Vijf argumenten om je zakelijke laptops voortaan te leasen

Denk je erover om je zakelijke laptops voortaan te leasen? Doen! Want zakelijk leasen biedt je bedrijf veel voordelen ten opzichte van kopen. Zo zijn de kosten voorspelbaar en beter beheersbaar en is leasen een stuk makkelijker en sneller dan een lening afsluiten. Wij zetten vijf argumenten voor je op een rij waarom zakelijke laptops leasen echt het overwegen waard is. 

Lease 2

Stel, je bent IT-manager en krijgt de opdracht om bedrijfslaptops te vervangen. Bij een beperkt aantal laptops is deze investering nog niet zo groot. Echter, bij een gedeeltelijke of volledige vervanging van je hardware is dat een enorme klus én bovendien een forse investering die in één keer gemaakt moet worden. Dat betekent puzzelen met de planning van je IT-medewerkers en een enorme hap uit je werkkapitaal. 

Niet zelden verzandt een snelle aankoop van apparaten om je medewerkers goed aan het werk te zetten nogal eens in een complex geregel. Denk alleen al aan de interne rompslomp rondom de verplichte afstemming met en goedkeuring vanuit Finance voor grote investeringen. Áls er überhaupt al budget is, want zeker tegen het eind van het jaar staan budgetten vaak sterk onder druk. Dan is elke extra uitgave voor de organisatie pijnlijk.  

Vijf argumenten waarom je de laptops voor je medewerkers beter kunt leasen

Zou het niet fijn zijn om geen omkijken meer te hebben naar de hele rompslomp rondom aanschaf, reparatie en vervanging van zakelijke laptops? Met zakelijk leasen kan dat. En niet alleen de IT-manager wordt hier blij van, er zijn ook argumenten die de Finance Manager gunstig stemmen. Welke? Dat lees je hieronder. 

#1 Kostenbeheersing en voorspelbaarheid: bij zakelijk leasen betaal je een vast maandelijks bedrag per medewerker. Daardoor kun je de kosten van laptops over een langere periode spreiden in plaats van ineens een grote investering te doen. Dit zorgt voor voorspelbare maandelijkse uitgaven, erg handig voor je financiële planning en beheer van het IT-budget.  

#2 Up-to-date technologie: technologische veranderingen volgen elkaar snel op, het nieuwste model van gisteren is vandaag alweer achterhaald. Verouderde apparatuur kan de productiviteit van medewerkers verminderen. Lease je je zakelijke laptops, dan heb je een afgesproken vaste looptijd voor je hardware. Meestal 36 maanden omdat dit wordt gezien als de standaardtermijn voor afschrijving. Maar ook een leaseperiode van 24 maanden is denkbaar. Is de looptijd voorbij, dan heb je weer de mogelijkheid om nieuwe hardware via lease aan te schaffen. Zo beschik je altijd over de laatste technologie zonder daarvoor telkens opnieuw grote uitgaven te doen. 

#3 Werkkapitaal vrij voor andere IT-investeringen: bij het leasen van zakelijke laptops of andere apparaten betaal je een vast bedrag per maand. Daardoor hoef je niet in één keer een grote investering te doen en houd je liquide middelen over voor andere belangrijke IT-projecten.  

#4 De hardware staat niet op je balans: de hardware die je via Hands on ICT kunt leasen gaat op basis van operationele lease. Hierbij merk je de maandelijkse kosten aan als operationele kosten. Zo worden de leasekosten niet beschouwd als investering en kun je met het bedrag wat je bespaart op je werkkapitaal weer andere investeringen doen. 

#5 Leasen is makkelijker dan lenen: grote apparaten – zoals geavanceerde laptops, surfaces of workstations - zijn over het algemeen duur in aanschaf. Hiervoor is dikwijls een lening nodig. Maar een lening afsluiten bij een bank kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Bovendien zijn de voorwaarden om te lenen vaak niet mals.   

Leasen is niet hetzelfde als geld lenen bij een bank. Leasecontracten zijn veel compacter en begrijpelijker. Ook de bepaling of je een lease kunt krijgen, verloopt meestal sneller en soepeler dan gedacht. Vaak weet je al binnen een uur of sneller of zakelijke apparaten leasen voor jou haalbaar is. 

Vraag nu je lease aan

Zoals je hebt kunnen lezen, kan het kiezen van leasen van je hardware in plaats van zelf kopen - met of zonder lening – een groot voordeel zijn voor je bedrijf. Bij lease ben je niet gebonden aan specifieke leveranciers of merken. Hands on ICT helpt je graag bij het samenstellen van de juiste hardware voor jouw organisatie en bepalen of zakelijke laptops leasen voor jou de juiste beslissing is.   

Dus sta je net op het punt om hardware te vervangen of aan te vullen? Vraag dan een hardware offerte op via Hands on ICT en je hebt direct inzicht wat je leaseprijs per maand zal worden. Benieuwd naar de mogelijkheden en wil je direct een offerte ontvangen? Neem dan contact op met ons sales team via sales@handsonict.nl of T. +31(0)88 - 181 1300.

YourDevice - De ideale zakelijke werkplekbundels

Daarnaast bieden we in samenwerking met HP de ideale zakelijke werkplekbundel voor elke organisatie. Kies uit diverse laptops of desktops, afhankelijk van de doeleinde van je medewerkers. Combineer naar wens het werkplekbeheer (YourWorkplace) met de levering van de benodigde hardware (YourDevice) én je licenties waardoor je geen omkijken meer hebt naar je werkplekken.

New call-to-action