Mijn ICT-applicaties en ondersteuningen verlopen binnenkort. Welke keuzes zijn er om de productie-omgeving te moderniseren?

In de maakindustrie heerst nogal eens de neiging om de ICT-omgeving te vergeten. Er wordt een ICT-structuur opgezet en zolang deze doet wat het moet doen wordt er verder niet meer naar omgekeken. Begrijpelijk, want de algemene gang van zaken vraagt al voldoende tijd en aandacht. Toch is het belangrijk om te zorgen voor een voldoende gemoderniseerde ICT-omgeving. In deze blog onderstrepen we het belang van een switch naar het moderne datacenter.

Passende aanpak voor morgen

Het gebeurt geregeld dat ICT-structuren overwegend lokaal worden beheerd. Maar wat tot nu toe heeft gewerkt, is niet per se de passende aanpak voor de maakindustrie van vandaag of morgen. Binnen de maakindustrie wordt er vaak nog niet voldoende gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het moderne datacenter te bieden heeft. Het risico is dat bedrijven in de maakindustrie zich niet voldoende bewust zijn van de ontwikkelingen die zich aandienen.

Het moderne datacenter

Vroeg of laat zullen de licenties van een aantal applicaties en ondersteuningen verlopen. Hét uitgerekende moment om de balans op te maken. Door in dit stadium de juiste keuzes te maken, kan er een ICT-omgeving samengesteld worden die, aan de hand van nieuwe technieken, de processen kan moderniseren en automatiseren. Het resultaat is een ICT-structuur in de vorm van het moderne datacenter.

Dit moderne datacenter brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Toekomstbestendigheid
  • Goede back-up mogelijkheden
  • Disaster recovery
  • Schaalbaarheid
  • Hybride (on-premises en public cloud)
  • Hyperconverged

Zijn de huidige ICT applicaties van Microsoft? Perfect! De ideale oplossing voor het moderne datacenter is namelijk Microsoft Azure Stack HCI. Zo kan er eenvoudig in dezelfde beheer software gemoderniseerd worden, met uiteraard een naadloze integratie als eindresultaat. De ‘HCI’ staat voor HyperConverged Infrastructure. Dit betekent dat een systeem met meerdere elementen vanuit één platform met één beheerpunt wordt gereguleerd.

Door verouderde tooling om te zetten naar een aantal geconcentreerde producten en die te combineren en te integreren, wordt de achterhaalde ICT-structuur omgezet naar een hybride, modern datacenter.

Waarom Azure Stack HCI?

Waarom niet? zou de betere vraag zijn. Allereerst zorgt Azure Stack HCI er voor dat de TCO (total cost of ownership) flink wordt gedrukt. Want: minder hardware is minder fysieke ruimte met als gevolg dat er lagere kosten aan stroom voor bijvoorbeeld koeling zijn. Ook het algehele management wordt vereenvoudigd. De servers, opslag en netwerken zijn namelijk geconvergeerd in één systeem waarbij de nieuwste updates overkoepelend worden uitgevoerd. Die vereenvoudiging werkt ook door in het ecosysteem: de uiteenlopende partijen worden namelijk vervangen door Microsoft. Het gevolg: geen SAN die nog gemanaged hoeft te worden.

Zo zijn er talloze voordelen die het moderne datacenter met zich meebrengt, met één overkoepelend doel: realiseren dat de productie 24/7 kan blijven draaien.

Wil je weten of je met Azure Stack HCI een besparing kunt doorvoeren? Doe dan onze besparingscheck

Download de whitepaper: Het moderne datacenter

Wil je rustig meer nalezen over het het Moderne datacenter? Download dan onze gratis whitepaper 'Het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf'.

Het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf