Aanpassing in Windows Server licentie per oktober 2022

In oktober 2022 zijn twee nieuwe sets rechten geïntroduceerd voor klanten met abonnementslicenties of licenties met actieve Software Assurance. Dit zijn het Flexible Virtualization Benefit en de optie om Windows Server Datacenter en Standard per virtuele machine te licentiëren.

Flexible Virtualization Benefit

Het Flexible Virtualization Benefit is een uitbreiding van de rechten voor Outsourcing Software Management. Hiermee kunt u in aanmerking komende licenties implementeren op de servers van alle geautoriseerde uitbesteders (gedeeld of speciaal). Dit voordeel geldt in grote lijnen voor alle softwareproducten. Voorheen was de enige optie om uw Windows Server-licenties in datacenters van derden te implementeren, het gebruik van de dedicated servers van Authorized Outsourcers.

Optie voor licentiëren virtual machines

Wanneer u een licentie voor Windows Server per virtuele machine geeft, als alternatief voor een volledige licentie voor een server op basis van fysieke kernen, heeft u slechts een aantal licenties nodig dat gelijk is aan het aantal virtuele kernen dat aan uw virtuele machine is toegewezen (met een minimum van acht per virtuele machine en 16 per klant). U kunt indien nodig ook op elk gewenst moment licenties tussen servers binnen dezelfde Server Farm verplaatsen.

Licenties per virtuele machine en implementatie op de gedeelde servers van een geautoriseerde uitbesteder kan een kosteneffectieve optie zijn om uw workloads naar de cloud te verplaatsen.

Meer informatie over licenties en prijzen Windows Server

Meer informatie over deze licentie aanpassingen vind je hier. Wil je product features, prijzen en licenties nog eens rustig nalezen? Op de website van Microsoft kun je de belangrijkste gegevens nog eens rustig nalezen https://www.microsoft.com/nl-nl/windows-server

Hulp nodig bij Microsoft licenties? Neem contact op met de licentie-experts van Hands on ICT. Ze helpen je graag het juiste pakket samen te stellen.

Onze managed Services dienstverlening - leaflet