Je digitale zorgwerkplek

De zorgsector heeft te maken met een hoge werkdruk. Zo moeten zorgmedewerkers dagelijks veel administratieve handelingen uitvoeren in een wirwar van applicaties. Vaak heeft elke applicatie zijn eigen inlog en wachtwoord. De technologie ontwikkelt zich snel en er komen steeds meer producten en oplossingen om de zorg te ondersteunen. Hoe zorg je er als organisatie voor dat de ICT-oplossingen eenvoudig en werkbaar zijn voor alle zorgmedewerkers?

In deze blog nemen we je mee in de belangrijkste uitdagingen van de zorgmedewerkershun gebruikersbehoefte en de oplossing die we hiervoor bieden. 

Uitdagingen in de zorg

Hoe kan ik slimmer en efficiënter werken zodat ik meer tijd kan besteden aan mijn zorgtaken? Dat is een vraag die bij veel zorgmedewerkers leeftWzien drie belangrijke uitdagingen in de zorgsector: 

  • Bedrijfskritische documenten worden vaak in verschillende omgevingen opgeslagen. Dit bemoeilijkt het terugvinden van de juiste informatie en vergroot tevens het risico op een datalek. 
  • Er zijn weinig integraties en koppelingen in het ICT-landschap. Dit veroorzaakt dubbele vastlegging en inconsistentie van gegevens. 
  • Zorgmedewerkers hebben meerdere wachtwoorden in gebruik om toegang te krijgen tot de applicaties. Hierdoor gaat kostbare tijd verloren aan administratieve taken. 

 Om tot een passende oplossing te komen voor deze uitdagingen is het belangrijk dat we de eisen en wensen van de zorgmedewerkers centraal stellen. 


De behoefte van de zorgmedewerker

Binnen zorgorganisaties komt meer de nadruk te liggen op het verhogen van de efficiëntie en productiviteit en het verlagen van de kosten. Daarnaast wordt digitale zorg steeds belangrijker. Denk aan inzet van elektronisch patiëntendossier, digitale gegevensuitwisseling en nauwe digitale samenwerking met ketenpartners. Hieraan kan de digitale zorgwerkplek een belangrijke bijdrage leveren.  

Vanuit onze expertise constateren we dat zorgmedewerkers behoefte hebben aan:

  • Een overzichtelijk en persoonlijk portaal met toegang tot de benodigde applicaties. 
  • Tijd-, plaats- en apparaat onafhankelijk werken op een veilige en verantwoorde wijze. 
  • Middels één wachtwoord toegang tot alle applicaties krijgen. 

 Zorgmedewerkers zijn gebaat bij een digitale en mobiele werkplek waarin alle relevante applicaties en informatiebronnen op een veilige en gebruiksvriendelijke manier worden gepresenteerd. Hierdoor kunnen ze zich volledig focussen op hun belangrijkste taak: kwalitatief hoogwaardige zorg verlenen aan cliënten. 

Oplossing op maat

We bieden een gebruiksvriendelijk werkplekconcept aan voor de zorgsector om haar medewerkers te ontzorgen. Deze oplossing, bestaande uit Microsoft 365 en Workspace 365, creëert een persoonlijke en flexibele werkplek waarin alle relevante informatie op een makkelijke en veilige manier wordt gepresenteerd aan de zorgmedewerker. Daarin zijn alle applicaties bereikbaar met één klik. We hebben de voordelen van deze digitale zorgwerkplek op een rij gezet:  

De zorgwerkplek van de toekomst

We beseffen ons maar al te goed dat nieuwe technologie impact heeft op de zorgmedewerkersOns advies is om een werkplekconcept te kiezen dat past bij de toekomstvisie én de manier van werken van de zorgorganisatie. Denk groot, maar begin klein.  

In onze aanpak houden we rekening met de digitale vaardigheden en zelfredzaamheid van de zorgmedewerkers. Daarbij hanteren we de volgende uitgangspunten: eenvoudig in gebruik, makkelijk en veilig toegang tot informatie en kennis kunnen delen.  

Download de whitepaper

Ben je benieuwd hoe Hands on ICT je kan ondersteunen bij de inrichting en de adoptie van de digitale werkplek in de zorg? Neem dan contact met ons op. Ons bevlogen zorgteam, met uitgebreide kennis en ervaring, staat voor je klaar of download de whitepaper 'Digitalisering in de zorg'

New call-to-action