Mobile Device Management

Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) is de inrichting en het beheer waarmee IT-beheerders het beleid op smartphones, tablets en andere devices kunnen controleren en beveiligen. Hands on ICT kan helpen bij het opzetten van juist beleid en zorgen voor monitoringstools en beheer van MDM en MAM voornamelijk met behulp van de Microsoft cloud based solution Intune. 

Houdt controle over je endpoints met Intune

Het overal en altijd werken, waar en wanneer je dat wilt, heeft ervoor gezorgd dat we meerdere mobiele devices gebruiken. Niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijke apparaten gebruiken we steeds meer om werk te verrichten. Dit heeft nieuwe uitdagingen met zich meegebracht voor de ICT-omgeving van organisaties. Is iedere persoonlijke laptop of smartphone wel goed beveiligd of up-to-date? Het is van belang om hier vooraf de juiste beveiligingsmaatregelen voor te treffen en dit vast te leggen. Om je bedrijfsgegevens veilig te stelen moeten zowel de zakelijke als persoonlijke mobiele devices beschermt worden met de nieuwste software. Het opstellen van een overzicht van mobiele devices en diens beveiliging wordt georganiseerd in het ‘Mobile Device Management’ en 'Mobile Application Management'. Wij faciliteren MDM en MAM vanuit de tool Intune van Microsoft

Microsoft_Intune_Logo

MDM met Microsoft Intune

Voor goed MDM en MAM gebruiken we de toepassing Intune van Microsoft. Microsoft Intune is een cloud based oplossing waarmee je ervoor kunt zorgen dat je medewerkers elk apparaat dat ze kennen en waarderen (mobiele apparaten van ios tot Android of computer van Windows tot Mac) en toch toegang hebben tot alle applicaties en de bedrijfsgegevens die ze nodig hebben om hun dagelijkse werk uit te voeren. 

Intune-Architecture

Bij MDM kun je met Intune volledige toegang hebben tot een device waarbij je de gehele configuratie, settings, applicaties en beveiliging van het device kunt beheren. Dit wordt vaak uitgevoerd bij devices zoals telefoons of computers die van de organisatie zelf zijn. 

MAM zorgt dat je bij privé toestellen alleen controle hebt op die applicaties die voor jouw organisatie beveiligd moeten worden. Medewekers geven namelijk niet graag de volledige controle van hun eigen toestel uit handen. Met conditional access kun je beheren wie toegang krijgt tot het device & app protection policy's zorgen ervoor dat je controle houdt op de data die in de applicaties leven. Denk aan documenten die in Teams worden gedeeld, daarvan wil je niet dat ze zomaar op een mobiele telefoon worden opgeslagen of via een Gmail account worden gedeeld. 

Hands on ICT kan helpen bij het aanschaffen van de juiste licenties, het inrichten en onderhouden van je MDM/MAM infrastructuur.

Een veilige ICT-omgeving, hoe regel je dat?

ICT-security en je bewapenen tegen cyberaanvallen; het leek altijd ver weg, maar komt toch steeds dichterbij. Het voorkomen van een aanval of hack vraagt hoge eisen aan de security van je ICT-omgeving. In deze whitepaper nemen we je mee in alle belangrijke aspecten van ICT-security zodat jij je organisatie beter weerbaar maakt tegen Cybercriminaliteit.

Onze IT Security diensten

Hier kunnen we je nog meer helpen

Beveiliging van je IT-omgeving

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen data. Neem dus niet het risico dat je kritische bedrijfsgegevens kwijtraakt.

Bob - Accountmanager

Altijd veilige devices

Wil je meer lezen over onze IT Security oplossingen? Bezoek dan onze pagina 'IT Securtiy'. Wil je meer weten over MDM of ben je benieuwd naar alle IT security oplossingen die we bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze consultants staan je graag te woord. We kijken graag samen met jou naar de uitdagingen die je hebt en adviseren je over goede beveiligingsoplossingen voor je IT-structuur. Wanneer je onderstaand het contactformulier invult, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

IT Security - back-up services

Kom met ons in contact

Meer weten over onze Mobile Device Management oplossing en het borgen van de veiligheid van data? Vul dan het formulier hiernaast in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter