TTIF Company wordt ondersteund door Arbo APPI

ttif.company heeft al bijna 50 jaar ervaring met het in beweging krijgen en houden van mensen op de arbeidsmarkt. De organisatie bestaat uit ttif & arbo, de meest ambitieuze, betrokken en gepassioneerde arbodienst van Nederland en ttif & werk, dé specialist op het vlak van coaching en loopbaanbegeleiding. Het bedrijf is al sinds 1971 actief en inmiddels uitgegroeid tot een fullservice en landelijke aanbieder op het gebied van arbodienstverlening, loopbaanadvies, coaching, tweede spoor en outplacement.

 

Sneller en slimmer werken

De organisatie zocht een alternatief om de primaire bedrijfsprocessen verder te automatiseren, zodat medewerkers effectiever en met nog minder kans op fouten hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. IT-businesspartner Hands on bouwde ‘Arbo APPI’ op basis van het Microsoft Power Platform, die dagelijkse workflows een stuk sneller en efficiënter maakt.

Referenties_ttif-company

Uniformiteit en inzicht

Het fundament waarop de corebusiness van ttif & arbo rustte was al sinds 2004 hetzelfde: "Een oud-collega die na 15 jaar financiële projecten begeleidde zat tot zijn verbazing dat het oude systeem dat hij in 2004 hielp opzetten er min of meer hetzelfde uitzag als destijds", vertelt Mariëlle Bierens de Haan - Directeur en mede-eigenaar van TTIF Company lachend. "Het was wel duidelijk dat we hier iets mee moesten, ook gezien de vele handmatige handelingen die collega's moesten uitvoeren. Dit gold trouwens ook voor onze klanten die via een reply of door te printen, tekenen en scannen de inzet van een interventie accordeerden. Een professionaliseringsslag was hard nodig, ook omdat we hard aan het groeien zijn!"
"Naast de technische beperkingen waar we tegenaan liepen, gingen er in het oude systeem ook weleens iets fout", weet Linda Breed - Teamleider en re-integratieadviseur bij ttif & arbo). "We konden het wel altijd nog achterhalen via een back-up, maar dat kost natuurlijk tijd en uitzoekwerk. Ook samenwerken ging in het vorige systeem niet voldoende efficiënt. Gelijktijdig werken en aanpassingen doorvoeren op dezelfde plek door meer dan 1 collega was niet mogelijk, dan was je alles kwijt en kon je helaas opnieuw beginnen. Daarnaast moet alle informatie handmatig worden ingevoerd en gemaild. Een tijdrovende klus dus."

Vertaalslag van business naar IT

Ttif & arbo vond dat systemen en werkzaamheden een stuk sneller, slimmer en efficiënter konden worden ingezet. Alle reden om een zoektocht de start naar een nieuw systeem dat de kernprocessen van ttif & arbo naar een hoger niveau kon tillen. De link met Hands on ICT was snel gelegd, aangezien de twee bedrijven al meer dan een decennium samenwerken. "Flexibiliteit, maatwerk en persoonlijke aandacht zijn waarden die we delen", aldus Bierens de Haan. "Dankzij onze lange samenwerking wist Hands on ICT hoe onze organisatie in elkaar zat, begreep onze corebusiness, met welke systemen we werkten en waar we in de dagelijkse praktijk tegenaan liepen. De magische woorden 'alles is mogelijk' maakten de keuze definitief". 

Quote

"Hands on ICT begrijpt dat IT onze business moet ondersteunen en weet de vertaalslag te maken van business naar IT" Mariëlle Bierens de Haan - Directeur en mede-eigenaar TTIF company

 

Unieke oplossing

Door goed te kijken naar de belangrijke bedrijfsprocessen, werkroutines en opbouw van de vorige structuren adviseerde Hands on ICT een oplossing die uniek is voor de corebusiness van ttif & arbo. "Als basis voor de applicatie hebben we gekozen voor het Microsoft Power Platform, waarmee je processen kunt automatiseren en zakelijke apps kunt ontwikkelen zonder complexe code. Het platform maakt het mogelijk om specifieke processen in een organisatie te automatiseren, waar geen standaard software voor is. Dit kunnen relatief eenvoudige oplossingen zijn, bijvoorbeeld het reserveren van vergaderruimtes, maar het is ook geschikt om primaire bedrijfsprocessen te automatiseren", vertelt Jeroen Voogd, klantenteammanager bij Hands on ICT. 

Een eerste basisversie was al snel beschikbaar. "Nu moesten we met elkaar duidelijke afspraken gaan maken over een gestandaardiseerd werkproces. Ik denk dat we nog maandenlang bijna wekelijks nieuwe dingen en uitzonderingen ontdekten", vertelt Breed. 

"Hoewel we tijdens het ontwikkelproces tegen uitdagingen aanliepen zijn we er in geslaagd om een mooi resultaat neer te zetten. Met de nodige dosis flexibiliteit hebben beiden partijen laten zien dat ze het project echt voor elkaar wilden krijgen", aldus Voogd. 

 

Toekomstvast

De uiteindelijke oplossing zorgt voor alom tevreden gezichten. Met Arbo APPI kunnen de re-integratieadviseurs nu al hun taken uitvoeren en alle processtappen vastleggen: ze kunnen offertes geautomatiseerd versturen, waarna de opdrachtgever ze probleemloos met een paar muisklikken accordeert. 

Het resultaat is een (maatwerk)oplossing die zorgt dat medewerkers van ttif.company efficiënter, sneller én foutloos hun primaire werkzaamheden kunnen uitvoeren. Re-integratieadviseurs en controllers kunnen nu nog meer tijd besteden aan hun vak: mensen begeleiden naar werk en de financiën regelen.

Quote

"Het systeem ziet er strak, netjes en overzichtelijk uit, wat ook rust geeft. Er is inzicht, overzicht en duidelijkheid. Bovendien is de applicatie toegankelijk en gebruiksvriendelijk, waardoor ook nieuwe medewerkers de tool snel kunnen gebruiken"

Mariëlle Bierens de Haan - Directeur en mede-eigenaar TTIF company

Download de klantcase

Wil je deze klantcase nog eens rustig nalezen? Download dan nu de PDF waarin de volledige samenwerking van ttif.company met Hands on ICT staat beschreven. 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? 

Neem nu contact op en één van onze medewerkers gespecialiseerd in ICT in de dienstverlening neemt direct contact met je op.  

Laat je gegevens achter