Microsoft Copilot

Met de komst van Copilot wordt werken eenvoudiger en sneller. Met doelgerichte prompts neemt Copilot jouw werk over en houd je meer werktijd over. Zo ben jij sneller en efficiënter aan het werk. Het is inzetbaar binnen alle Office 365 producten van Microsoft. Deze tool maakt gebruik van de geavanceerde mogelijkheden van grote taalmodellen, met name OpenAI's GPT-4.

De voordelen van Microsoft Copilot

Microsoft Copilot is jouw slimme AI-assistent die je helpt bij allerlei taken, van schrijven en coderen tot het genereren van creatieve content. Met Copilot kun je sneller werken, je productiviteit verhogen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Laten we eens kijken naar de voordelen die Copilot biedt.

1. Hogere productiviteit

 • 7 op de 10 gebruikers zijn productiever geworden dankzij Copilot
 • Automatiseer repetitieve taken en bespaar tijd.

2. Verbeterde kwaliteit van werk

 • 68% van de gebruikers heeft met Copilot de kwaliteit van hun werk verbeterd.
 • Ontvang directe feedback en suggesties om je schrijfstijl te verfijnen.

3. Tijdsbesparing

 • Copilot helpt je tijd en moeite te besparen door automatisering en snellere contentgeneratie.
 • Concentreer je op de essentie van je werk, terwijl Copilot de details afhandelt.

4. Leren van nieuwe vaardigheden

 • Copilot fungeert als een leerpartner en helpt je bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.
 • Leer efficiënter en effectiever met AI-ondersteuning.  

5. Verbeterde schrijfstijl

 • Copilot geeft suggesties om je schrijfstijl te verfijnen en je communicatie te verbeteren.
 • Maak indruk met heldere, goed geformuleerde teksten.

6. Verbeterde samenwerking

 • Copilot fungeert als een virtuele co-auteur. Het helpt je bij het schrijven van documenten, het genereren van code en het creëren van content.
 • Werk samen met Copilot om sneller en efficiënter te brainstormen en ideeën uit te werken.
Wat kun je ermee?

Functionaliteiten van Copilot

Over het algemeen biedt Microsoft Copilot een breed scala aan functies die zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het verhogen van hun productiviteit, het verbeteren van hun werkstroom en het optimaliseren van hun digitale ervaring binnen het Microsoft-ecosysteem.

Enkele van de functies en mogelijkheden van Microsoft Copilot zijn onder andere:

1. Code-ondersteuning
Code-ondersteuning Copilot kan codevoorstellen genereren, codefragmenten aanvullen en suggesties bieden tijdens het programmeren, waardoor ontwikkelaars efficiënter kunnen werken en sneller hoogwaardige code kunnen produceren.
Code-ondersteuning
2. Documentcreatie
Documentcreatie Het kan helpen bij het schrijven van documenten, presentaties en e-mails door suggesties te doen voor zinsconstructies, alinea's en zelfs volledige secties op basis van context en input.
Documentcreatie-1
3. Taakbeheer
Taakbeheer Microsoft Copilot kan helpen bij het organiseren en beheren van taken door herinneringen in te stellen, takenlijsten te maken en suggesties te doen voor actie-items op basis van agenda's en prioriteiten.
taakbeheer
4. Zoekondersteuning
Zoekondersteuning Het kan zoekopdrachten verfijnen, relevante informatie verstrekken en antwoorden op vragen geven door snel toegang te bieden tot bronnen en databases.
Zoekondersteuning
5. Productiviteitsverbetering
Productiviteitsverbetering Door middel van natuurlijke taalverwerking kan Copilot helpen bij het vereenvoudigen van complexe taken, het automatiseren van routinematige processen en het bieden van ondersteuning voor dagelijkse werkzaamheden.
Productiviteitsverbetering

Hoe start je met Copilot

Wil je starten met Copilot? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit stappenplan nemen we je graag mee hoe je met Copilot aan de slag gaat. 

 • Stap 1

  Zorg dat je security in orde is

  Het allerbelangrijkste bij het starten met Copilot is onderzoeken of je Microsoft 365 en de data die daarin staat voldoende beveiligd is. 
 • Stap 2

  Schaf de licenties aan

  Wij helpen je graag op weg om de juiste licenties te kiezen voor jouw organisatie, zodat je eenvoudig en snel kunt starten met Copilot.
 • Stap 3

  Train je medewerkers

  Zorg dat je je medewerkers traint in doelbewust prompt gebruik. Hiermee bespaar je niet alleen tijd, maar zijn je medewerkers ook nog eens efficiënter aan het werk.

Aan de slag met Copilot

Wil je graag meer weten over Copilot en wat Hands on ICT voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op door het formulier in te vullen.

Laat je gegevens achter