Je ICT omgeving toekomstbestendig maken als financiële dienstverlener

Ben jij al bezig met Artificial Intelligence voor kredietbeoordelingen of nieuwe financiële diensten die mede mogelijk worden gemaakt door de cloud? Dit zijn slechts twee van de zeven sleuteltechnologieën die McKinsey aanduidt voor de komende 10 jaar in de financiële sector. Technologische vooruitgang en innovatie vormen nu eenmaal de basis voor de ontwikkeling van je financiële dienstverlening én een betere concurrentiepositie. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat jouw ICT-omgeving toekomstbestendig is?

De cloud als facilitator?

Technologische ontwikkelingen bieden je als financieel dienstverlener verschillende mogelijkheden om extra diensten aan te bieden en 24/7 beschikbaar te zijn voor klanten. Denk maar eens aan een online klantportaal of een chatbot waar klanten terechtkunnen met hun vragen. Bovendien is het niet meer nodig om te werken op een vaste locatie. Adviesgesprekken voor een hypotheek, verzekering of lening kunnen gewoon digitaal plaatsvinden, waardoor je vaak meer kunt doen in dezelfde tijd. Het fundament voor al deze nieuwe ontwikkelingen? De cloud.

De cloud zorgt ervoor dat je flexibel bent en je ICT-omgeving schaalbaar is. Dat betekent dat er de ruimte is om mee te groeien, met de groei van je bedrijf. Medewerkers werken vanaf hun moderne werkplek en klanten profiteren van meer selfservicemogelijkheden. Kortom, of je nu geheel of deels in de cloud werkt, je bent verzekerd van een toekomstbestendige ICT-omgeving met de nieuwste functionaliteiten en continue (beveiligings-)updates.

Uitbesteden met het oog op de toekomst

Hoort het uitbesteden van (een deel) van je ICT-activiteiten ook tot het toekomstbestendig maken van je ICT-omgeving? Vaak neemt een ICT-partner in ieder geval een deel van de zorgen weg: van het leveren van nieuwe hardware tot het uitrollen van licenties. Bovendien heb je extra ICT-capaciteit achter de hand in het geval van ziekte of een tekort aan medewerkers. Een prettig idee, zeker in deze tijden waarin er een groot gebrek is aan goede ICT’ers.

Maar de diensten van een ICT-businesspartner gaan verder dan het leveren van support. Er wordt kritisch gekeken waar jij als financieel dienstverlener behoefte aan hebt. Op welke manier is ICT ondersteunend aan jouw corebusiness? Dat gaat vaak hand in hand met procesoptimalisatie. Verder zorgt een ICT-partner voor een veilige en stabiele ICT-infrastructuur die goed presteert en kijkt deze vooruit naar nieuwste ontwikkelingen en functionaliteiten die relevant zijn voor de financiële sector. Zo creëert een ICT-partner ruimte om bezig te zijn met de toekomst en niet te verzanden in het hier en nu.

Een toekomstbestendige ICT-omgeving

Iedere nieuwe technologische ontwikkeling of oplossing zorgt voor waarde. Maar ook hier geldt: het geheel is meer dan de som der delen. Dus zorg ervoor dat je ICT-infrastructuur bestaat uit een geïntegreerd geheel van ICT-systemen en -applicaties. De cloud faciliteert een schaalbare en flexibele omgeving, waarmee je in staat bent om te groeien. En een ICT-partner denkt strategisch mee en zorgt voor soepel werkende ICT. De combinatie van de cloud en een ICT-businesspartner is een goede basis voor een toekomstbestendige ICT-omgeving die bij jou past als financieel dienstverlener.

Wil je verder lezen over waar je als financieel dienstverlener allemaal rekening mee moet houden bij het inrichten van je ICT-omgeving? Download dan onze whitepaper 'Het belang van een veilige en toekomstbestendige ICT-omgeving voor financiële dienstverleners'

Wil je meer weten over ICT-oplossingen voor de zakelijke dienstverlening? Kijk dan op onze branchepagina voor meer informatie of neem hier contact op met onze sales consultants voor zakelijke dienstverlening.  

Whitepaper financiële dienstverleners