De eerste stappen met Microsoft 365 gezet? Tijd om door te pakken

De economische impact van de coronacrisis is groot, zo verwachten experts. Nu het ernaar uitziet dat we de tijd van crisis achter ons gaan laten, moeten we kijken hoe we zo goed mogelijk uit de crisis kunnen accelereren. De digitale transformatie speelt daarbij een grote rol. 

Het afgelopen jaar hebben we gezien dat in vrijwel elke branche (noodgedwongen) de eerste stappen zijn gezet in die digitale transformatie; bedrijven gingen aan de slag met Microsoft 365 en de verschillende applicaties die het mogelijk maken om op afstand efficiënt met elkaar samen te werken. Maar er is ons wel iets opgevallen. Als we het over de digitale transformatie in de industrie hadden, dachten de meeste mensen vooral aan de productie. Terwijl in de industrie ook veel mensen werken die niet in de productie zitten, maar op kantoor ervoor zorgen dat bedrijven blijven functioneren. Daar zien we dat er nog veel winst te behalen is.  

Verbinden en samenwerken

Veel bedrijven hebben in 2020 Microsoft 365 omarmd. Wat ons betreft een slimme zet, maar we zien dat velen nog te weinig profiteren van de mogelijkheden die het platform biedt. Neem bijvoorbeeld Microsoft Teams. Iedereen heeft ervaren hoe het videobellen een goed alternatief was om elkaar te spreken. Maar Teams is veel meer dan dat. De kerntaak van Teams – en dat van het hele Microsoft 365 platform – is verbinden en samenwerken, en dat eenvoudiger en efficiënter te maken.  

Want hoeveel e-mails ontvang jij per dag, waarin een document zit dat je moet bewerken? Dat document sla je ergens op, je bewerkt het, en dan stuur je het weer terug naar je collega. Die het dan ook weer ergens opslaat. Zo staan er vele versies van hetzelfde document op verschillende plekken opgeslagen. Met Microsoft 365 is dit veel eenvoudiger te doen. In plaats van bestanden mailen, deel je (via Teams) een link naar het bestand – dat centraal opgeslagen staat in een SharePoint omgeving. Als je de link volgt, werk je in het originele bestand en alle wijzigingen worden in dat bestand gedaan en opgeslagen. Wat hier de voordelen van zijn? Je kunt veel beter de dataopslag van je bedrijf inrichten, samenwerken in documenten gaat eenvoudiger en je hebt altijd de juiste versie bij de hand. Daarnaast kun je alle documenten vanaf elke plek benaderen. Meer weten over deze producten van Microsoft? Download dan het leaflet 'De Moderne Werkplek met Microsoft 365'. 

Het begin is gemaakt

Dit is slechts een klein voorbeeld van de mogelijkheden van Microsoft 365. Er zijn bedrijven die deze werkwijze al gebruiken. Het laat vooral zien dat bedrijven hun dagelijkse werkzaamheden op kantoor veel slimmer en efficiënter kunnen maken, zonder dat er allerlei ingewikkelde koppelingen gemaakt moet worden met veel verschillende (soms verouderde) software. Tegelijkertijd komen er steeds meer opties bij, doordat Microsoft blijft werken aan het platform, aan nieuwe apps die processen kunnen automatiseren en natuurlijk ook aan de veiligheid van het platform. We weten hoe belangrijk dat is voor industriebedrijven; een up-to-date en goed beveiligde omgeving.  

Slagvaardig de crisis uit

Wij willen ervoor zorgen dat bedrijven alle mogelijkheden gaan inzetten om slimmer te werken, waardoor ze met volle vaart de crisis uitkomen. Met Microsoft 365 en applicaties als SharePoint en Teams gaat dat lukken. Hands on ICT kijkt samen met de industriebedrijven waar ze de volledige potentie van Microsoft 365 kunnen inzetten. Niet alleen op ‘de vloer’, maar juist ook op kantoor. Want hoewel die gedachte leeft, zijn het geen twee aparte werelden. Op beide plekken slimmer en efficiënter werken, zorgt ervoor dat de onderneming slagvaardig wordt en met voorsprong uit de crisis zal komen.  

Pak jij door?

Zakelijke apps bouwen zonder de ICT-afdeling zwaar te belasten? Dan kan met behulp van het Microsoft Power Platform. Het geeft businessmanagers de mogelijkheid om zakelijks apps te bouwen waardoor organisaties flexibel en efficiënter te werk kunnen gaan. Wil je meer over Power Bi? Bekijk dan onze webinar 'Over het Microsoft Power Platform'.New call-to-action