Transformeer jouw datacenter en laat je data floreren

Data is van onschatbare waarde. Het vormt de basis van bedrijfsprocessen én levert waardevolle inzichten op. Daarom is altijd en overal toegang hebben tot data onmisbaar. Server, storage en netwerk zijn hierbij de basis, maar vormen vaak een onsamenhangend geheel waardoor het overzicht soms ver te zoeken is en de toegangsmogelijkheden tot data beperkt worden. Het moderne datacenter vangt deze inconsistentie op en is bij uitstek geschikt om de groei van jouw business volop te ondersteunen. In deze blog laten we je kennis maken met het moderne datacenter en brengen we je meteen op de hoogte van de vele voordelen voor jouw data.

 

Maak kennis met Microsoft Azure Stack HCI

Het moderne datacenter is hyperconverged. Deze technologie integreert compute, storage en networking in één hardwarematige toepassing. Hierdoor verlaag je de complexiteit van de ICT-infastructuur terwijl jouw organisatie geniet van een optimale performance, meer flexibiliteit én meer schaalbaarheid. De beste oplossing om een modern datacenter uit te rollen is Microsoft Azure Stack HCI.

Azure Stack HCI levert de technologische infrastructuur om jouw datacenter te moderniseren. Zo vereenvoudigt het het beheer van on-premise en cloudresources, integreert het edge en remote vestigingen in uw core-infrastructuur en stelt het je in staat om betere controle te krijgen over de hardware, schaalbaarheid en cloudomgeving van gebruikers. En dat is niet alles, want ook voor je databeheer, -security en -inzicht betekent Azure Stack HCI een heuse meerwaarde.

Met een modern datacenter kan je jouw data immers dichter bij de bron verwerken waardoor de reactietijden aanzienlijk worden verkort. Dit stelt je ook in staat om data probleemloos beschikbaar te stellen op meerdere locaties. Dit biedt de IT-afdeling ook meer grip op de veiligheid van virtual desktop infrastructuren. Bovendien kan dit ook op een betaalbare manier. Doordat alle benodigde componenten in de oplossing zijn geïntegreerd, is de benodigde hardware immers beperkt waardoor je niet onnodig hoeft te investeren.

De voordelen van Azure Stack HCI op een rij

1. Lagere TCO

Omdat je minder hardware nodig hebt, verkleint de fysieke ruimte en verlagen ook de kosten van stroom en koeling. Bovendien heb je minder licenties nodig en vermindert het onderhoud.

2. Eenvoudiger management

Servers, opslag en netwerken zijn geconvergeerd in één systeem met de nieuwste updates voor beveiliging, prestaties en functies. Andere oplossingen virtualiseren het SAN vaak, waarmee het management van het SAN niet verdwenen is.

3. Hybride vanuit het ontwerp

Er zijn tal van ingebouwde hybride mogelijkheden en actuele software en ondersteuning. Beheer de Azure Stack HCI-hosts, virtuele machines en Azure-resources naast elkaar vanuit het Windows Admin Center.


4. Vertrouwd en veilig

Gebruik beveiliging op basis van virtualisatie en gecertificeerde hardware om je beveiligingsgevoelige workloads te beschermen.

5. Vereenvoudiging van het ecosysteem

Er is geen SAN die apart beheerd moet worden en geen hypervisor met een eigen roadmap. Verschillende partijen zijn uit het ecosysteem verdwenen en vervangen door één partij: Microsoft.

Ook jouw datacenter transformeren?

Kies voor een softwareoplossing die toekomstbestendig is en voortdurend wordt geüpdatet. Met Microsoft Azure Stack HCI bouwt Hands on ICT een echte hyperconverged oplossing op de gecertificeerde hardware van HPE met voldoende diskcapaciteit, geheugen, processorkracht en netwerkaansluitingen. Zo kun je met jouw business bouwen aan innovatie en gebruikmaken van nieuwe, moderne technologieën in de cloud. Dat alles op jouw vertrouwde on-premises omgeving.

Het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf

Dit blog is tot stand gekomen door de samenwerking van Hands on ICT met HPE

HPE logo