Hoe Hands on ICT je kan helpen meer regie te krijgen op de ICT van je productieprocessen

Applicaties beheren, het team managen, vragen van collega’s beantwoorden en problemen oplossen; het is allemaal aan de orde van de dag. Als IT manager ben je druk zat. Waar haal je dan nog tijd vandaan om bezig te zijn met strategie en innovatie? Logisch dat dit er in veel gevallen bij inschiet. Daarom leggen we je in deze blog uit hoe Hands on ICT je kan helpen om meer regie te krijgen op de ICT van je productieprocessen.  

Outtasking van de dagelijkse zaken

Vaak zijn IT managers druk met taakuitvoering en het aansturen van personeel binnen de organisatie. Maar als IT manager wil je waarschijnlijk graag bezig zijn met innoveren en stappen zetten om de productieprocessen te optimaliseren om de concurrent voor te blijven. Dát is waar de meeste IT managers energie van krijgen.  

Je kunt daarom overwegen om de dagelijkse zaken te outtasken. We spreken over outtasking in plaats van outsourcing, omdat de verantwoordelijkheid en regie bij jezelf blijft. Je besteedt slechts de taken uit aan een derde partij. Doordat je deze taken niet meer in eigen beheer hoeft uit te voeren, komt er ineens tijd vrij voor die regievoering en kun je de focus gaan verleggen naar strategie en innovatie. 

Hands on ICT helpt je hier graag mee. Wij nemen de dagelijkse taken van je over zodat jij je bezig kunt gaan houden met wat je het liefst doet in jouw rol, zonder de controle te verliezen. We nemen je graag mee door de stappen van dat proces.  

1. Analyse 

We beginnen met een scan van de organisatie door een technisch consultant. Binnen een dag wordt er een analyse gemaakt van de huidige infrastructuur van de ICT in jouw organisatie. Deze analyse geeft een indicatie van de risico onderdelen en geeft inzicht in waar de verbeterpunten liggen. 

2. Advies 

Uit de analyse komen regelmatig wat verrassingen naar boven. In deze fase gaan we het gesprek met je aan om te bepalen hoe we gezamenlijk de ICT-structuur en de productieprocessen anders kunnen gaan inrichten.  

3. Roadmap 

Vervolgens ontwikkelen we een roadmap waarin we de gezamenlijk geformuleerde doelen opnemen en je meenemen in alle stappen van het proces en hoe we daar gaan komen. Moeten we andere applicaties gaan implementeren? Het netwerk anders gaan vormgeven? Moet er een back-up omgeving opgezet worden? Dit zijn enkele voorbeelden.  

4. Realisatie & Beheer 

In fase vier gaan we aan de slag. We implementeren het plan dat we samen hebben opgesteld en zorgen ervoor dat jij hierin ontzorgd wordt. Wanneer de implementatie uitgevoerd is, gaan we over tot beheer. Vanaf dat moment kun jij je gaan focussen op de zaken waar je je mee bezig wilt houden en zorgen wij dat alles op rolletjes loopt en blijft lopen. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van outtasking en wat het kan betekenen voor jouw organisatie? Download onze whitepaper over dit thema! Meer lezen over onze aanpak? Lees het hier

New call-to-action