Help; je ICT'er gaat op vakantie

Iedereen heeft recht op een onbezorgde vakantieperiode. En het liefst zelfs een aantal weken onafgebroken om vervolgens weer helemaal fris en uitgerust op kantoor terug te kunnen komen. Zo ook je ICT'er(s). Hoe vervelend dat soms ook is, want binnen veel organisaties zijn er maar weinig mensen die ICT-taken zomaar kunnen overnemen. Daarnaast is door de huidige arbeidsmarkt het aantrekken van extra ICT-personeel vlak voor de vakantieperiode al helemaal een uitdaging.

 

Vaak geeft dit een enorme druk op de organisatie door de personele onderbezetting die hiermee ontstaat. De bedrijfscontinuïteit is niet meer gewaarborgd, want wat als er een storing optreedt of medewerkers kunnen niet verder met hun dagelijkse werkzaamheden? Nog niet eens gesproken over de directe collega’s van de vakantieganger (als die er al zijn) die voor een aantal weken last krijgen van heftige werkdruk. Daarnaast worden tijdens de vakantieperiodes vaak extra projecten opgepakt door vaste medewerkers die eerder minder urgent waren of waar tijdens de zomer meer ruimte voor is. De reguliere supportmeldingen blijven ook maar komen. Maar waar je met ziekte soms onverwacht op zo’n situatie moet anticiperen, is het bij vakantie vooraf goed af te dekken.

Hands on ICT - Managed Services - Summer support

Maak je ICT-afdeling vakantie-proof

Denk nu alvast aan het vakantie-klaar maken van je ICT-organisatie, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Tijdelijke hulp (Summer support) van een externe ICT-partner, die als verlengstuk van je eigen beheerafdeling kan functioneren, kan dan een goede oplossing zijn. Door een uitgebreide supportafdeling van ervaren ICT-specialisten kan Hands on ICT het hele beheer voor je uit handen nemen. Wij kunnen ondersteuning bieden bij support- en beheerfuncties binnen de ICT zoals helpdeskmedewerkers, netwerkbeheerders, systeembeheerders en werkplekbeheerders. Dit kan voor een bepaalde periode, zoals de vakantiemaanden, of voor langere tijd indien er permanente problemen zijn met je bezetting en expertises binnen de ICT-afdeling.

De voordelen van onze Summer Support op een rijtje:

  • Iedere medewerker heeft recht op een onafgebroken vakantieperiode. Met de summer support van Hands on ICT ben je verzekerd van beheer van je ICT-omgeving tijdens deze vakantieperiode;
  • Je ICT-omgeving is altijd bereikbaar voor je medewerkers, ook bij eigen personele onderbezetting tijdens de vakantie;
  • Alles blijft netjes doordraaien en bij een onverwachte storing wordt deze zo snel mogelijk door Hands on ICT op afstand opgelost;
  • Je systeem blijft veilig door monitoring op afstand van ervaren ICT-specialisten;
  • Je Microsoft werkplekken blijven up-and-running en (niet onbelangrijk) veilig.

Werkwijze van Summer Support

Wil je onderzoeken of de Summer support van Hands on ICT iets is voor jouw organisatie? Doe dan de kosteloze intake met één van onze consultants. Bij groen licht ontvang je ook de onboarding geheel kosteloos, waarna Hands on ICT in sneltreinvaart jouw ICT-omgeving in kaart brengt en je voor minimaal 2 maanden je ICT-beheer kunt uitbesteden. Wellicht zijn er zelfs nog optimalisaties nodig op gebied van ICT die juist in de vakantieperiode het beste opgepakt kunnen worden i.v.m. vele collega’s die op vakantie zijn. Denk hierbij aan migraties van oudere systemen of al langer uitgestelde updates. Ook dit kan allemaal meegenomen worden tijdens de zomerperiode bij uitbesteden van ICT-werkzaamheden.


Zorgeloos de zomer in

Verzeker je ook van onbezorgde vakantiemaanden en neem snel contact op met één van de consultants van Hands on ICT om de mogelijkheden voor summer support te bespreken. Wil je meer weten over het uitbesteden van ICT-werkzaamheden tijdens je vakantie? Download dan ons leaflet ‘Summer Support: Zorgeloos de zomer in met onze Managed Services dienstverlening’.
 
Summer Support - Zorgeloos de zomer in met onze Managed Services dienstverlening