ICT essentieel voor succes als maakbedrijf

De maakindustrie verandert in een rap tempo. Ook hier is data, en vooral het slim gebruiken van die data, een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle onderneming. Dus moet er een ICT-omgeving staan die de data kan verwerken en die ook veilig en betrouwbaar is, zelfs als er iets mis gaat. ICT is dus net zo belangrijk voor je onderneming als gas water en licht; zonder kun je niet!

Alles wat je als producent doet, raakt je ICT; de optimale aan- en afvoer van grondstoffen en eindproducten gekoppeld aan de administratie; slimme machines; werken op locatie. De traditionele rol van ICT is daardoor aan het veranderen. De ICT bepaalt niet meer de business, maar de business bepaalt hoe je ICT-omgeving eruit moet zien. Dat betekent ook dat ICT-budgetten veranderen. Een vast jaarlijks budget, opgesteld door de financieel directeur, kan ervoor zorgen dat het de groei van je onderneming in de weg zit. De vraag moet dus zijn; wat is de businesscase? En welk budget past daarbij?

Wat als er iets misgaat?

Hands on ICT is er om je te helpen bij het maken van de businesscase. Daarbij kijken we naar wat je nodig hebt voor de groei van je onderneming, maar kijken we ook naar de risico’s. Want wat als er iets misgaat? Zijn er scenario’s en noodplannen die ervoor zorgen dat je kunt blijven doorgaan? Hoe zien die plannen eruit? En wat is de toelaatbare schade die je kunt of wilt lijden? Hands on ICT maakt deze risicoanalyse als onderdeel van de businesscase. Vervolgens kijken we samen wat er nodig is en leggen we de opties aan de onderneming voor.

Van businesscase tot aanleg en implementatie

Ook de ICT-omgeving zelf is bij ons in goede handen. De voorstellen die we doen, kunnen we ook uitvoeren. Dat begint natuurlijk bij de basis; het netwerk in uw bedrijf. Dat moet robuust en veilig zijn, en moet voldoen aan de eisen die de businesscase met zich meebrengt. Alle oplossingen zijn er op gericht om je productie zo optimaal in te richten, van administratie en financiën, tot aan productie en supply toe.

Een goede ICT is van levensbelang voor een maakbedrijf, net als gas, water en licht. Met de juiste ICT-omgeving kun je je bedrijf nog succesvoller maken en gereed maken voor groei, wanneer het afgestemd is op de eisen van je onderneming. Dat betekent dat de businesscase voor ICT nog belangrijker is geworden. Hands on ICT is er om je te helpen de businesscase te maken. Meer weten? Neem dan gerust contact op.

Hands on ICT in de praktijk

Voor de continuïteit van bedrijven uit de industriebranche is het een must dat productielijnen draaiende blijven. Het familiebedrijf WILA draaide nog op een verouderde IT-infrastructuur. Hands on ICT heeft WILA geholpen om deze IT-infrastructuur te vervangen ten toekomstbestendig te maken. Ben jij benieuwd naar hoe wij dat gedaan hebben? Download dan onderstaande klantcase

Klantcase WILA - Industrie