Zonder ICT geen productie: 4 redenen om innovatie op te pakken

Zonder ICT bijna geen productieproces meer mogelijk. Juist daarom is het belangrijker dan ooit om echt met innovatie aan de slag te gaan en de ICT omgeving te moderniseren. Benieuwd waarom? Of ben je nog niet helemaal om? We geven je de 4 belangrijkste redenen om innovatie op te gaan pakken voor de ICT in jouw organisatie.

1. Word geen doelwit

Hoe minder je bezig bent met innovatie, hoe verder je ICT-omgeving achterloopt. Dat lijkt in eerste instantie nog niet zo erg maar het is een zelfversterkend proces. De stap om weer bij de tijd te komen wordt steeds groter. Regelmatig zie je juist daardoor bij organisaties die niet bezig zijn met innovatie, dat er security issues opspelen. Door verouderde software en systemen word je een steeds makkelijker doelwit voor internationaal opererende criminele organisaties.

2. Kostenbesparing op de lange termijn

Vaak wordt innovatie gezien als een nice to have wanneer er budget over is nadat alle doorlopende kosten opgeslokt voor het eenvoudigweg in de lucht houden van de bestaande voorzieningen. Het probleem daarbij is dat je steeds verder gaat achterlopen waardoor je op een gegeven moment op een punt komt dat je geen keuze meer hebt. Je moet dan wel gaan innoveren en alles bij de tijd brengen. Wanneer je dat punt bereikt, zijn de kosten daarvoor vaak vele malen hoger dan wanneer je bij de tijd blijft en stapsgewijs blijft innoveren. Het is op de lange termijn dus kostenefficiënt om in innovatie te investeren.

3. Trek high potentials aan

Het is geen geheim hoe lastig het is om goed personeel te vinden in de IT sector. Personeel is schaars en de mensen die er zijn, willen vooral graag werken bij een organisatie waar ze vooruit kunnen, en met moderne, innovatieve devices en software kunnen werken. Wanneer je als organisatie continu met innovatie bezig bent, word je een interessante werkgever voor high potentials, wat bijdraagt aan meer kennis in huis en daardoor een sterkere concurrentiepositie. Soms is het handig om hiervoor zelfs een aparte groep op te zetten, die minder gehinderd wordt door strakke procedures of klemmende beperkingen.

4. Twijfelen is achterlopen

Tot slot leven we in een snel veranderende wereld. Technologie ontwikkelt zich razendsnel door en dat geldt ook voor de de industriële sector. Juist hier geldt: twijfelen is achterlopen. Dit is misschien wel de belangrijkste reden om te gaan innoveren. Gelukkig kun je met slimme ICT tegenwoordig heel eenvoudig proefbalonnetjes opzetten, uitwerken en verder brengen wanneer ze succesvol lijken te zijn.

Wanneer je te lang stilstaat en te lang nadenkt over een beslissing, loop je al achter op de concurrenten die wel doorontwikkelen en innoveren. En juist in deze sector kan dat desastreus zijn.

Wil je je verder verdiepen in het innoveren van je organisatie en ben je benieuwd wat Hands on ICT hierin kan betekenen? Download onze whitepaper '5 voordelen van toekomstvaste industrie'

New call-to-action