Mogelijk geen toegang tot Microsoft 365 door een issue in conditional acces

We ervaren op dit moment problemen bij onze gebruikers bij het inloggen in hun Microsoft 365 omgeving. Deze gebruikers worden door specifiek beleid voor conditional acces de toegang geweigerd tot Microsoft 365-producten. 

Microsoft deelt in een incident update dat het voornamelijk gebruikers in de regio Azië-Pacific betreft met beleid voor voorwaardelijke toegang. 

Update 23-3-23 10.40u

De impact is volgens Microsoft specifiek voor sommige gebruikers die worden bediend via de getroffen infrastructuur in de regio Azië-Pacific. Echter, zien we dit issue ook bij onze gebruikers in Europa speelt. 

De reden die Microsoft aangeeft betreft de volgende:
Het beleid voor conditional acces van de getroffen gebruikers werkt mogelijk niet omdat geolocatietags onjuist zijn toegepast.
Na een eerste beoordeling van Microsoft op dit issue, hebben ze vastgesteld dat een recente update die is toegepast op een deel van de infrastructuur verantwoordelijk voor het reguleren van de geolocatie van gebruikers, onbedoeld gevolgen kan hebben. Microsoft is bezig met het ontwikkelen en valideren van een oplossing om de update terug te zetten naar de meest recente stabiele versie. 

We houden de statusmeldingen goed voor je bij in dit blog.