Lancering Microsoft 365 Copilot: Chat GPT in Microsoft

Alle grote tech bedrijven implementeren razendsnel de nieuwe Chat GPT mogelijkheden in hun technologie. Zo ook Microsoft. Met een grootse aankondiging via een Live event & dit blog op donderdag 16 maart hebben ze Copilot geïntroduceerd. In dit blog lees je wat Copilot is en wat je er ongeveer van kunt gaan verwachten.

Bij Copilot draait alles om het benutten van de kracht van AI-technologie op basis van GPT-4 om informatie die is opgeslagen in Microsoft 365 te hergebruiken om taken uit te voeren. Copilot combineert de kracht van grote taalmodellen (LLM's) met jouw gegevens in de Microsoft Graph en de Microsoft 365-apps om je woorden om te zetten in de krachtigste productiviteitstool ter wereld. Het idee is dat de AI kan zorgen voor het maken van basisdocumenten en opties biedt om de inhoud te verfijnen en aan te vullen. Copilot is in feite een soort persoonlijke assistent op steroïden.

Natural language Copilot

 

Integratie met Microsoft 365 applicaties én een Business Chat

Copilot is geïntegreerd in Microsoft 365. Het werkt binnen de Microsoft 365-apps die je elke dag gebruikt zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Met slimme aanvullingen in deze apps combineert Copilot de kracht van data in je verschillende applicaties.

Praktische toepassingen en voorbeelden die Microsoft heeft gedeeld:

  • Copilot geeft je een eerste concept in Word om te bewerken en te herhalen, waardoor je uren bespaart bij het schrijven, actief benaderen en bewerken van tijd.
  • Copilot in PowerPoint helpt je met een simpele prompt prachtige presentaties te maken en relevante content toe te voegen uit een document dat je vorige week of vorig jaar hebt gemaakt
  • Met Copilot in Excel kun je trends analyseren en binnen enkele seconden professioneel ogende datavisualisaties maken.
  • Copilot in Outlook helpt je jouw postvak IN binnen enkele minuten te wissen, niet uren hoeven doorspitten.
  • Copilot in Teams zorgt voor een samenvatting van de belangrijke discussiepunten, inclusief wie wat heeft gezegd en waar mensen op één lijn zitten en waar ze het niet mee eens zijn. Er kunnen ook actiepunten en voorstellen worden aangegeven tijdens een vergadering
  • Met Copilot in Power Platform kan iedereen repetitieve taken automatiseren, chatbots maken en binnen enkele minuten van idee naar werkende app gaan.

Copilot In applicatie

Daarnaast wordt deze maand Business Chat uitgerold. De chat kan prompts in natuurlijke taal geven, zoals 'vertel jouw team hoe je jouw productstrategie hebt bijgewerkt'. Dit is vergelijkbaar met de Chat GPT die je wellicht al eens hebt gebruikt. Daarnaast kan de chat statusupdates genereren op basis van ochtendvergaderingen, e-mails en chatgesprekken.

Copilot in business chat

Prijzen en licenties en andere praktische zaken

Hier kunnen we kort over zijn; geen idee nog. Microsoft heeft tot nu nog niets los gelaten over voorwaarden om Copilot te gebruiken. Hierover zullen ze waarschijnlijk snel meer over loslaten. Het ziet er wel naar uit dat Copilot een premiumfunctie gaat worden in plaats van dat elke Microsoft 365-abonnee het krijgt.

Daarnaast is het ook nog niet duidelijk of Copilot uitsluitend in het Engels beschikbaar is, of dat Nederlands (of andere talen) ook worden ondersteund. De implementatiedata voor de verschillende Microsoft 365-apps zijn ook nog niet bekend gemaakt.

Verdere ontwikkelingen van Co-pilot

We zijn heel benieuwd naar de ontwikkelingen van Copilot. Hands on ICT zal deze ontwikkelingen goed in de gaten houden. Houdt onze blogs in de gaten voor meer nieuws. Microsoft zal hier vol op inzetten. Zo werd Dynamics 365 Copilot al eerder deze maand aangekondigd als eerste AI Copilot in zowel in CRM als ERP om de volgende generatie AI naar elke branche te brengen.

Hulp nodig bij het gebruik van de diensten van Copilot?

Heb je vragen, wil je meer informatie over Microsoft 365 Copilot of wil je graag direct met Copilot werken en heb je daarbij hulp nodig? Hands on ICT kan hierbij goed assisteren als Microsoft partner. Je kunt contact met ons opnemen via T. (0)88-181 1300 of info@handsonict.nl

Wil je de overstap maken naar de moderne werkplek met Microsoft 365? Download dan onze leaflet.

De moderne werkplek met Microsoft 365