YourDatacenter

Veel organisaties werken in een hybride-omgeving waarbij een deel van de workloads om diverse redenen nog in-huis draaien. Andere workloads worden ondergebracht in de cloud. Zo’n omgeving waarbij een deel on-premises draait en een deel in de cloud kan draaien, noemen wij het ‘Moderne Datacenter’. Volledig afgestemd op de wensen en eisen van jouw organisatie en business.

Het pakket: Volledige ondersteuning en beheer van jouw datacenter.

Kosten: De kosten zijn afhankelijk van de omgeving. 

Beste van twee werelden

Tegenwoordig is de strategie vaak cloud-first. Maar als nog een behoorlijke workload on-premise (in-huis) moet draaien is een Hyper Converged Infrastructure (HCI) een goed alternatief. Deze oplossing wordt ook wel het Moderne Datacenter genoemd. Met Azure Stack HCI kunnen we een on premise omgeving realiseren die uitstekende performance levert, hoog beschikbaar en minder complex is vergeleken met traditionele oplossingen én die naadloos integreert met (Microsoft) clouddiensten. Met YourDatacenter verzorgen we voor jouw organisatie de ideale mix van beide werelden.

YourDatacenter
Wat kun je van ons verwachten?

YourDatacenter bestaat uit

Wat krijg je als je YourDatacenter aanschaft voor je organisatie? Om je een indruk te geven van deze dienstverlening, geven we hieronder aan wat je onder andere van ons kunt verwachten bij afname van deze dienst.

Deze standaard dienstverlening kan indien gewenst nog verder kunnen worden uitgebreid met extra add-ons. 

Maak kennis met het YourDatacenter Maak kennis met het YourDatacenter Maak kennis met YourDatacenter

Met YourDatacenter ontwikkelen we een Modern Datacenter dat volledig is afgestemd op jouw business en organisatie. Onder een Modern Datacenter verstaan wij bij Hands on ICT een vertrouwde, maar moderne ICT-omgeving die gebruikmaakt van nieuwe technieken die je processen moderniseren en de groei van jouw business volop ondersteunen.

Het Moderne Datacenter is hyperconverged, bij uitstek geschikt voor hybride omgevingen en naadloze koppelingen met de (public) cloud. Hyperconverged betekent dat de CPU (processor), memory, storage en networking in de fysieke nodes (servers) zijn opgenomen. De grootste voordelen van een hyperconverged omgeving zijn een verdere consolidatie van hardware, minder complexiteit (geen apart storagenetwerk), terwijl jouw organisatie wel geniet van een optimale performance, meer flexibiliteit én meer schaalbaarheid.

Kenmerken van een Modern Datacenter Kenmerken van een Modern Datacenter Kenmerken van een Modern Datacenter

Het moderne datacenter:

 • Kent een optimale performance
 • Kent een hoge beschikbaarheid
 • Is hybride (combinatie van on-premises en public cloud)
 • Is volledig toekomstvast
 • Heeft een goede back-up
 • Voorziet in disaster recovery en uitwijkmogelijkheden
 • Is eenvoudig op- en af te schalen
 • Is 100% flexibel
 • Is software defined en hyperconverged back-up
Advies op maat Advies op maat Advies op maat

Met Microsoft Azure Stack HCI biedt Hands on ICT jouw organisatie een totaaloplossing, inclusief back-up, monitoring en de mogelijkheid voor beheer op maat. Onze gespecialiseerde en ervaren brancheteams staan niet alleen klaar om jouw on-premises architectuur te moderniseren, maar pakken ook het beheer aan, houden continu in de gaten waar eventuele storingen zich kunnen voordoen en zorgen dat je over een back-up van alle data beschikt.

Implementatie en training Implementatie en training Implementatie en training

We nemen je systeembeheerders en gebruikers mee tijdens de implementatie en verzorgen een on-the-job training. Dankzij onze ervaring weten we dat periodiek on-site beheer of consultancy voordelen oplevert voor de klant. Door periodiek op locatie aanwezig te zijn, kunnen onze experts de kennis over de omgeving up-to-date houden, de gewenste ondersteuning bieden en proactief met verbetervoorstellen komen. Zo kunnen wij onze rol als businesspartner het beste vervullen.

Beheer en Support Beheer en Support Beheer en Support

In het Moderne Datacenter wordt jouw ICT-afdeling bovendien ook (gedeeltelijk) ontzorgd door de experts van Hands on ICT. Beheer en support moeten precies doen waarvoor ze bedoeld zijn: systemen foutloos laten werken en gebruikers ontzorgen. Hands on ICT biedt uitgebreide mogelijkheden voor ICT-beheer: van volledig outsourcen tot ondersteuning op afroep, naast de mogelijkheid om gebruik te maken van onze consignatiedienst buiten de kantooruren. Als het partnership vorm krijgt, bepalen we gezamenlijk de gewenste dienstverlening en leggen we de afspraken en procedures vast.

