Microsoft heeft een nieuwe add-on voor Teams: Teams Premium

Vanaf deze maand is Microsoft Teams Premium beschikbaar. Eerder had Microsoft al een trial lopen met deze add-on op Teams, nu is deze algemeen verkrijgbaar. Premium biedt extra functies (boven op de basis Teams functies), vooral gebaseerd op de nieuwste AI-technieken waardoor je met Premium nog sneller én veiliger kunt werken. Een kleine greep uit de opties: geen handmatige notities meer, ondertiteling bij online afspraken, suggesties voor follow-up taken, meer webinar functies en soepelere online meeting ervaringen. In dit blog nemen we je mee in alle features van Premium en niet onbelangrijk; de prijs.

Lancering Teams Premium

 

Waarom een Premium versie voor Teams? 

Microsoft zag dat klanten steeds vaker aanvullende producten zocht en aanschafte naast hun Microsoft Teams-omgeving met vergaderoplossingen, uitgebreide Webinar opties, virtuele afspraken en extra informatie over vergaderingen. Microsoft heeft hiervoor Premium in het leven geroepen zodat je kunt profiteren van een all-in-one pakket.  

Wat krijg je extra bij Premium versus de reguliere Teams?

Premium draait voor een groot gedeelte op AI, de gamechanger voor Softwarebedrijven. Deze kunstmatige intelligentie gaat alleen maar meer impact hebben op de software van de toekomst. Zo ook voor binnen Teams. Hieronder een opsomming van de belangrijkste features in Premium die niet in de standaard Teams versie verkrijgbaar zijn.  

In dit overzicht van Microsoft zie je exact wat je extra krijgt ten opzichten van de normale Teams versie. 

1. De nieuwe Intelligent Recap-functie 

Met Intelligent Recap in Premium krijg je door kunstmatige intelligentie automatisch gegenereerde vergadernotities, aanbevolen taken en gepersonaliseerde hoogtepunten om je te helpen de informatie te krijgen die voor jou het belangrijkst is. Zelfs als je de vergadering mist. En na de vergadering maakt Intelligent Recap zelfs een slimme opname met automatisch gegenereerde hoofdstukken en inzichten. Als je naam werd genoemd, wanneer een scherm werd gedeeld of wanneer je een vergadering vroegtijdig verliet; allemaal methodes waarmee je snel belangrijke momenten terug kunt halen.   

Alles is opgezet om de productiviteit te vergroten en effectiever te werken. Je kunt Teams bijna gaan zien als je eigen virtuele assistent.  

1. Intellegent recap teams premium

2. Inzicht in vergaderingen

Premium slimme opnames waarbij de mogelijkheden van AI worden gebruikt om functies te genereren waarvoor anders professionele bewerking nodig zou zijn. Denk aan het automatisch maken van hoofdstukken op basis van video's en audio met verschillende inzichten en doelen, waaronder naamvermeldingen, schermshares of vertrekkende leden. Met deze markeringen kunnen gebruikers lange videogesprekken of vergaderingen beter begrijpen en sneller de belangrijke onderdelen van een vergadering ontdekken. 

Met Teams Premium kun je gebruikstrends en geschiedenis van virtuele afspraakervaringen en effectiviteit bekijken, zoals no-shows en wachttijden met analyses op personeels-, afdelings- en organisatieniveau. 

2. teams-intelligent-recap-730x411

3. Real-time ondertiteling 

AI wordt ook gebruikt in Premium om de toegankelijkheid en het bereik enorm te vergroten. Dit aangezien de live-vertaling voor ondertitels directe, door AI aangedreven real-time vertalingen van 40 gesproken talen mogelijk maakt. Communicatiebarrières worden hierdoor aanzienlijk weggenomen. Dit zorgt voor moeiteloze productiviteit in vergaderingen die nu gemakkelijker kunnen worden opgeschaald naar wereldwijd niveau met meerdere meertalige deelnemers. 

3. live ondertiteling teams premium

4. Extra beveiligingsopties 

Met geavanceerde bescherming voor vergaderingen in Teams Premium kun je nu vertrouwelijke vergaderingen beveiligen.  

