De belangrijkste highlights tijdens Microsoft Build 2023

23 t/m 25 mei heeft de conferentie Microsoft Build 2023 plaatsgevonden. Een bijeenkomst georganiseerd door Microsoft bedoeld voor developers en gericht op innovatie in het Microsoft platform. Op deze website vind je alle sessies en resourses van dit event: https://news.microsoft.com/build-2023/

Daarnaast heeft Microsoft een uitgebreide roadmap ontwikkeld genaamd ‘The book of news’ waarin ze alle innovaties en releases voor het komend jaar hebben samengevat https://news.microsoft.com/build-2023-book-of-news/ .

Microsoft Build 2023

Aangezien The book of news een zeer uitgebreid document is, hebben we een aantal highlights op een rijtje gezet voor je:

Windows 11 krijgt een AI Copilot

Microsoft brengt zijn persoonlijke AI-assistent, genaamd Copilot, naar Windows 11. Dit is dezelfde assistent die Microsoft al integreert in Edge, Office-apps en GitHub. De Windows Copilot zal echter in de taakbalk leven. Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf de functie volgende maand publiekelijk gaat testen voordat deze voor meer gebruikers wordt uitgerold. Copilot-plug-ins zorgen ervoor dat je niet meer hoeft na te denken over de interface.

Copilot in windows 11

Microsoft 365 Copilot ondersteunt plug-ins

De AI-assistent ondersteunt nu drie hoofdtypen plug-ins, waaronder Teams-berichtextensies, Power Platform-connectoren en tools die gebruikmaken van technologie van ChatGPT. Je kunt ook kiezen uit tientallen plug-ins van derden, zoals die van Atlassian en Adobe.

Plugins

Microsoft Edge heeft binnenkort 365 Copilot geïntegreerd

Microsoft is van plan om 365 Copilot ook naar Edge te brengen. De tool wordt in de zijbalk van de browser geplaatst. De gebruiker kan de inhoud op de site die hij bekijkt gebruiken om te helpen bij zijn werk aan projecten in Microsoft 365-apps, zoals Outlook, Word, Excel en andere.

Edge

Windows Terminal krijgt een AI-upgrade

Windows Terminal krijgt een AI-aangedreven chatbot via een integratie met GitHub Copilot. Ontwikkelaars die GitHub Copilot gebruiken, kunnen de chatbot nu rechtstreeks in Terminal gebruiken om verschillende acties uit te voeren, code-aanbevelingen te krijgen en fouten uit te leggen. Microsoft zegt ook dat het onderzoekt om de GitHub Copilot naar andere ontwikkeltools zoals WinDBG te brengen.

GitHub-Copilot

Controle op media-herkomst met AI

Met alle AI-integraties en de haast van de industrie om het te adopteren, is het belangrijk om transparant en in overeenstemming met ethische normen te werken. Microsoft Designer en Bing Image Creator zullen media-herkomstfuncties hebben die onthullen of een afbeelding of video met AI is gemaakt. Vergelijkbaar met de methoden in Project Origin, die een digitale "vertrouwensketen" creëren tussen het maken en bekijken van media, gebruikt media-herkomst cryptografie om door AI gegenereerde inhoud te ondertekenen met metadata die uiteindelijk aan gebruikers de bron onthult van wat ze bekijken.

Origin_Media-sequence_digital-fingerprint

Veiligheid van Azure AI-inhoud

Een andere handige tool voor veilig gebruik van AI is een nieuwe dienst in Azure AI die haat, geweld, seksuele of zelfbeschadigende inhoud detecteert in zowel tekst als afbeeldingen. Het markeert inhoud en kent er een ernstscore aan toe die door menselijke moderators kan worden beoordeeld. Taal of tekst die niet voldoet aan de veiligheidsnormen voor inhoud, wordt verwijderd. Azure AI Content Safety, nu in preview, wordt geïntegreerd in Microsoft-producten, waaronder Azure Machine Learning Prompt Flow.

Ontdek nog meer innovaties

Er valt nog veel meer te ontdekken bij Microsoft Build 2023! Er zijn ontzettend veel interessante recordings van sessies over specifieke tools en bredere discussies zoals technische tips voor makers op het build forum. Ga naar de conferentiewebsite om sessies te bekijken of neem contact met ons op om te ontdekken hoe u deze innovatieve functies in je werkomgeving kunt integreren.