header_netwerksegmentatie

Netwerksegmentatie

Netwerksegmentatie is het opdelen van een netwerk in verschillende segmenten of zones, waarbij elk segment zijn eigen set van beveiligingsregels en toegangscontroles heeft. De noodzaak van netwerksegmentatie binnen een ICT-omgeving is van cruciaal belang voor beveiliging, compliance, gegevensbeveiliging en netwerkprestaties. 

Lees hieronder verder over wat Netwerksegmentatie inhoudt of vraag direct een offerte aan via dit formulier. 

 

Laat je gegevens achter

Wat is netwerksegmentatie

Netwerksegmentatie is een netwerkbeveiligingstechniek die een netwerk verdeelt in kleinere, afzonderlijke subnetwerken die netwerkteams in staat stellen de subnetwerken in compartimenten op te delen en unieke beveiligingscontroles en -services aan elk subnetwerk te leveren.

Zodra het netwerk is onderverdeeld in kleinere, beter beheersbare eenheden, worden controles toegepast op de afzonderlijke, gecompartimenteerde segmenten. 

De noodzaak van netwerksegmentatie

De noodzaak van netwerksegmentatie binnen een ICT-omgeving is om verschillende redenen van cruciaal belang:

 

 • Security

  Beveiliging: Door netwerksegmentatie toe te passen, kan een organisatie het netwerk beschermen tegen kwaadwillende aanvallen en malware, zoals ransomware. Als een hacker bijvoorbeeld toegang krijgt tot één segment, kan hij hierdoor niet automatisch toegang krijgen tot alle andere delen van het netwerk.

 • Security

  Compliance: Netwerksegmentatie is vaak vereist voor compliance met bepaalde beveiligingsstandaarden, zoals PCI DSS voor organisaties die betalingsgegevens verwerken.

 • Security

  Gegevensbeveiliging: Netwerksegmentatie zorgt ervoor dat gevoelige gegevens gescheiden blijven van andere delen van het netwerk en alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde gebruikers. Hierdoor wordt het risico op ongeautoriseerde toegang tot vertrouwelijke gegevens verminderd.

 • Security

  Netwerkprestaties: Door het netwerk op te delen in segmenten kunnen netwerkbeheerders het netwerkverkeer beter beheren en optimaliseren, wat de netwerkprestaties kan verbeteren.

YourSecurity

Het goed inrichten van je IT security is vandaag belangrijker dan ooit. Met YourSecurity bieden wij een scala aan diensten en producten om ervoor te zorgen dat je altijd en overal veilig aan het werk bent en dat je waardevolle bedrijfsdata goed geborgd is.
 
Onze IT Security diensten

Hier kunnen we je nog meer helpen

IT-security als topprioriteit

Kortom, netwerksegmentatie is voor organisaties die willen zorgen voor een optimale bescherming een belangrijke beveiligingsmethode.  Hands on ICT kan je helpen bij het opzetten, inrichten en gebruiken van netwerksegmentatie. 

IT Security - Netwerksegmentatie

Vraag nu deze compliance oplossing aan

Hands on ICT kan je helpen bij het opzetten van netwerksegmentatie. Bekijk ook onze pagina YourSecurity over onze en vraag de Security Health Scan aan. Will je meer weten over IT Security diensten met een vrijblijvende kop koffie? Vul dan ons contactformulier in en we plannen direct een afspraak met je in.  

Laat je gegevens achter