Microsoft wil o.a. de inhoud van vergaderingen beter beschermen en daardoor kunnen Premium-gebruikers watermerken in beeld plaatsen. Wanneer bijvoorbeeld iemand een screenshot maakt van een presentatie in Teams, is dat achteraf zichtbaar. Teams Premium-vergaderingen werken daarnaast met end-to-end-encryptie. De inhoud is dus versleuteld. 

En heb je de Microsoft 365 E5-licentie met de meest geavanceerde beveiligingsvereisten? Dan kun je zelfs gebruikmaken van bestaande sensitivity labels van Microsoft Purview om automatisch relevante vergader beveiligingsopties toe te passen.  

4. waterbrands teams premium

5. Geavanceerde Webinar opties 

Een hele belangrijke aanvulling aan Premium is de uitbreiding van de Webinar functie. Hiermee krijg je nieuwe hostbesturingselementen en besturingselementen voor gebeurtenisbeheer.  

Bovendien kun je de begin- en eindtijd van de registratie aanpassen waardoor het eenvoudiger wordt om je evenement te plannen en te beheren. Je kunt geautomatiseerde herinneringsmails naar bevestigde registranten sturen vóór het evenement. Deze e-mails worden op de dag van het evenement naar elke bevestigde registrant verzonden en bevatten een aangepaste header, unieke Webinar details en een link om deel te nemen aan het evenement. 

En niet onbelangrijk; de ‘green room’ voor hosts en andere presentatoren. In een speciale ruimte die gescheiden is van deelnemers kunnen deze rollen socializen, chatten, Q&A’s volgen, deelnemersinstellingen beheren en inhoud bekijken voordat het evenement begint. En met de mogelijkheid om te beheren wat deelnemers zien, hoef je je geen zorgen te maken over afleiding voor het geval iemands video per ongeluk wordt ingeschakeld of er meerdere profielfoto’s van deelnemers op het scherm verschijnen.  

5. webinar options teams premium

6. Klantvriendelijke afspraken met Teams 

Hoewel virtueel/online contact maken met klanten of patiënten misschien als een noodzaak is begonnen in coronatijd, is het nu een kans om op nieuwe manieren met klanten in contact te komen en je bedrijf te laten groeien. Met Teams Premium kun je voor een afspraak een sms-herinnering toesturen en kunnen deelnemers makkelijk via hun mobiel de meeting bijwonen zonder dat ze de Team app hoeven te downloaden.  

Met Teams Premium kunnen afspraakplanners geplande én on-demand virtuele afspraken op één locatie instellen en beheren met geavanceerde mogelijkheden zoals wachtrijen voor afspraken.  

En om het makkelijk te maken, kun je daarnaast simpel templates aanmaken waarmee je afspraken met standaard instellingen (zoals standaard de camera en microfoon uit) kunt aanmaken met één druk op de knop.  

6. Templates teams premium

Bovenstaande features zijn slechts een voorproefje van de functies en services die Microsoft Teams Premium zal gaan bieden gokken wij. Deze add-on zal sterk in ontwikkeling blijven en waarschijnlijk het paradepaardje van Microsoft worden op gebied van integratie van AI.  

De kosten van Microsoft Teams Premium 

Om Premium aan te schaffen heb je in ieder geval de betaalde basisversie van Teams nodig, dan pas kun je de Premium versie aanzetten. Microsoft hanteert een introductieprijs voor Premium die uitkomt op 7$ per maand/ per gebruiker. Deze actie loopt tot 30 juni 2023. Daarna komen de kosten uit op 10$ per gebruiker/ per maand. Deze prijzen zijn gebaseerd op de informatie versterkt door Microsoft op 27 februari 2023. Microsoft heeft nog geen Euro prijzen gecommuniceerd, maar de Euro prijs zal niet veel afwijken zoals de koers er nu uitziet. Goed om te weten voordat je begint: je kunt een trial van 30 dagen aanvragen voor maximaal 25 Premium licenties.   

Hulp nodig bij de aanschaf van Teams Premium? 

Heb je vragen, wil je meer informatie over Teams Premium of wil je graag direct met Premium starten en heb je daarbij hulp nodig? Hands on ICT kan hierbij goed assisteren als Microsoft partner. Je kunt contact met ons opnemen via T. (0)88-181 1300 of info@handsonict.nl  

Wil je de overstap maken naar de moderne werkplek met Microsoft 365? Download dan ons leaflet.

De moderne werkplek met Microsoft 365