Digitale transformatie; waar sta jij over vijf jaar?

Eric Drossaert 13 juli 2020

De afgelopen maanden hebben we organisaties onder meer geholpen met het creëren van thuiswerkplekken, zodat hun dienstverlening kon doorgaan. Daarmee is voor veel organisaties de digitale transformatie in een stroomversnelling gekomen. Maar een thuiswerkplek is slechts het begin. Hoe moet je nu verder?

Organisaties denken veel na over een digitale transformatie. Wat is dat nu eigenlijk en wat betekent dit voor mijn organisatie en manier van werken? Kort gezegd houdt een digitale transformatie in dat je mensen door het gebruik van slimme, digitale oplossingen hun werk beter en efficiënter kunnen doen, op elke locatie. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken in gedeelde documenten binnen een team. Het gaat ook om de ICT-infrastructuur van een organisatie; geen grote, dure servers meer in een gebouw maar servers in de cloud, die makkelijk op en af te schalen zijn als dat nodig is. Toch klinkt het vaak nog een beetje eng, werken in de cloud. Want dat betekent dat alle belangrijke en gevoelige bedrijfsdata ook in die cloud staan. Is je data dan wel goed genoeg beveiligd tegen buitenstaanders? ‘En wat als er iets gebeurt, is er dan wel een back-up van mijn gegevens?’

Altijd en overal kunnen werken

De Corona-crisis en de lockdown hebben aangetoond dat overal kunnen werken en toegang hebben tot data, van levensbelang is. En dat zal de komende jaren niet minder worden. Dan wil je dus een IT-oplossing hebben die je daarbij helpt. Die ervoor zorgt dat je systemen altijd goed draaien, op elke locatie toegankelijk zijn en die extreem goed beveiligd zijn. Hoe zet je dat proces nu in gang en zorg je ervoor dat je medewerkers voelen dat de nieuwe manier van werken – met andere tools dan ze gewend zijn – hen helpt én productiever maakt?

Een digitale transformatie gebeurt niet in 1 dag

Wij kunnen jou en je bedrijf helpen bij deze transformatie; ervoor zorgen dat je klaar bent voor de toekomst. We kijken met je naar waar je nu staat en nog belangrijker, waar je over vijf jaar wilt zijn. Want een digitale transformatie gebeurt niet in één dag. En het kan ook niet zo zijn dat wij zeggen: dit is het, zo moet je het doen. Iedere organisatie heeft zijn eigen behoeften. Daarom kijken we samen naar wat er nodig is voor die transformatie, zowel op technisch vlak, maar zeker ook op menselijk vlak: wat hebben je medewerkers nodig om mee te gaan in de transformatie. We kijken wat nodig is om de veiligheid van de data te garanderen, welke tools het beste aansluiten op de werkzaamheden en trainen op het slim gebruik hiervan. Zo zetten we samen de stappen die nodig zijn.

Wil jij met jouw organisatie ook de stappen naar een digitale transformatie zetten, en zoek je een partner die daarbij kan helpen? Neem gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Contact opnemen