Hands on ICT vanaf 1 januari 2024 handelsnaam én statutaire naam

3 jaar geleden zijn ITSN, Compello en Hands on Information Management al operationeel en organisatorisch samengegaan onder de vlag Hands on ICT. Vanaf 1 januari 2024 gaan deze bv’s ook juridisch verder als één entiteit als resultaat van een juridische fusie en vervallen de namen ITSN en Compello volledig. Gelijktijdig wijzigt de naam Hands on Information Management in Hands on ICT, de naam die nu al als handelsnaam wordt gebruikt. Remco van den Tempel, CFO van Hands on ICT legt uit waarom de drie bedrijven nu ook juridisch samengaan en wat klanten en leveranciers daarvan merken. 

In 2021 gingen de drie bedrijven al operationeel samenwerken onder de handelsnaam Hands on ICT. Met een nieuwe look & feel werd aan de voorkant gewerkt aan een duidelijke en eenduidige positionering. Maar aan de achterkant waren het nog steeds afzonderlijke juridische entiteiten met elk hun eigen financiële administratie.

Remco: “Bij klanten leverde dit soms onduidelijkheid op: Ik ben klant bij Hands on ICT maar krijg een factuur van ITSN, hoe zit dat? Ook voor leveranciers was het verwarrend, sommige leveranciers werkte samen met alle drie bv's. Door nu ook juridisch onder dezelfde naam te gaan opereren, nemen we die onduidelijkheid weg.”

Voortaan alles onder één naam: Hands on ICT

Door de bv’s nu ook juridisch te fuseren, doen onze klanten en leveranciers nog maar zaken met één entiteit in plaats van afzonderlijke bv’s wat zorgt voor meer duidelijkheid. Voor de klanten en leveranciers van ITSN en Compello is deze wijziging het meest zichtbaar: vanaf 1 januari zien klanten op alle offertes, contracten en facturen de naam Hands on ICT B.V., uiteraard gekoppeld met bijbehorend nummer van de KvK, bankrekeningnummer en btw-nummer. Voor onze leveranciers wijzigt de tenaamstelling van de factuur die wordt gestuurd.

Remco “We hoeven niet telkens na te denken bij welke bv een bepaalde klant of leverancier hoort. We voeren voortaan één gezamenlijke administratie in plaats van drie. Dat levert helderheid voor onze klanten of leveranciers en biedt ons efficiëntieverbetering.” 

Geen impact op tarieven & dienstverlening

Het juridisch samengaan van de drie bv’s heeft geen gevolgen voor de dienstverlening en tarieven. Alle klanten hebben een tijdje terug een brief ontvangen waarin staat dat de prijzen van onze eigen dienstverlening in 2024 niet verhoogd worden. “Vanuit onze vestigingen in Venlo, Weesp en Zwolle leveren we nog steeds de vertrouwde kwaliteit van diensten met dezelfde bekende gezichten.” Aldus Remco.

Alle wijzigingen voor klanten en leveranciers op een rij

Voor klanten van Compello en ITSN:

  • Bestaande contracten worden van rechtswege omgezet naar Hands on ICT B.V. (andere bv, andere NAW-gegevens, KVK-nummer, btw-nummer en bankrekeningnummer)
  • Alle communicatie vindt plaats vanuit Hands on ICT B.V.
  • Nieuwe offertes en overeenkomsten worden vanuit Hands on ICT B.V. gestuurd.
  • Facturen worden op naam van Hands on ICT B.V. verstuurd.
  • Betalingen moeten naar een ander bankrekeningnummer worden overgemaakt.

Voor klanten van Hands on Information Management:

  • Alleen de naam wijzigt naar Hands on ICT B.V., de rest van de gegevens blijft hetzelfde.

Voor leveranciers van Compello en ITSN:

  • Bestaande contracten worden van rechtswege omgezet naar Hands on ICT B.V. (andere bv, andere NAW-gegevens, KVK-nummer, btw-nummer en bankrekeningnummer).
  • Alle communicatie vindt plaats vanuit Hands on ICT B.V.
  • Facturen dienen op naam van Hands on ICT B.V. te worden gezet, voorzien van het juiste btw-nummer. Het e-mailadres factuur@handsonict.nl blijft ongewijzigd.

Voor leveranciers Hands on Information Management:

  • Alleen de naam wijzigt naar Hands on ICT B.V., de rest van de gegevens blijft hetzelfde.

Onze nieuwe juridische gegevens

Hierbij al onze nieuwe juridische gegevens op een rijtje:

Hands on ICT B.V.
Nesland 5 a
1382 MZ Weesp
Tel 088 18 11 300
IBAN NL80 ABNA 0492 4411 54
BIC ABNANL2A
KVK AMSTERDAM 34149790
BTW NL809647540B01

Wil je meer informatie over deze fusie?

Heb je vragen over deze juridische fusie? Dan kun je contact met ons opnemen via info@handsonict.nl of bij je accountmanager.