De voordelen van YourDatacenter

De grootste voordelen van een hyperconverged omgeving zijn een verdere consolidatie van hardware, minder complexiteit (geen apart storagenetwerk, minder componenten), terwijl jouw organisatie wel geniet van een optimale performance, meer flexibiliteit én meer schaalbaarheid. Daarnaast beschik je over een omgeving die je veel minder tijd kost om te managen. Dat wil je toch?

 • vink-check-2-blauw_s

  Minder hardware verkleint de fysieke ruimte en verlagen ook de kosten aan stroom, koelen,                                   onderhoud etc. 

 • vink-check-2-blauw_s

  Hybride vanuit het ontwerp. Er zijn tal van ingebouwde hybride mogelijkheden en actuele software en ondersteuning. 

 • vink-check-2-blauw_s

  Eenvoudiger management. Servers, opslag en netwerken zijn geconvergeerd in één systeem met de nieuwste updates voor beveiliging, prestaties en functies.

 • vink-check-2-blauw_s

  Vertrouwt en veilig op basis van virtualisatie en gecertificeerde hardware om je beveiligingsgevoelige workloads te beschermen.

 • vink-check-2-blauw_s

  Vereenvoudiging van het ecosysteem doordat diverse partijen uit het ecosysteem verdwenen zijn en vervangen door één partij: Microsoft.

Add-ons

Aanvullingen op het YourDatacenter pakket

Voldoet het standaardpakket van YourDatacenter niet helemaal voor jouw organisatie en zoek je meer naar een maatwerkoplossing? Met deze add-ons kunnen je we verder helpen in het uitbreiden van de dienstverlening. 

 • YourSecurity

  Binnen het beheer van Hands on ICT zit een standaard uitgebreide IT Security basis. Echter, voor sommige organisaties zijn specifieke security-producten vereist. Deze kunnen we borgen met de YourSecurity add-on. Hiermee voorzien we je van aanvullende security-diensten en producten. Naar aanleiding van een verdiepingsgesprek en inzicht in jouw wensen en behoefte met betrekking tot security kunnen we deze extra beveiliging opzetten.
 • 24/7

  Onze support is elke werkdag van 7.30 uur tot 17.30u bereikbaar. Echter, sommige organisaties werken non-stop waardoor gebruikers ook continu support nodig hebben. Naast onze 5x10uur support bieden we met onze add-on 24/7 een volledig supportpakket, waardoor Hands on ICT altijd bereikbaar is bij vragen of technische storingen.
Onze klanten

Deze klanten gingen je voor

Benieuwd naar andere referenties? Lees meer
Hands on ICT

Met een Modern Datacenter combineer je het beste van twee werelden. Een minder complexe omgeving, maar wel een optimale performance, meer flexibiliteit én meer schaalbaarheid.

Arnold - Accountmanager bij Hands on ICT

We spreken jouw taal

YourDatacenter voor elke branche

De juiste dataoplossing is essentieel, ongeacht de branche waarin je werkzaam bent. Hands on ICT heeft zich echter binnen deze branches gespecialiseerd, waardoor we vanuit een uitgebreide expertise organisaties kunnen adviseren en helpen met het inzetten van de beste oplossing. Bekijk hier welke oplossingen we bieden.

Zorg Zorg

Met ruim 25 jaar ervaring in het implementeren en beheren van het Moderne Datacenter bij zorginstellingen in heel Nederland, is Hands on ICT de partner voor jouw organisatie. 

Ontdek meer
Wonen Wonen

Bij woningcorporaties draait het om bouwen, beheren en verhuren van woningen. Hands on ICT kan het Moderne Datacenteruit handen nemen zodat jij je expliciet hiermee bezig kan houden. 

Ontdek meer
Industrie Industrie

ICT een steeds belangrijkere rol is gaan spelen bij complexe processen binnen de industrie. Met het Moderne Datacenter kan de ICT-afdeling zich hierop volledig concentreren. 

Ontdek meer
Dienstverlening Dienstverlening

Hands on ICT heeft ruime ervaring bij het opzetten van IT projecten en het Moderne Datacenter voor uiteenlopende organisaties in de zakelijke dienstverlening. 

Ontdek meer
Handel Handel

De marges binnen de handel staan onder druk. Met het Moderne Datacenter kan Hands on ICT zorgen voor het slim inzetten van infrastructuur waardoor je organisatie marges nog beter benut. 

Ontdek meer

Meer weten over YourDatacenter?

Onze mensen zijn stuk voor stuk ervaren ICT-specialisten, die iedere dag met veel passie aan het werk gaan. Ze staan dagelijks klaar om ervoor te zorgen dat de ICT-omgevingen van onze klanten op volle sterkte draaien.  Gedreven en met plezier zijn ze iedere dag op zoek naar die kleine verbetering of innovatie, waardoor onze klanten nóg beter kunnen presteren. Onze consultants staan je dan ook graag te woord. We kijken samen met jou naar de uitdagingen die je hebt en adviseren je over een passende beheeroplossingen. Wanneer je onderstaand het contactformulier invult, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Portretten Hands on ICT 06-2022 0680-18

Is YourDatacenter interessant voor jou? 

Wil je graag YourDatacenter aanschaffen? Of heb je vragen over deze dienst? Vul dan het contactformulier in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter