Mijn gratis proefversie van Microsoft Teams loopt af, wat nu?

Met de uitbraak van het Coronavirus kozen veel organisaties ervoor om hun medewerkers zo veel mogelijk vanuit huis te laten werken. Om de samenwerking en productiviteit op hetzelfde niveau te houden, bood Microsoft organisaties zes maanden gratis Microsoft Teams aan. Dat betekent dat de gratis proefperiode voor veel bedrijven al is afgelopen of binnenkort afloopt.

Het was wennen; ineens werkten we massaal vanuit huis. Maar we moesten toch met elkaar in contact kunnen blijven en samen kunnen werken. Microsoft stelde daarom Teams gratis ter beschikking aan organisaties. Met name in de zorg was dit een uitkomst, omdat snel schakelen hier topprioriteit is. Ook binnen andere organisaties moest men een nieuwe manier vinden om dagelijkse werkzaamheden door te laten lopen. Videobellen werd ineens dé manier van vergaderen.

Natuurlijk gaat het bij samenwerken om veel meer dan vergaderen alleen. Collega’s en teams werken samen aan gedeelde documenten, die vaak op een lokale omgeving staan. Met Microsoft Teams is het mogelijk om documenten op afstand veilig met elkaar te delen binnen een bepaalde groep. Doordat Microsoft Teams deel uitmaakt van het Office 365 pakket kun je in de applicatie gedeelde bestanden aanpassen en synchroniseren. Zo heb je altijd de laatste versie van het bestand in je (groeps)gesprek.

Microsoft Teams is onderdeel van het proces geworden

Inmiddels hoort het werken in Microsoft Teams in veel bedrijven en instellingen bij de dagelijkse routine. Videobellen, documenten delen, chatten met collega’s binnen je team of juist in een ander team: we doen het bijna allemaal elke dag. Maar er dreigt een probleem te ontstaan. Want de gratis proefperiode van Microsoft Teams loopt voor veel organisaties (binnenkort) af. Dus is de vraag voor managementteams; wel of niet door met Microsoft Teams?

Wij kunnen je adviseren bij het maken van de juiste keuze voor jouw organisatie. Over de verschillende licenties die Microsoft aanbiedt en welke het beste bij je organisatie past. Wij kunnen je ook adviseren over welke voordelen je nog meer kunt behalen met Teams, als het gaat om het inrichten van de omgeving. Maar ook hoe jouw medewerkers er nog eenvoudiger en efficiënter mee kunnen (samen)werken.

Data in Teams

Heb je hier vragen over, dan helpen we je graag. Ook als je ervoor kiest om niet door te gaan met Microsoft Teams, zijn we er. Want ook dan moet er veel gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan alle documenten en andere bestanden die je binnen groepen met elkaar gedeeld hebt. Je wilt niet dat je die zomaar kwijtraakt. Je hebt een back-up nodig. Daarmee kan Hands on ICT je ook helpen.

Sta je dus voor de belangrijke beslissing of je wel of niet doorgaat met Microsoft Teams? Wij staan voor je klaar om je daarbij te adviseren en waar nodig te ondersteunen. Neem gerust contact met ons op. 

Contact opnemen