Hoe kies je de werkplekbundel die het best past bij jouw medewerkers?

Met werkplekbundels regel je simpel en snel de ideale zakelijke werkplek voor iedereen. Bij het kiezen van de juiste werkplekbundel voor je medewerkers kun je verschillende overwegingen maken. In dit blog zetten wij enkele aspecten voor je op een rij aan de hand waarvan je de bundels kunt vergelijken en een weloverwogen keuze kunt maken.

Bij YourDevice kun je kiezen uit diverse werkplekbundels: van een budgetvriendelijke bundel met de meest noodzakelijke benodigdheden tot een complete bundel voor kantoor, thuis en mobiel inclusief accessoire- & servicepakket. In een eerder blog kon je al lezen over de voordelen van werkplekbundels. Maar hoe bepaal je nou welke werkplekbundel het best past bij jouw medewerkers? Dit zijn de overwegingen je hierin kunt meenemen.

#1 Gebruikerseisen

Verschillende taken vragen om verschillende hardware. Om de juiste werkplekbundel te kiezen voor elke medewerker is het belangrijk inzicht te krijgen in hoe zij hun werk doen. Welke software en toepassingen gebruiken ze? Welke taken voeren ze uit? Hebben bepaalde medewerkers andere accessoires nodig voor hun werk?

#2 Formaat en draagbaarheid

Bij de werkplekbundels kun je kiezen uit laptops van verschillende afmetingen. Bepaal per medewerker of een kleiner of groter formaat wenselijk is. Een medewerker die veel onderweg is, vindt een laptop die makkelijk mee te nemen is waarschijnlijk prettiger. Werkt iemand veel op kantoor of thuis, dan kan een groter beeldscherm of extra monitor handig zijn.

#3 Processor, geheugen en prestaties

Zijn er specifieke taken die een groter beroep doen op de processor, het geheugen, de opslag of de grafische kaart zoals grafisch ontwerp, programmeren, of data-analyse? Voor algemeen kantoorgebruik kan een standaard processor voldoende zijn, maar voor intensieve taken is een sterkere processor nodig. Zorg er ook voor dat de laptop of desktop voldoende werkgeheugen en opslagcapaciteit heeft voor de software en bestanden die je medewerkers gebruiken.

#4 Prijs versus duurzaamheid

Ga jij voor laptops van duurzame kwaliteit die daardoor ook duurder zijn? Of budgetvriendelijke laptops die precies goed genoeg zijn? Hierbij spelen diverse overwegingen een rol. Duurdere laptops gaan meestal lang mee en zijn vaak energiezuiniger dan goedkopere. Met goedkopere laptops bespaar je op korte termijn kosten, maar deze leiden over het algemeen sneller tot onderhouds- en vervangingskosten.

#5 Leasen of kopen

Werkplekbundels kun je kopen en leasen. Kopen vereist in één keer een forse investering, zeker als het om een groot aantal werkplekken gaat. Werkplekbundels operationeel leasen kan de druk op de cashflow verminderen. Analyseer de kosten en voordelen van beide opties. In ons blog ‘Zakelijke devices leasen of kopen, wat past beter bij ons?’ lees je meer hierover.

#6 Ondersteuning en garantie

Controleer of de leverancier goede technische ondersteuning biedt. En verzeker jezelf ervan dat de laptops worden geleverd met voldoende garantie. Voor de werkplekbundels van YourDevice werken we samen met HP. Hierdoor kunnen we de devices aanbieden met een speciaal servicepakket, genaamd HP Care Pack. Hiermee heb je volledige bescherming tegen mogelijke uitgaven voor reparatie of vervanging van je apparaat in geval van onvoorziene defecten. Alle kosten zijn gedekt zonder enig eigen risico voor jouw organisatie. Daardoor kunnen we jouw medewerkers optimale garantie en technische ondersteuning bieden, ongeachte welke bundel(s) je kiest.

#7 Beheer en support

Werkplekbundels bestellen kan zonder support en beheer. Dat betekent wel dat je zelf alle hardware moet beheren en ook zelf een oplossing moet zoeken in geval van defecten of problemen. Laat je dat liever aan een deskundige partij over, bijvoorbeeld omdat je organisatie niet over een IT-afdeling beschikt of onvoldoende mankracht heeft om alle tickets op te pakken? Combineer dan de werkplekbundels van YourDevice met het beheer en de support van YourWorkplace. Je medewerkers kunnen zorgeloos hun werk doen, de rest regelen wij.

Bestel je werkplekbundels bij YourDevice in vier stappen

De juiste werkplekbundels gevonden? Zo bestel je ze eenvoudig:

Stap 1. Kies de gewenste bundel(s) op onze productpagina van YourDevice

Stap 2. Kies voor online kopen of leasen

Stap 3. Bepaal of je beheer en support erbij wilt

Klaar! Wij regelen de rest voor je.

Hands on ICT: slimme ICT-oplossingen voor succesvolle business

Hands on ICT biedt zorgvuldig samengestelde werkplekbundels aan in samenwerking met HP. Kies uit onze bundels voor op kantoor, thuis of onderweg. Combineer naar wens het werkplekbeer (YourWorkplace) met de levering van de benodigde hardware (YourDevice). Of met andere Your365 diensten van Hands on ICT voor de beste en meest voordelige onestopshop.

Hulp bij het kiezen van de juiste werkplekbundel? Wij denken graag met je mee.

New call-to-action