De phishingtest

Om de kans op een beveiligingslek in je ICT-omgeving te minimaliseren moeten de medewerkers de juiste kennis over online veiligheid hebben. Om de kennis en alertheid van je medewerkers te controleren, kun je een phishingtest uitvoeren. Door middel van een phishingtest simuleer je een levensecht scenario. Dit kan een schijnbaar legitieme e-mail zijn die een medewerker van een collega ontvangt. De e-mail bevat onschuldige links, die normaliter tot een cyberaanval kunnen leiden. Aan de hand van een phishingtest weet je al snel of je medewerkers bewust zijn van frauduleuze e-mails. Dit geeft je een goede indruk of je verdere actie moet ondernemen.

De risico's van een phishing-aanval

Phishing wordt uitgevoerd via meerdere kanalen zoals mobiel of social media waarbij e-mail de meest gebruikte tool is. Bij een phisingmail wordt vaak een bekend persoon als afzender geïmiteerd. Zo denkt de ontvanger (het slachtoffer) dat het bericht legitiem is. Denk hierbij aan berichtjes vanuit de baas of een bedrijf waar je zaken mee doet. Doordat de aanvallers vaak actuele onderwerpen gebruiken, zijn mensen sneller geneigd om op de linkjes te klikken. Bij het klikken op die link kan gevaarlijke ransomware of andere schadelijke software binnen je organisatie geïnstalleerd worden. Het risico is dus heel groot. 

 

 

phising email vectors - 1

De zwakste schakel in IT-beveiliging

Binnen een organisatie zijn de medewerkers vaak de zwakste schakel. Een van de belangrijkste oorzaken van alle lekken en hacks is namelijk het menselijk handelen. Vaak is dit een gevolg van een gebrek aan kennis over online veiligheid bij medewerkers van een organisatie. Het onjuiste gedrag en de onwetendheid van medewerkers vergroot hiermee de kans op een beveiligingslek in je ICT-omgeving. Het kan als organisatie daarom van belang zijn om de kennis over online veiligheid bij medewerkers te testen. Dit kan door middel van een phishingtest.

Wat is een phishingtest

Een phishingtest is een test, opgezet door ons als externe organisatie, om erachter te komen hoe weerbaar en bewust jouw medewerkers zijn bij dit soort cyberaanvallen. Bij deze test ontvangen alle medewerkers een email, precies zoals deze door hackers normaliter worden opgezet. Met een betrouwbaar ogende afzender en een link om op te klikken.  

Met onze monitoringstools kunnen wij exact zien welke medewerkers in deze mail zijn getrapt en wie naar aanleiding van het klikken op de link informatie heeft achtergelaten. Dit geeft een wereld aan inzichten over hoe bewust je medewerkers zijn voor dergelijke aanvallen. Met deze data kun je een security awareness training aanbieden aan de betreffende medewerkers. 

 

phising email vectors - 2

Wat kom je te weten met een phishingtest

Met onze monitoringstools kunnen we heel veel data ophalen na het verzenden van de phishingtest. Hiermee kun je als onderneming actie ondernemen om je organisatie nog beter te beveiligen. Daarnaast kun je met de door ons geleverde rapporten je organisatie informeren over de test en de uitkomsten hierin delen om meer bewustwording rondom cybersecurity te onderstrepen. 

  • Phisingtest Hoeveel % van je medewerkers klikken op de link? 
  • Phisingtest Wat is de incident respons, hoeveel collega's rapporteren de phishingmail bij je ICT-afdeling?
  • Phisingtest Met welke systemen zoals browser of OS hebben mensen op de link geklikt zodat je ICT-inrichting verder kunt optimaliseren.

Een veilige ICT-omgeving, hoe regel je dat?

ICT-security en je bewapenen tegen cyberaanvallen; het leek altijd ver weg, maar komt toch steeds dichterbij. Het voorkomen van een aanval of hack vraagt hoge eisen aan de security van je ICT-omgeving. In deze whitepaper nemen we je mee in alle belangrijke aspecten van ICT-security zodat jij je organisatie beter weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit.

Onze IT Security diensten

Hier kunnen we je nog meer helpen

Beveiliging van je IT-omgeving

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen data. Neem dus niet het risico dat je kritische bedrijfsgegevens kwijtraakt.

Bob - Accountmanager

Altijd veilige devices

Wil je meer lezen over onze IT Security oplossingen? Bezoek dan onze pagina 'IT Securtiy'. Wil je meer weten over MDM of ben je benieuwd naar alle IT security oplossingen die we bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze consultants staan je graag te woord. We kijken graag samen met jou naar de uitdagingen die je hebt en adviseren je over goede beveiligingsoplossingen voor je IT-structuur. Wanneer je onderstaand het contactformulier invult, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

IT Security - back-up services

Vraag de phisingtest nu aan

Wil je meer weten over de phisingtest en andere IT-Securityoplossingen of wil je deze test laten uitvoeren voor je organisatie? Vul dan het formulier hiernaast in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter