ik werk graag met mensen samen maar kan anderzijds prima in een solo-rol excelleren. Ik houd van duidelijke en efficiënte communicatie en ga recht op mijn doel af. Soms iets te, maar dat past juist bij mijn rol als inkoopmanager. Ik ambieer geen sales functie, maar ben enorm commercieel. Klant- en servicegerichtheid staan bij mij altijd op #1. 

Ik vind dat je als inkoopmanager punctueel, scherp en communicatief vaardig moet zijn. Wij als inkoopteam zijn nauw betrokken met sales en vooral mijn naaste collega Joey (inkoopmedewerker) zorgt dat de communicatie met deze afdeling goed verloopt. Hij handelt op het moment dat er een nieuwe order binnenkomt alles operationeel af en vraagt hiervoor quota’s op. Ik kom pas om de hoek kijken bij grotere trajecten, maar ik leg wel de hele set neer bij inkoop. Ik heb ook gewoon contacten met inside sales, absoluut. Dus is er veel contact met sales vanuit inkoop. 

Het bijzondere aan deze job vind ik dat ik met veel partijen contact mag hebben, zowel intern als extern. Ook dat ik een significant aandeel kan leveren aan de resultaten van het bedrijf en dat ik me met leuke afwisselende dingen mag bezighouden. Bijvoorbeeld door het ene moment bezig te zijn met het onderhandelen van een huurcontract of door het bezichtigen van panden, dan weer een auto bestellen om vervolgens te onderhandelen over contracten voor mobiele telefoons. Dat maakt het voor mij leuk. Als ik alleen maar hardware zou moeten verkopen de hele dag, dan zou er voor mij te weinig uitdaging in zitten. Juist de afwisseling maakt het mooi. Daarnaast organiseer ik vaak met mijn collega Nicky, marketingmanager bij Hands on ICT, de bedrijfsfeesten. Zo’n momenten met collega’s zijn enorm belangrijk om binding te houden aangezien we op 3 verschillende kantoren werken.”

Een greep uit het team

De collega's van Jan Willem

Over Hands on ICT

Onze 100 specialisten staan dagelijks klaar om ervoor te zorgen dat de werkplekken van jouw mensen van alle gemakken voorzien zijn. Met 3 locaties in Nederland zijn we altijd dichtbij en snel op locatie. Als businesspartner begeleiden we jouw organisatie in de voortdurende digitale transitie.

Neem contact op met Jan Willem

Wil je in contact komen met Jan Willem? Vul in dit formulier je gegevens in en Jan Willem neemt zo snel mogelijk contact met je op. 

Laat je gegevens achter