Jouw persoonlijke werkplek in de cloud met Azure Virtual Desktop

Voor de maakindustrie worden de voordelen van cloudoplossingen steeds groter. Zeker wanneer we kijken naar de wereldwijde digitale transformatie en het veelvuldig werken op verschillende locaties. Maar er zijn nog steeds uitdagingen, doordat veel van deze bedrijven werken met legacy of bedrijfsspecifieke systemen die nog niet (volledig) in de Cloud kunnen draaien.   

We zien veel bereidheid van bedrijven in de maakindustrie om digitaal en op afstand te werken. De voordelen zijn dan ook overduidelijk. Zeker in tijden van crisis, waarin snel schakelen en schaalbaarheid onontbeerlijk zijn biedt dit een enorme uitkomst. Voor bedrijven met systemen die nog niet in de Cloud (als SaaS-oplossing) draaien is er nog een hoop te winnen. Ook al is het niet altijd verstandig of mogelijk belangrijke applicaties naar de cloud te brengen, er zijn ook voor deze organisaties mogelijkheden om te profiteren van de vele voordelen die de cloud biedt. Met een oplossing als Virtual Desktop wordt de drempel vaak al een stuk lager en kunnen veel uitdagingen worden aangepakt.  

Een virtual desktop: wat is dat precies?

Wanneer we het hebben over Virtual Desktop hebben we het over je eigen gepersonaliseerde werkplek in de Cloud. Hiermee kun je vanaf elk device inloggen op een ‘virtuele’ desktop-omgeving, zoals je ook op kantoor hebt ingericht. Alle werknemers binnen je organisatie zien dus precies hetzelfde; dezelfde Azure omgeving en alle applicaties en systemen die ze nodig hebben. Ongeacht de locatie en het device dat ze gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je niets op al deze devices hoeft te installeren. De systemen draaien namelijk op de (lokale) server waar alle rekenkracht is. Medewerkers maken met hun device enkel en alleen verbinding. Extra licenties zijn dus niet nodig, omdat iedereen gebruik maakt van je lokale bedrijfsserver.  

Veel organisaties maken al deels gebruik van virtuele desktops, bijvoorbeeld met applicaties die in een Citrix-omgeving staan. Ook dat is een vorm van een Virtual Desktop. Een belangrijk nadeel hiervan is dat dit soms traag werkt, en het lastig kan zijn goede videoverbindingen te voorzien, terwijl het belang van bijvoorbeeld Microsoft Teams evident is in de afgelopen periode. Onder aan de streep willen we allemaal hetzelfde: efficiënt, snel en veilig kunnen (samen)werken.   

Veilig, flexibel en kostenbesparend

Microsoft Virtual Desktop draait op het veilige Azure-platform, net als veel andere applicaties die door de industrie gebruikt worden, zoals Microsoft 365. Het grote voordeel hiervan is dat Azure Virtual Desktop (AVD) snel is, bijna net zo snel als dat je gewend bent op kantoor.  

Bovendien is Virtual Desktop ontwikkeld voor effectief samenwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan één plek waar je aan alle documenten kunt werken en dus altijd over de laatste versie beschikt. Daarnaast is het een oplossing die te gebruiken is op alle devices: op je thuiscomputer, tablet of je mobiel. 

Laat je helpen!

Azure Virtual Desktop maakt efficiënt werken mogelijk met een krachtige interface, een hoge flexibiliteit en lage kosten. Wil je meer weten over wat Azure Virtual Desktop voor jouw organisatie en mensen kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.  

Het moderne datacenter, de accelerator voor jouw maakbedrijf