Managementteams van Microsoft medeverantwoordelijk voor Cybersecurity

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat het belangrijke organisatorische veranderingen doorvoert om cybersecurity te verankeren binnen het bedrijf. Als onderdeel van een bredere inspanning om de veiligheid van hun producten en diensten te verbeteren, zullen managementteams nu medeverantwoordelijk worden gehouden voor cybersecurity.

Featured image - mt verantwoordelijk microsoft

Beloning gekoppeld aan beveiligingsdoelen en -prestaties

In reactie op zowel klachten van klanten als de roep om meer geruststelling van de overheid over Microsoft's toewijding aan cyberbeveiliging, heeft Charlie Bell, de securitytopman van Microsoft, recentelijk een reeks belangrijke stappen aangekondigd. Een van de meest opvallende aankondigingen is dat een deel van de beloning van leidinggevenden zal worden gekoppeld aan het behalen van beveiligingsdoelen en -prestaties. Dit is een duidelijke indicatie van Microsoft's streven om zichzelf verantwoordelijk te houden voor de voortgang in het bereiken van beveiligingsdoelen en mijlpalen.

Organisatorische wijzigingen voor verbeterd beheer van beveiliging

Naast deze veranderingen in beloningsstructuren zullen er ook organisatorische wijzigingen worden doorgevoerd om het beheer van de beveiliging te verbeteren. Dit omvat onder andere extra toezicht, controles en rapportage. Door deze wijzigingen hoopt Microsoft de veiligheid van hun producten en diensten naar een hoger niveau te tillen en een veiligere digitale omgeving te creëren voor hun klanten.  

Samenwerking tussen teams voor effectieve aanpak van beveiligingskwesties

Een ander opvallend aspect van de aankondiging is de nadruk op samenwerking tussen verschillende teams binnen het bedrijf. Door meer samenwerking te stimuleren tussen de engineeringteams van Microsoft Azure, Windows, Microsoft 365 en de beveiligingsgroepen, wil Microsoft een meer holistische benadering van cybersecurity mogelijk maken. Dit zal helpen bij het effectiever aanpakken van beveiligingskwesties en het verbeteren van de algehele cyberweerbaarheid van het bedrijf.

Conclusie: Streven naar een veiligere digitale wereld

Kortom, de aankondiging van Microsoft markeert een belangrijke stap in de richting van een meer proactieve benadering van cybersecurity. Door managementteams medeverantwoordelijk te maken voor cybersecurity en organisatorische wijzigingen door te voeren, toont Microsoft hun toewijding aan het verbeteren van hun cyberbeveiligingspraktijken en het creëren van een veiligere digitale wereld voor iedereen.

Is jouw organisatie goed beveiligd?

Wil jij weten of je ICT-beveiliging op een goed niveau is? Vraag dan de Security Health Check aan.

Benieuwd wat je dit jaar nog meer te wachten staat op ICT-gebied? Download onze whitepaper Trends & Ontwikkelingen 2024

CTA Trends en Ontwikkelingen 2024