Hoe kom je samen met je ICT-businesspartner tot een strategisch outsourcingsplan?

Het uitbesteden van (een deel van) je ICT-structuur doe je niet zomaar. Zeker wanneer het de productieprocessen raakt en daarmee een cruciale factor van het bedrijf is, voelt dit als een grote stap die zorgvuldig genomen moet worden. Daarom is een goed strategisch outsourcingsplan van belang. Maar hoe ziet zo’n plan er uit? En wat kan Hands on ICT doen om dit in goede banen te leiden? Je leest het in deze blog.

Het belang van een outsourcing plan

In de industriële sector raakt ICT al snel de kern van je bedrijf: de productieprocessen. En dat maakt het voor sommige organisaties in deze sector een stap die niet zomaar genomen wordt. Toch is het vaak noodzakelijk om ICT te outsourcen om de Recovery Time Objective te kunnen behalen en de continuïteit van de productieprocessen te waarborgen. Daarom is juist in deze sector is een goed outsourcingsplan van groot belang. Welk deel van je ICT je uitbesteed, hoe we dit gaan doen, welke risico’s er zijn en hoe we die minimaliseren zijn allemaal zaken die hierin naar voren komen.

Belangrijk is dat je een outsourcingsplan samen met ons opstelt. Je kunt ons hierin beschouwen als betrouwbare businesspartner . We nemen je graag mee in hoe zo’n outsourcing plan eruit ziet.

Hoe ziet zo’n outsourcing plan eruit?

Kort gezegd is een outsourcingsplan een lange termijn plan waarin beschreven wordt welke aspecten van de ICT-structuur in-house blijven en welke aspecten beter uitbesteed kunnen worden om kosten, tijd en middelen te besparen. In dit plan wordt antwoord gegeven op vragen als:

  • Welke workloads draaien er in de organisatie?
  • Wat heb je aan ICT nodig om deze te kunnen draaien?
  • Welke stappen moeten genomen worden om te gaan outsourcen?
  • Bij wie gaan we dit inkopen?
  • Welke eisen stellen we aan deze leverancier?
  • Hoe draagt het bij aan het realiseren van de Recovery Time Objective?
  • Hoe meet je het succes van de oustsouring
  • Hoe ga je om met verandering

In 5 stappen naar een goed outsourcing plan

Bij Hands on ICT werken we samen met onze klant aan het opstellen van dit plan. Dat doen we aan de hand van 5 stappen:

  1. We bepalen de rol van ICT binnen de core business van jouw organisatie
  2. We adviseren de meest geschikte ICT-mogelijkheden
  3. We stellen een roadmap op met de beste route naar het doel
  4. We zetten stap voor stap van de roadmap voor een overzichtelijke implementatie
  5. We monitoren het geheel met professioneel beheer

Door deze aanpak staan we als partner naast onze klanten en ondersteunen we bij het opstellen van een ijzersterk outsourcing plan. Daardoor kunnen we de juiste maatwerkoplossing bepalen en deze succesvol implementeren en beheren voor onze klanten.

Uitbesteden: ja of nee?

Ben je benieuwd naar de aanpak van Hands on ICT? Download dan onderstaande whitepaper: ICT-beheer uitbesteden ja of nee?. In deze whitepaper leggen wij uit wat ICT-beheer inhoudt, waarom goede ICT onmisbaar, wat de voordelen zijn en onze aanpak daarin. Download nu. 

ICT-beheer uitbesteden: ja of nee?

Nieuwsgierig naar meer trends in de maakindustrie? Je leest het in de dedicated blog sectie voor de sector industrie.