Continuïteit van levensbelang voor productiebedrijven

Hank van Gardingen 7 maart 2019

“Waarom lopen de machines niet?” Geen gekke vraag bij een productiebedrijf waar 365 dagen per jaar, 24 uur per dag geproduceerd wordt. Maar wel een probleem. Want een te lange stilstand kan het verschil maken tussen winst en verlies.

De invloed van ICT op continuïteit bij productieprocessen

Ook bij productiebedrijven speelt ICT een steeds grotere rol. Er zijn nauwelijks nog machines te vinden die niet aangesloten zijn op het ICT-netwerk van een organisatie. Het belang van een betrouwbare en continue ICT is daardoor minstens zo belangrijk als de betrouwbaarheid van de machines zelf. In een productieomgeving is het nog belangrijker om problemen als volgelopen servers of gedateerde software voor te zijn.

Updates tijdens het productieproces

Hoewel updates van groot belang zijn voor de continuïteit van de productie, ontstaat hier ook een uitdaging. Want wanneer kunnen de updates uitgevoerd worden, zonder dat de productie stil komt te liggen. En wat gebeurt er als de update niet goed gaat?

Wanneer vinden updates plaats?

Om een update zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen moet gekeken worden naar de beste tijd om een update uit te voeren. Soms is dit ’s nachts of in het weekend, bij andere organisaties is het seizoensgebonden, of zijn er maandelijks pieken en dalen.

Redundante omgeving

Daarnaast is het van belang dat de omgeving redundant uitgevoerd wordt. De update wordt per omgeving uitgevoerd, waarbij het proces tijdelijk op slechts één omgeving draait. Verloopt de update niet goed, dan kan hij teruggedraaid worden zonder dat het productieproces stil komt te liggen.

24 uur beschikbaar

Hands on ICT is voor meerdere productiebedrijven dé ICT-partner. We weten hoe belangrijk de continue productie voor onze klanten is en zijn 24 uur per dag beschikbaar voor ze.
Wil je meer weten over hoe wij omgaan met productieorganisaties? We staan je graag te woord.