Efficiëntie en inzicht met het Microsoft Power Platform

Automatisering. Als we het daarover hebben met mensen uit de industriebranche, dan gaat het vaak over het automatiseren van processen in de productie; slimmere machines en robots die taken overnemen. De voordelen? Processen worden efficiënter, je krijgt betere inzichten in de productie en de kans op menselijke fouten wordt een stuk kleiner. Maar als we op de werkvloer automatiseren, waarom dan niet ook op kantoor? 

Want ook op kantoor zijn vaak tientallen of misschien zelfs honderden processen die elke dag uitgevoerd worden. Hoeveel Excel-bestanden gaan er wel niet rond met allerlei verschillende data die door een medewerker verwerkt en bij elkaar gebracht moeten worden? Hoe vaak moet er een goedkeuringsproces gestart worden? En de vraag daaropvolgend: hoeveel tijd is een medewerker kwijt aan deze processen? Een deel van de processen kunnen zeker geautomatiseerd worden. Het geeft medewerkers meer tijd voor andere zaken en het beperkt de vaak onnodige administratieve last. Onder andere daarom is automatisering op kantoor net zo belangrijk als op de werkvloer. 

Maar hoe pak je dat nu aan? Want er zijn zoveel applicaties op de markt die je kunnen helpen om processen te automatiseren en je inzicht kunnen geven in je processen en data. Maar vaak zijn dat standaardoplossingen, terwijl veel bedrijven hun eigen, specifieke processen hebben. Daar heeft Microsoft een oplossing voor gevonden met het Power platform en Power Apps. 

Ontwikkel een app met simpele bouwblokken

Power Apps geeft je de mogelijkheid om simpel en eenvoudig maatwerkapplicaties te creëren voor je bedrijfsprocessen. Het mooie ervan is, dat je de applicaties opbouwt uit blokken die al voor je klaar staan. Je hoeft dus zelf niet de applicatie te programmeren, dat heeft Microsoft al voor je gedaan. Via het Powerplatform kun je zien welke bouwblokken je nodig hebt om een desgewenste applicatie te ontwikkelen. Door het selecteren van de juist blokken en voorgeprogrammeerde onderdelen realiseer je al snel je eigen applicatie waarmee je bijvoorbeeld processen kunt standaardiseren. Omdat ze op het Microsoft platform staan, kun je de applicaties eenvoudig koppelen aan andere Microsoftprogramma's, om bijvoorbeeld managementrapportages te genereren van de data uit de je gedigitaliseerde bedrijfsprocessen. Daarnaast kun je de applicatie ook op elk gewenst device installeren en heb je geen extra hardof software nodig.  

Automatiseer processen en krijg inzicht

Naast dat je zelf applicaties kunt ontwikkelen, zijn er ook verschillende andere oplossingen beschikbaar. Zoals Power BI (Business Intelligence), waarmee je alle beschikbare data kunt visualiseren en managementrapportages genereert. Daarmee krijg je een gedetailleerd inzicht in je processen en kun je zien waar je een efficiëntieslag zou kunnen maken. Door middel van Power Automate kun je terugkerende handelingen (bijvoorbeeld het wekelijks opvragen van data uit verschillende applicaties) volledig automatiseren. Dit vergt dan geen extra administratieve tijd van je medewerkers. 

Wij ondersteunen en adviseren je graag

Hands on ICT helpt bedrijven om ICT een sterkere bijdrage aan de business te laten leveren. Dat doen we door te kijken welke processen efficiënter en effectiever ingericht kunnen worden. Gezamenlijk stemmen we af welke processen geautomatiseerd kunnen worden, welke data belangrijk is en hoe we die veilig én toegankelijk kunnen maken. Vervolgens richten we het platform in, ontwikkelen we verschillende applicaties en geven we training aan de ICT-afdeling, zodat ze ook zelf Power Apps kunnen ontwikkelen. Daarnaast levert Hands on ICT-ondersteuning voor het beheer van het Power platform en bijbehorende applicaties en mogelijkheden. 

Een organisatie die voor wil lopen op haar concurrentie, zorgt voor efficiënte processen, inzicht in de organisatie en is in het bezit van data die up-to-date is. Wil jij ook als koploper de toekomst in en nog beter uit de crisis komen? Neem dan contact met ons op om meer te weten te komen over het efficiënter maken van processen en de inzet van verschillende tools. Onze experts staan voor je klaar.

Whitepaper - De werkplek van nu