Inzet ICT speelt steeds belangrijkere rol bij de kwaliteitsbeleving in het onderwijs

De niet te stuiten technologische vooruitgang heeft ook op het onderwijs een gigantische impact. Scholen kunnen op meerdere vlakken niet meer zonder goed functionerende ICT-middelen. De mogelijkheden zijn legio en de ontwikkelingen gaan sneller dan ooit. De mate waarop een school ICT inzet bij het onderwijs speelt nu al een belangrijke rol bij de kwaliteitsbeleving en –beoordeling, en het ziet er naar uit dat dat steeds meer gaat toenemen.

Een modern ICT-beleid kan bovendien een belangrijk steentje bijdragen in het boeien van de leerlingen. Natuurlijk kan jouw school ook zonder een duidelijk ICT-beleid nog steeds leerlingen blijven trekken. De vraag is alleen: hoe lang nog?

Mogelijkheden, noodzaak en valkuilen van digitale middelen

ICT maakt zoveel mogelijk! Tegelijkertijd is het lastig om al die ontwikkelingen bij te houden. Ontwikkelingen die ook op de arbeidsmarkt steeds verder gaan. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen straks klaar zijn voor die arbeidsmarkt? Los van het inzetten bij onderwijsdoeleinden, toetsing en examinering, neemt ICT ook een steeds belangrijker rol in bij de bedrijfsvoering. Hoe gaat jouw onderwijsinstelling om met de inzet van ICT? Heeft deze al een heldere ICT-visie op papier? Of worden er ook bij jouw onderwijsinstelling veel ‘ICT brandjes geblust’? Wij kunnen je helpen een goede ICT-omgeving te bouwen en beheren.

Samen digitaal

Door de technologische ontwikkelingen is het samenwerken sterk veranderd. Waar oudsher fysiek op kantoor werd gewerkt. Kunnen hedendaags medewerkers vanuit uiteenlopende locaties en devices hun werkzaamheden verrichting. In onze whitepaper: productief digitaal samenwerken: nu en in de toekomst nemen wij jou mee hoe het digitaal samenwerken in de toekomst eruit ziet. Benieuwd naar meer? Download dan onze whitepaper

New call-to-action