Nieuwe Copilot ontwikkelingen op Microsoft Edge DevTools

Groot nieuws voor degenen onder jullie die Microsoft Edge gebruiken. Copilot maakt nu deel uit van Edge DevTools en kan complexe problemen voor je redeneren en op maat gemaakte oplossingen bieden. Als je al Microsoft Edge gebruikt, kun je nu profiteren van Copilot in de zijbalk om tekst of afbeeldingen te genereren en webresultaten te doorzoeken. Lees in ons blog meer over de ontwikkeling.

Met de nieuwste versie van Microsoft Edge (versie 120 en hoger) kun je nu Copilot rechtstreeks in DevTools gebruiken. Dat betekent dat je Copilot kunt vragen om uitleg te geven over consolefouten, waarschuwingen en zelfs broncode, allemaal direct vanuit de DevTools-omgeving.


 

Voordelen van Copilot in de Edge DevTools

Hier zijn een paar dingen die je kunt doen met Copilot in Edge DevTools:

·        Vraag Copilot om uitleg over fouten of waarschuwingen in de console door eenvoudig op de Copilot-knop naast een fout te klikken.

·        Laat Copilot je geselecteerde codefragmenten uitleggen in de Bronnen-tool. Klik met de rechtermuisknop, kies Copilot en krijg uitleg over je code.

Als je een van deze acties uitvoert, opent de Copilot zich in de zijbalk van Edge en begint een gesprek over het specifieke probleem dat je hebt geselecteerd. DevTools zorgt ervoor dat Copilot alle context heeft die nodig is om effectief te redeneren over het probleem en genereert vervolgens een uitleg. Je kunt dan blijven praten en leren!

Microsoft en AI in webontwikkelingen

Microsoft is echt enthousiast over de mogelijkheden van AI in webontwikkeling en gelooft dat Copilot een geweldige bondgenoot kan zijn, mits verantwoord toegepast. Voor meer informatie over het inschakelen van het experiment en het gebruik van de functie, bekijk de documenten over het uitleggen van fouten en broncode in Copilot in Edge. Onthoud dat deze functie nog in ontwikkeling is en je deze mogelijk moet inschakelen voordat je ermee aan de slag kunt.

Microsoft blijft zich door ontwikkelen  

Copilot wordt in rap tempo doorontwikkeld over de gehele linie. Wij bij Hands on ICT houden alle ontwikkelingen goed in de gaten en nemen je mee bij belangrijke updates of innovaties zodat we het maximale uit onze organisaties kunnen halen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Copilot voor jouw organisatie? Neem dan contact op met onze ICT-consultants. We helpen je graag verder. 

De moderne werkplek met Microsoft 365