Interessante uitkomsten uit het Microsoft Work Trend Index Report

De uitkomst van het Microsoft jaarlijkse ‘Work Trend Index report’ is uit, een onderzoek naar trends op de werkvloer, wat is gehouden onder 31.000 gebruikers van Microsoft 365 en LinkedIn verspreid over 31 landen. De belangrijkste uitkomst  is dat er een groeiende kloof is ontstaan tussen werkgevers en werknemers ten opzichte van hybride werken. Daarnaast is de manier van werken significant veranderd sinds begin 2020.

Een steeds grotere kloof tussen medewerker en management

Uit het rapport bleek dat 38% van de hybride werknemers aangeeft dat hun grootste uitdaging is om te weten wanneer en vooral waarom ze naar kantoor moeten komen. Dat terwijl slechts 28% van de teamleiders richtlijnen heeft opgesteld om deze nieuwe normen te definiëren.

Het rapport, getiteld ‘Great Expectations: Making Hybrid Work Work identificeert vijf belangrijke werktrends die zijn ontstaan ​​sinds het begin van de COVID-19-pandemie:

  1. Managers voelen zich vaak ingeklemd tussen leiderschap en de verwachtingen van werknemers;
  2. Leidinggevenden moeten ervoor zorgen dat het kantoor de moeite waard is om naar toe te pendelen;
  3. Flexibel werken hoeft niet te betekenen dat je altijd aan het werk bent;
  4. De onderlinge relaties tussen medewerkers zien er anders uit in een hybride wereld, waar managers dit een belangrijke doelstelling vinden, is dit voor medewerkers ondergeschikt;
  5. Werknemers hebben een nieuwe "de moeite waard"-vergelijking waar het gaat om een evenwicht tussen werk en gezondheid en welzijn.

Grote kloof tussen medewerkers en management

Microsoft ontdekte dat 50% van de managers aangaf dat hun bedrijven van plan zijn om in het komende jaar terug te keren naar fulltime werk op kantoor, terwijl een meerderheid van de werknemers juist de voorkeur geeft aan de flexibiliteit van extern en hybride werk.

Een kleine meerderheid van de managers (54%) erkende dat het management geen goed zicht heeft op de verwachtingen van hun medewerkers rondom hybride werken. En 43% van de werkgevers zegt zelfs dat het (opnieuw) opbouwen van relaties hun grootste uitdaging is als gevolg van het feit dat werknemers in een hybride of externe omgeving werken.

Hybride werk

Bron: Microsoft Work Trend Index Report

"De manier waarop we de rol van werk definiëren, is echt veranderd in ons leven", zei Jared Spataro, corporate vice-president voor modern werken bij Microsoft. "Met andere woorden, de waardesystemen van mensen en waar ze denken dat werk in hun leven past, zijn veranderd."

Dit laatste punt wordt onderstreept door het feit dat 53% van de respondenten zei dat ze hun gezondheid en welzijn nu meer prioriteit zouden geven dan werk dan vóór de pandemie.

Flexibel werken betekent niet ‘altijd aan’

Werk is steeds flexibeler ingericht maar een digitale overload blijft een risico. Doordat Microsoft inzicht heeft in de geanonimiseerde activiteiten van al haar gebruikers kunnen ze op basis van deze data een aantal belangrijke trends in kaart brengen. Zo zijn er een aantal interessante percentages uit het rapport gekomen:

  • 252% stijging in wekelijks gespendeerde tijd in meetings voor de gemiddelde Teams users sinds februari 2020
  • 32% stijging in chats verzonden per persoon sinds maart 2020
  • 28% stijging in het aantal gewerkte uren sinds maart 2020

Aantal meetings per persoon

Bron: Microsoft Work Trend Index Report

Maar ondanks de digitale overload maken mensen zich flexibel werken eigen, nemen ze hun tijd in eigen hand en geven ze vorm aan de werkdag. Productiviteitspatronen in Outlook laten zien dat mensen steeds bewuster pauzeren, dubbele boekingen vermijden en vergadervrije werkblokken instellen. Tussen maart 2021 en februari 2022 blijkt uit geanonimiseerde Outlook-agendagegevens dat het gemiddelde aantal overlappende vergaderingen per persoon per maand met 44% is afgenomen.

Conclusie van het rapport

De overall conclusie van het rapport is dat mensen het echt de moeite waard moeten vinden om op kantoor te zijn. Daarnaast moet er zowel voor de medewerkers áls de managers en het bedrijf een win-win situatie zijn om op kantoor fysiek aanwezig te zijn. Om hybride werk te laten slagen, moeten bedrijven vooral de cultuur voorop zetten en hun medewerkers het vertrouwen geven om op een duurzame manier flexibel te blijven werken.

Wil je meer lezen over hybride werken en de manier waarop je je werkplek kunt inrichten voor de toekomst? Download dan onze gratis whitepaper 'Productief digitaal samenwerken: nu en in de toekomst'

New call-to-action