Mobiele devices voor docenten: fun of noodzaak?

De leerlingen komen het klaslokaal binnenstormen, terwijl de docent probeert zijn PowerPoint presentatie op te starten vanaf zijn usb-stick. Hij krijgt een foutmelding “De inhoud van het device bevat mogelijk onveilige inhoud en kan daarom niet worden geopend”.  De leerlingen kunnen een kleine glimlach niet onderdrukken “geen les dan maar he?” Roepen ze vanachter hun smartphones en tablets. “Als u uw documenten in de cloud had opgeslagen en uw tablet had meegenomen was er niks aan de hand geweest!”

Waarom overstappen naar mobiele devices?

Steeds meer scholen stappen over op mobiele devices voor docenten. Hiervoor hebben ze verschillende redenen. Een aantal scholen geeft aan het onderwijsniveau ermee omhoog te willen halen. Denk hierbij aan het integreren van video en andere online bronnen tijdens de lessen. Andere scholen vinden het van belang dat docenten overal kunnen werken, digitaal kunnen vergaderen en notuleren of simpelweg omdat alle desktops vervangen moeten worden. Het delen en opslaan van documenten in de cloud vereenvoudigt het samenwerken. Daarnaast hebben ze altijd, overal en op ieder moment de beschikking over hun eigen documenten.

Hoe houdt een school grip op nieuwe devices en cloud?

Ondertussen rijst de vraag bij de beheerders: “hoe houden we controle over alle devices?. Hoe zorgen we ervoor dat het allemaal veilig is en hoe houden we grip op de wildgroei aan data?” Daarnaast heeft het bestuur inmiddels ook te maken met de meldplicht van datalekken.

Grip houden, een hele uitdaging

Voor de meeste scholen is het een grote uitdaging om een nieuwe weg in te slaan. Op sommige scholen zijn de stappen gevoelsmatig zo groot dat ze de overgang uit- of zelfs afstellen. Heel begrijpelijk, het wiel opnieuw uitvinden kost veel tijd en energie. Maar wanneer u een goede IT-partner hebt gevonden, is het niet altijd nodig om dit wiel nogmaals uit te vinden.

Welke oplossing past bij uw school?

Ondanks dat iedere school andere wensen en uitgangspunten heeft op het gebied van ICT, overlappen de oplossingen vaak grotendeels. Een ICT-partner die verstand heeft van de combinatie ICT en onderwijs maakt de overgang een stuk eenvoudiger: het wiel is al vele malen uitgevonden, dus waarom zou u dat opnieuw doen?

Hands on ICT heeft jarenlange ervaring met ICT-oplossingen voor het onderwijs en begeleidt u graag. Wilt u een keer sparren over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met mij. Dat kan via mijn telefoonnummer: +316 18897935 of mail mij op: s.konjer@handsonict.nl. Ik help je graag!

De moderne werkplek

Door technologische ontwikkelingen zijn de werkplekken drastisch veranderd. Vanuit uiteenlopende locaties en devices kan een medewerker zijn of haar werkzaamheden verrichten. Ben jij benieuwd hoe de ideale werkplek voor jouw medewerkers eruit komt te zien? Download dan hieronder onze whitepaper: "over de werkplek van nu". Hierin nemen wij jou mee hoe de moderne werkplek voor jouw medewerkers eruitziet. 

Whitepaper - De werkplek van nu