Slimme ICT voor het Onderwijs

Onderwijsinstellingen in Nederland zitten midden in een digitale transitie. Waar innovaties de afgelopen jaren moeizaam van de grond kwamen, is digitaal onderwijs tegenwoordig de dagelijkse realiteit geworden van iedere school. Om onderwijs op afstand goed en veilig te verlenen, speelt ICT een cruciale rol. Met ruim 25 jaar ervaring in het implementeren en beheren van IT-systemen (zowel on-premises als in de cloud) bij onderwijsinstellingen in heel Nederland, is Hands on ICT dé ICT-partner voor jouw organisatie!

Whitepaper: Zo houd je Microsoft 365 veilig én gebruiksvriendelijk in het onderwijs

Door de COVID-19 pandemie zijn onderwijsinstellingen massaal gestart met online samenwerken en lesgeven binnen tools als Microsoft Teams en SharePoint online. Online samenwerken brengt veel voordelen met zich mee, maar het maakt onderwijsinstellingen ook kwetsbaarder voor cyberaanvallen. Wil je weten hoe je Microsoft 365 veilig houdt, maar tegelijkertijd gebruiksvriendelijk? Dat lees je in onze whitepaper. 

Referenties

Deze organisaties gingen je voor

Waarom onderwijsorganisaties kiezen voor de expertise van Hands on ICT

Al meer dan 25 jaar zijn we actief binnen het onderwijs. In al die jaren hebben we meer dan 300 organisaties geholpen ICT succesvol in te zetten. Waarom hebben deze organisaties gekozen voor Hands on ICT?

 • vink-check-2-blauw_s

  Gespecialiseerd in zowel on-premises infrastructuur als de cloud.

 • vink-check-2-blauw_s

  Uitgebreide kennis van de unieke ICT-uitdagingen binnen het onderwijs.

 • vink-check-2-blauw_s

  Met onze 3 vestigingen zijn we lokaal geworteld en altijd dichtbij.

 • vink-check-2-blauw_s

  De specifieke wens van de klant staat centraal.

Feiten & Cijfers

 • 125

  We beschikken over een groot netwerk aan specialisten verdeeld over heel het land.

 • 3

  Vanuit onze locaties Weesp, Zwolle en Venlo zijn we altijd in de buurt.

 • 35.000+

  In totaal beheren we meer dan 35.000 werkplekken voor onze klanten.

 • 300+

  Als businesspartner ondersteunen we meer dan 300 klanten in diverse sectoren.

De belangrijkste uitdagingen waar wij onderwijsinstellingen mee helpen

 

backup-shutterstock_384581836

Digitale werkplek

Tot voor kort was voor veel onderwijsinstellingen de vraag nog óf ze überhaupt digitaal en op afstand konden werken en onderwijs verzorgen. Nu is die vraag  vervangen door: Hoe kunnen we optimaal digitaal samenwerken en lesgeven? Het antwoord: met de digitale werkplek van Hands on ICT.

Hands On ICT Venlo 0233-beheer

IT-beheer

Ondanks het feit dat het gebruik van ICT-middelen voor gebruikers steeds eenvoudiger wordt, groeit de complexiteit van IT aan de achterkant voor de IT-afdeling. Kun je al die expertise in huis ontwikkelen om een veilige IT-omgeving te beheren of is het beter om het IT-beheer uit te besteden aan een IT-businesspartner als Hands on ICT?

security-shutterstock_1671262903

Veiligheid

Het onderwijs is de sector die het vaakst door cybercriminelen wordt aangevallen. Niet alleen hackers van buitenaf vormen een gevaar, ook gebruikers als leerlingen en studenten binnen je IT-omgeving proberen bij bestanden te komen met gevoelige informatie. Met de security-oplossingen van Hands on ICT is jouw organisatie altijd beveiligd. 

CLOUD-shutterstock_1165345552

Cloud

Veel onderwijsinstellingen in Nederland zijn bezig met een transitie naar de cloud. De cloudreis van iedere organisatie verloopt anders. Sommige instellingen kiezen ervoor om de volledige infrastructuur van on-premises in één keer naar de cloud te migreren. Anderen kiezen voor een hybride oplossing. Wat kun jij het beste doen? Dat hangt af van de specifieke situatie binnen jouw instelling! 

Team Onderwijs

Meer weten over ICT in het onderwijs? Neem dan direct contact op met Arnold en zijn team. Als je hieronder het contactformulier invult, dan neemt hij of een collega direct contact met je op.

Hands on ICT Arnold 4802

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Denk je erover na om technologisch de volgende stap te zetten binnen jouw organisatie en wil je eens praten met een IT-expert binnen het onderwijs? Neem contact op en dan plannen we zo snel mogelijk een afspraak in.

Neem contact met ons op